Snart till salu

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - ÄLVSBORGSGATAN 34

Älvsborgsgatan 34

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 700 000 kr
Boarea
42 m²
Areauppgifter enligt mätning
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
BRF Linnéan Nr 3

Landshövdingepärla med rymligt och smakfullt kök!

Ljuv landshövdingepärla i gemytliga kvarter. En stor portion charm i en förening med god grannsämja och välskött ekonomi!

Planlösning

Landshövdingepärla med rymligt och smakfullt kök!

I ljuva Kungsladugård hittar ni denna charmiga och välplanerade etta! Här harmoniseras mjuka nyanser fint tillsammans med vackra framtagna brädgolv. Lägenhetens tidstypiska och rymliga kök bjuder in till långa kvällar i goda vänners lag. Utanför kökets två spröjsade fönster finns den gröna innergården. Lite kuriosa om huset i sig självt, är att detta är ett av få hus i Kungsladugård där originalmålningarna i trapphuset är bevarade och oberörda.

Här bor ni mitt i historiska Kungsladugård med mycket goda förbindelser in till stadens puls. En gata bort hittar ni Mariaplan med många trevliga restauranger och caféer. Slottsskogen med alla sina promenadstråk och härligheter ligger alldeles i området. Ett underbart hem i en underbar stadsdel, helt enkelt!

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 700 000 kr
Månadsavgift
1 829 kr, Inkl. värme, vatten och analog TV. Ett obligatoriskt tillägg på 365 kr tillkommer för fiberbredband.
Boarea
42 m² Areauppgifter enligt mätning
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
1/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
90 802 kr. Baserad på senaste årsredovisning 2021.
Interiör
Interiör: Välkomna in i detta charmiga och trivsamma landshövdingehem. Bakom en vacker originaldörr med glasinfattning når ni detta hem. I hallen finns både bra avhängningsmöjligheter direkt till höger i platsbyggd förvaring, samt ytterligare förvaring i en inbyggd garderob till vänster som döljs av en fin dörr. Väggarna är målade i Jotuns behagliga kulör "Blushing Peach" (färgkod: 200047) och golvet pryds av framtagna brädgolv som löper vidare genom hela bostaden.

Till höger från hallen nås allrummet som är stort och lättmöblerat. Här inryms både soffa med tillhörande möblemang och en större säng. Förutom detta finns här också tre, smakfullt, inbyggda garderober som tar hand om gott om förvaring. Det vackra, spröjsade fönstret förstärker känslan av rymd och ger ljuset gott om spelrum. Förutom spröjsade fönster finns här också detaljer som välvda takvinklar, höga fotlister, en vacker centrerad takrosett och ett djupt fönsterbräde i sten. Väggarna är målade i Jotuns kulör "Silke" (färgkod: 0486), som ger en gyllene och varm underton. På golvet finns ett lackat framtaget brädgolv.

Det bästa med bostaden är det hemtrevliga köket som nås direkt till vänster från hallen. Kökets storlek är verkligen få förunnat då en matgrupp för hela 6 personer ryms utan problem. Köksinteriören är från märket Marbodal och sattes in 2009. Bakom de grå skåpsluckorna med tidstypiska beslag döljer sig massvis med förvaring. Bänkskivan av marmor ger goda arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, diskmaskin, kombinerad kyl/ frys samt kolfilterfläkt. Ovanför spisen sitter fasat kakel. Längst in i köket, vid den delen som en gång i tiden var en pigkammare, finns två vägghängda jalusiskåp i trä samt ett skafferi/städskåp som bidrar med charm och än mer förvaring. Ovan diskbänken sitter inte en, utan två spröjsade fönster som vetter mot den lugna och gröna innergården.

Bostadens badrum nås också från hallen. Inredningen här går i neutrala färger. Vitt kakel möter klinkergolv i en beige ton. Här finns wc, dusch och handfat med ovanhängande spegel.
Total driftkostnad
752 kr/månad
Elektricitet
180 kr/månad
Försäkring
132 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg (bredband/telefoni/tv).
Byggår
1925
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Namn
BRF Linnéan Nr 3
Om föreningen
BRF Linnéan Nr 3 är en äkta bostadsrättsförening med 7 st bostadsrättslägenheter med god grannsämja och en grönskande innergård. Huset byggdes 1925 och föreningen registrerades 2006 som BRF. Huset är i fint skick och ekonomin är sund och god. För närvarande finns inte några beslut eller planerade avgiftsförändringar på gång. Det finns dock en diskussion i styrelsen om en höjning av avgifterna, denna hänger ihop med att ta höjd för dyrare driftskostnader och kommande mindre underhåll. Hur mycket och om, kommer diskuteras vidare under året.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen har inga större planerade renoveringar på gång. De har dock framfört att de går i tankar om att, inom några år, måla fasaden mot Älvsborgsgatan, ytskiktsrenovera trapphuset och byta lägenhetsdörrar.
Andel Av Årsavgift
6.5954 %
Andel i BRF
6.5954 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
Föreningen har en tvättstuga belägen i källaren och är utrustad med tvättmaskin, torktumlare och torkrum.
Gårdplats
Föreningen har en underbar innergård där ni kan njuta av solen olika tider på dagen. Här finns både utemöbler och grillmöjligheter.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Om Kungsladugård

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*