Såld

GÖTEBORG / MASTHUGGET - PARADISGATAN 19

Paradisgatan 19

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 750 000 kr
Boarea
77 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
HSB:s Brf Paradis i Göteborg

Härlig trea med goda sällskapsytor och balkong i soligt västerläge!

Ljus genomgångslägenhet med generösa umgängesytor och fin balkong i västerläge. Visst renoveringsbehov.

Planlösning

Härlig trea med goda sällskapsytor och balkong i soligt västerläge!

Bokad visning 15/1 10.45-11.15. Anmäl dig via vår hemsida eller maila ansvarig mäklare!

Högt läge i fastigheten med utsikt mot Masthuggskyrkan, vacker innergård och omgiven av landshövdingshus med snickarglädje, ligger denna synnerligen välplanerade trerummare med trevlig planlösning. Balkongen i rakt västerläge nås från vardagsrummet, flera fönsterpartier och genomgående rum gör lägenheten ljus. Lägenheten är i behov av renovering. Innergården delas med grannföreningen Berghell och gården är helt omsluten/stängd av fina hus och är barnvänlig. Det är en mötesplats för stora som små och här finns planteringar, grillplatser, lekplats och under vintertid en egen kälkbacke. Föreningen har övernattningslägenhet och från innergården nås bageriet Bullen & brödet och några steg längre bort finns kvarterskrogen Bamba, grönsaksaffär och närbutik. Slottsskogen ligger några ojämna nummer högre upp på Paradisgatan och Linné nedanför backen. Under minutens avstånd till busshållplats för kommunikation vidare till centrum. Bussen går cirka var 4:e minut och 17 minuter senare med direktbuss väntar centralstationen. Masthugget är unikt och omtyckt och det är lätt att förstå varför.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 750 000 kr
Månadsavgift
5 811 kr, Värme, vatten, Kabel-TV
Boarea
77 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
3/5
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
517 502 kr.
Interiör
Interiör: Välkommen in i en trevlig hall med gott om förvaring i form av en rymlig garderobsvägg bakom skjutdörrar. Avhängning och plats för mindre hallmöbel finns även direkt till vänster.

Rakt fram nås vardagsrummet. där man direkt slås av det härliga ljusinsläppet som strömmar in genom fönstren i västerläge mot föreningens grönskande innergård. Tack vare hemmets höga läge i huset får man en fin utsikt över takåsarna och längst bort ser man Masthuggskyrkan. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang, tv-möbel, bokhyllor och läshörna. På golvet ligger ekparkett och väggarna kläs av en ljus tapet.

Det rymliga köket ligger intill vardagsrummet (se alternativ planlösning för mer öppen planlösning). Bakom vita luckor finns rikligt med förvaringsutrymmen. Utrustningen består av spis, ugn, micro, fläkt, diskmaskin (fungerar ej) samt hel kyl och frys i fullhöjd. Ett matbord för åtta personer ryms enkelt och kan förlängas vid behov. Även här bjuds på fin utsikt över innergårdens grönska. Vita väggar och ekparkett.

Balkongen nås via vardagsrummet och blir en plats att spendera mycket tid på. Västerläget skänker rikligt med soltimmar och den fina utsikten från vardagsrumsfönstren blir givetvis än mer påtaglig här. Plats finns för både sittgrupp och odlingar.

Båda sovrummen ligger mot den bilfria delen av Paradisgatan. Det större rymmer dubbelsäng med tillhörande möblemang samt garderobsvägg längs med ena väggen som tar hand om klädförvaringen. Ljusa tapeter och ljust laminatgolv.
Det mindre sovrummet ligger alltså i samma lugna läge och används idag som arbetsrum. Ljusa väggar och ljust laminatgolv.

Badrummet nås från hallen och är helkaklat med vitt kakel och grå klinkers. Här finns idag wc, dusch med en glasad vägg som ramar in duschhörnan, handfat med förvaringsskåp och ovanhängande belyst spegel och vattenburen handdukstork. Ett fönster bidrar med ljus och möjliggör vädring.
Total driftkostnad
680 kr/månad
Elektricitet
380 kr/månad
Försäkring
300 kr/månad
Kommentar
Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.
Byggår
1978
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett förråd beläget på entréplan.
Energiprestanda / Premiärenergital
99
Namn
HSB:s Brf Paradis i Göteborg
Om föreningen
HSB Brf Paradis äger fastigheten med beteckningen Stigberget 23:9. Det finns sammanlagt 26 st lägenheter. Den totala lägenhetsytan är 1920 kvm. I fastigheten finns två bostadshus med adresserna Paradisgatan 17 och 19 samt Vattugatan 6. Fördelningen på lägenheterna är 4 st 1:or och 22 st 3:or. Fastigheten bebyggdes 1978 i landshövdingehusstil och har varit bostadsrättsförening sedan dess. Föreningen har sitt säte i Göteborg. Föreningen har sålt av en yta som byggts om till lägenhet. För detta fick föreningen 750.000 kr som kommer användas till framtida underhåll. Detta kommer på sikt stärka ekonomin ytterligare då föreningen kommer få in månadsavgifter för ytan samt öka antalet kvadratmeter vilket sänker belåning/kvm. Beslut om avgiftshöjning om 7 % vid årsskiftet 22/23. De har ett 3-månaders lån där räntan för närvarande är 1.9 %. Inga fasta lån har löpt ut 2022. De har inga lån som löper ut 2023 ( våren 2024 löper det ena stora lånet ut) men de kommer få ta nya lån för stamrenoveringen. (info från styrelsen 2022-11-24)
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer en långsiktig underhållsplan, det löpande underhållet sköts enligt avtal med HSB avseende samordnad fastighetsförvaltning. De förbereder just nu en upphandling av entreprenör för stamrenovering som de räknar med kommer att äga rum under 2023. Detta är också en av orsakerna till avgiftshöjningen. De räknar med att det kommer att röra sig om s k strump-relining, vilken innebär mindre olägenhet för de boende än rörbyte. Men man måste ändå räkna med en del störningar under arbetets gång.

2020 - Stammar filmades, relining rekommenderas av företaget som gjorde det, ligger i underhållsplanen några år framåt, ej fastställd tidsplan (2021-11-15).
2018 Renovering av fasader, tak, fönster och entrépartier samt installation av solceller på taket på Paradisgatan och Vattugatan.
2014 Tvättstugan samt övernattningslägenheten renoverades.
Andel Av Årsavgift
3.93232 %
Andel i BRF
3.93232 %
Gemensamma ytor
Föreningen har en trevlig övernattningslägenhet. Tvättstugan ligger i entréplan. Återvinningsrum, cykelrum samt barnvagnsrum finns lättillgängligt och praktiskt i entréplan.

Karta

Om Masthugget

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka ett av områdets olika museum? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek