Snart till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - ALLMäNNA VäGEN 13C

Allmänna vägen 13C

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
5 750 000 kr
Boarea
87 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Reparebanan
Mitt i hjärtat av Majorna hittar ni denna rofyllda bostadsjuvel som andas ljus, rymd, charm. En härligt social planlösning inbjuder till umgänge.

Planlösning

Mitt i hjärtat av Majorna, på pittoreska Allmänna vägen, hittar ni detta rofyllda hem på våning 3 av 4 med nyrenoverade ytskikt. De generösa kvadratmetrarna i detta hem bidrar till dess härliga rymd. Bostaden har genomgående fönster åt tre väderstreck och rummen smyckas av bevarade detaljer som verkligen andas landshövdingecharm. För att nämna några av dem finns två fungerande kakelugnar, härlig takhöjd, bevarade brädgolv och vackra spegeldörrar och stuckatur. Det stora köket blir ett rum att verkligen umgås i och tack vare placeringen intill vardagsrummet blir umgängesytorna generösa. Båda sovrummen ligger i rofyllt gårdsläge. Renoverat badrum med dusch. Här bor ni i en mysig förening med en fin gemenskap och välskött ekonomi. På innergården samsas lekytor med utemöbler och grill. Ett stenkast bort ligger flertalet trevliga restauranger och cafeer samt grönskande Söderlingska parken.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
5 750 000 kr
Månadsavgift
4 915 kr, Inkl. värme, vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 169 kr som avser bredband & kabel-TV. Total månadsavgift 5 084 kr/mån.
Boarea
87 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
3/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
388 077 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2023.
Interiör
Interiör: Hallen är stor och möblerbar. Avhängning har ni direkt till vänster (här finns plats för garderober om så önskas) och längre in finns ett bevarat serveringgskåp som gör sig utmärkt som sko- och hatthyllaförvaring. Golvet pryds av brädgolv som är genomgående i hela bostaden och som nyligen slipats och vitpigmenterats. Bostadens samtliga väggar, tak, snickerier och stuckaturer är nymålade. I hall, kök och stora sovrummet är färgen Jotuns "Space".

Till vänster om hallen nås hemmets hjärta, det ljuvliga köket. Ett stort och inbjudande kök där både vänner och familj får plats vid långa härliga middagar. Arbetsdelen till vänster har skåpsluckor i vitt med tidstypiska beslag som sedan möter ett vitt kakel i halvstensförband samt en kontrasterande bänkskiva i svart stenkomposit. Köket är utrustat med kyl (Bosch 2023) frys (Ikea 2023), ugn, induktionshäll, fläkt med motor, diskmaskin och tvättmaskin.

Två stora fönster mot kullerstensbelagda Allmänna vägen välkomnar ljuset. Via två bevarade spegelpardörrar nås vardagsrummet. Närheten skapar ett socialt och trivsamt hem. Fin stuckatur och takrosett pryder köket.

I vardagsrummet strömmar ljuset in genom de två stora fönstren. Ett ljust och luftigt rum med plats för både soffgrupp, tv-möbel, bokhyllor och läshörna. Hemmets fungerande kakelugn smyckar rummet och värmer samtidigt gott under de kallare månaderna. Även detta rum ramas in av fin stuckatur och takrosett. Väggarna här är målade med den fina färgen "Arc" från samarbetet mellan Emilia Ilke x Alcro.

Från vardagsrummet nås det största sovrummet. Båda sovrummen är rofyllt belägna mot innergården. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord och fyra garderober tar hand om klädförvaringen. Även detta rum stoltserar med en fungerande kakelugn. För de med småbarn förenklas livet genom att det mindre sovrummet, som också nås via hallen, även nås via en vacker spegeldörr från detta rummet.

Det andra sovrummet nås innanför det första men också via hallen och nyttjas idag som ett barnrum. Förvaring i nisch. Väggar i Jotuns "Dusty Rose".

Badrummet nås från hallen och är helkaklat i smakfulla val där vita kakel med stora sidenmatta plattor i rak sättning möter grå klinkers. Här finns wc, dusch med tak- och handdusch samt infällbara glasväggar, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp. Infällda spotlights och golvvärme skänker extra komfort.
Total driftkostnad
815 kr/månad
Elektricitet
207 kr/månad
Försäkring
414 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Varav ett barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg bredband & kabel-TV.
Byggår
1905-1906
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett källarförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
143
Namn
Brf Reparebanan
Om föreningen
Fastighetens bebyggdes 1905-1906 och består av ett flerbostadshus i tre våningar, beläget i hjärtat av Majorna. Byggnadens totala lägenhets- och lokalyta uppgår till 1438 kvm respektive 141 kvm. Föreningen äger sin egen mark, vilket innebär att de inte påverkas av tomträttsavgäld och eventuella höjningar. 1983 registrerades föreningen och 1985 förvärvades fastigheten. Trappstädningen utförs av Kinga AB och är således inget som medlemmarna själva behöver utföra. Gårdsstädningen ansvarar medlemmarna för själva. Styrelsen sköter upphandling av tjänster och avtal själva, vilket håller kostnader nere. Föreningen har hjälp med ekonomisk förvaltning av SBC. Föreningen har god och balanserad ekonomi, har en uppdaterad flerårsbudget som löper till 2030 och följer en upprättad underhållsplan som sträcker sig mellan 2023 till 2072. Underhållsplanen revideras återkommande, cirka var fjärde år. Medel finns reserverade till kommande renoveringar och underhåll i avsatt fond som föreningen löpande avsätter pengar till. För avsättningens storlek, se årsredovisning. Föreningen har tre stillsamma verksamheter som hyresgäster i gatuplan, som bidrar till föreningens inkomster. En avgiftshöjning gjordes 2024-01-01 med 3%. Enligt tidigare styrelsebeslut och flerårsbudget skall avgiften höjas med 3% varje år för att täcka årliga kostnadsökningar.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utdrag från tidigare renoveringar (se mer i årsredovisningen):

1991 - ROT-renovering då fastigheten fick nya stammar och ny el. Stammar håller normalt 50 till 60 år.
2006–2008 - Rotering av sophus, bastu, förråd, tak samt fasader mot Djurgårdsgatan och Allmänna vägen.
2010 - Målades trapphusen om och innergården gjordes i ordning.
2011 - Spolning av avloppsystemet och året därpå gjordes en OVK.
2017 - Renovering av fasad och fönster och upprustning av trapphus.
2019 - Takreperation.
2020 - Sotning av de kakelugnar som är i bruk.
2021 - Byte av låssystem.
2022 - OVK och byte av centralfläktar i uppgång B och D.


Föreningen planerar att relina avloppsrören under 2025. Med andra ord, byts bara de horisontella stammarna (i källaren), och ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum kommer att behöva bytas.
Andel Av Årsavgift
6.22375 %
Andel i BRF
6.27908 %
Parkeringar
Boendeparkering gäller i området. I ett större, nyrenoverat garage på parallellgatan Amiralitetsgatan finns möjlighet till att hyra garageplats. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
TV och bredband från Tele2 ingår i månadsavgiften.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen är fullvärdesförsäkrad genom Länsförsäkring. Ansvarsförsäkring för styrelsen ingår.

Karta

Om Majorna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*