Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - AMIRALITETSGATAN 27D

Amiralitetsgatan 27D

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 450 000 kr
Boarea
68 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Riksbyggens BRF Eskulapius

Mysig trea med radhuskänsla!

Denna hemtrevliga trean har en egen ingång och ett mysigt gårdsläge. Landshövdingecharm möter modern funktion!

Planlösning

Mysig trea med radhuskänsla!

I ett av Majornas vackra landshövdingehuskvarter ligger denna välplanerade trea. Vid den egna ingången ligger träplattor av akaciaträ, som skapar en ombonad känsla. Den närliggande uteplatsen, föreningens gemensamma, ger lägenheten en trevlig radhuskänsla tillsammans med sitt lummiga gårdsläge. Tack vare den plattlagda gången är det enkelt att ta sig in, eller rulla in sin barnvagn.

Denna används idag som balkong/uteplats och går såväl att sitta på som att pryda med blomsterprakt. Ljuset strömmar in från fönster i tre väderstreck och under sommarhalvåret badar den frodiga och grönskande gården i sol. De senaste åren har lägenheten, inklusive badrummet och köket, genomgått en renovering och samtliga ytskikt har bytts ut. Därtill har planlös­ningen anpassats för att optimera förvaringsmöjlig­heterna samt för att rymma bekvämligheter såsom diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare. Gårdsläget erbjuder ett lugnt och fridfullt boende och dessutom är lyhördheten mycket låg i jämförelse med landshövdingehuslägenheter.

Ett kvadratsmart och välplanerat hem som upplevs större än sina kvadratmeter. Brf Eskulapius välkomnar er till fyra sammanhängande och barnvänliga gårdar med gott om plats för lek, utemiddagar och odlingsmöjligheter. Här bor ni i ett lugnt läge med ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker. Välsorterade ICA Hängmattan nås på bekvämt promenadavstånd och det gör också Slottsskogen, Linné och Röda Sten. Både förskola och skola finns i direkt närhet.

Varmt välkomna till Amiralitetsgatan 27D för att uppleva detta trivsamma hem!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 450 000 kr
Månadsavgift
5 005 kr, Inkl värme och vatten. Avgiften är uppdelad på en kapitaldel och en driftsdel. Kapitaldelen är på 1 260 kronor och driftsdelen är på 3 745 kr. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 166 kr/mån som avser bredband, telefoni och digital-TV. Total månadsavgift 5 171 kr.
Boarea
68 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
584 670 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Välkommen in i detta hem, via den lummiga gården nås detta ovanliga hem beläget i ett gårdshus med radhuskänsla!

Den glasinfattade ytterdörren leder in till en liten tambur som öppnar upp sig mot vardagsrummet. Golvet pryds av ett vackert marrakechklinker och väggarna är målade i "hummus" från Jotun. Ett enhetligt brädgolv i hela lägenheten som är målat vitt ger ett ljust och luftigt intryck samtidigt som det fungerar som en neutral bakgrund för inredningen.

Tack vare hörnläget, med fönster i två väderstreck, får vardagsrummet ett härligt ljusinsläpp. Det är ett lätt­möblerat rum och den inbyggda nischhyllan rymmer många böcker, filmer eller dylikt. Väggarna målades om i år och går i en varm ton från Jotun "Hummus".

Den inre hallen utgör knutpunkt för lägenhetens privata del och härifrån når man även en generös klädkammare med hyllor och hängstänger. Hallens väggar är klädda med tapeten "Raphael" från Sandbergs.

Köket är mycket välplanerat och det finns gott om plats för både matlagning och umgänge. Själva arbetsdelen är i vinkel och det är rejält tilltaget med såväl bänkyta som förvaring. Skåpluckorna är vita som matchas med mintgrön glasmos­aik och arbetsbänk i granit. Invid fönstret som vetter ut mot innergården finner ni en naturlig plats för matbordet. Extra mysigt med uteplatsen utanför. Ute och innemiljöerna vävs samman och gör det enkelt för många att umgås. Både härliga middagar med vänner och grillkvällar med familjen gör sig perfekt här.
Köket är utrustat med en inbyggd mikrovågsugn från Bosch, en integrerad diskmaskin från Electrolux (2019) och en kyl- och frys från Electrolux Helios (2019), spisen kommer från Husqvarna. Väggarna är målade i en harmonisk ton från Jotun "Tender Green".

Det större sovrummet rymmer enkelt en dubbelsäng och det finns även plats för en byrå. Väggarna är målade 2024 i en roströd nyans, "Muted Coral" från Jotun, vilket skapar en varm och inbjudande atmosfär.

Det lite mindre sovrummet används idag som barnrum men passar utmärkt som gästrum/arbetsrum. Här ryms med lätthet en stor säng med tillhörande möblemang. Här är väggarna målade i "Blushing Peach" från Jotun som är en grundad jordig kulör.

Lägenhetens stora badrum från 2007 är utrustat med duschhörna, handfat, tvättmaskin, torktumlare, städskåp, linneskåp, hand­dukstork, arbetsbänk och en charmig gammaldags jakarandamöbel som byggts om till kommod. Tvättmaskinen (2018) och torktumlaren (2019) är båda av märket Samsung. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet belagt med svart klinker (torrdelen) samt mosaik (duschhörnan) i blankt, "gråmelerat" utförande. Golvvärmen gör gott för morgonkalla fötter och de infällda takspottarna sprider en mjuk och behaglig belysning i badrummet.

I anslutning till hemmet ligger en av föreningens ute­platser. Underbara och välskötta rabatter där löjtnantshjärtan, pioner, rosor, hortensior och andra perenner frodas. Snart blommar smultronschersminen vid husknuten med ljuvlig doft och på hösten skiftar trädet klätt med vildvin från gult till rött. Uteplatsen vetter mot sydväst, och sommartid njuter man på gården av solen fram till sextiden på kvällen. Den plattlagda gången upp till lägenheten ligger i sydost och här kan man slå sig ner på en bänk och dricka morgonkaffet i förmiddagssolen.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
616 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg (bredband/telefoni/tv). Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
2007
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
118

Förening

Namn
Riksbyggens BRF Eskulapius
Om föreningen
Brf Eskulapius äger fastigheten Majorna 312:18 i Göteborgs kommun. På fastigheten finns 10 byggnader med 101 lägenheter samt 4 uthyrningslokaler, varav den ena lokalen är en förskola med två avdelningar som bedrivs i kommunal regi, Bakgårdens förskola. Delar av byggnaderna från 1900 men är totalrenoverade och andra uppförda 1989-1990. Fastighetetens adress är Amiralitetsgatan 27 och 29, Såggatan 18 och 20 samt Allmänna Vägen 40 i Göteborg. Föreningens lägenheter fördelar sig enligt nedan: 14 st 1 rok 40 st 2 rok 34 st 3 rok 6 st 4 rok 7 st 5 rok Föreningen har 1-2 gånger per halvår gårdsdagar där medlemmar gemensamt utför arbete på gårdar eller i våra övriga utrymmen som inte ingår i Riksbyggens normala fastighetsskötsel. Gårdsdagarna brukar vara väldigt trevliga och avslutas med fika och/eller grillning. Avgiftshöjning om 10% vid årsskiftet 23/24 som följd av ökade driftskostnader. För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.eskulapius.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen följer underhållsplanen för att bevara föreningens hus i gott skick. För mer information om kommande renoveringar, besök föreningens hemsida.

Urval av tidigare renoveringar:
2023- Spolning av avloppsstammar
2021 - Renovering av yttertak samt fasader
2020 - OVK
2020 - Omvandling av gamla tvättstugan till två nya lägenheter
2019 - Nytt övernattningsrum
2019 - Renovering/ny tvättstuga Såggatan 20
2018-2020 Tilläggsisolering utav källare och krypgrunder
2018 - Utemiljön/gårdarna rustades upp
2017- Renovering av trapphus
2016- Byte av värmepump och undercentral
2015- Byte av låssystem och delar av värmepumpsanläggningen
2013-2015 Renovering och målning av samtliga fasader mot innergårdarna
2012- Tvättstuga på Allmänna vägen och renovering bastu
2012- Renovering och målning av fasader mot gatorna
2011- Spolning av avloppsstammar

Stammarna är från 1989/1990 när föreningen bildades. Då spolningen av avloppsstammarna gjordes nu senast under 2023, såg allt fint ut och inget kommande arbete är planerat.
Andel Av Årsavgift
1.00114 %
Andel i BRF
1.00114 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
I föreningen finns flera uteplatser med grillar, stolar och bord som kan nyttjas av alla boende.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till TV bas, Bredband 250/250 (LAN) och Telefoni Bas via gruppavtal med Tele2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken