Såld

GÖTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - WALTER BENGTSSONS GATA 7

Walter Bengtssons Gata 7

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
5 995 000 kr
Boarea
105 m²
Areauppgifter enligt ekonomisk plan.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Glasbruket i Majorna

Planlösning

Etagelägenhet 105 kvm med otrolig utsikt!

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya moderna bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Glasbruket och detta ljusa hem högt beläget på åttonde våningen med vidsträckta vyer! Ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan eller havet enkelt nås via en kortare cykeltur eller genom kollektivtrafiken. Här möts ni av ett hem med en otrolig utsikt redan från hallen över kända Göteborgska landmärken så som Älvsborgbron och Eriksbergskranen. Ni erbjuds också sociala umgängesytor, modern funktion och två balkonger, varav den ena är inglasad till hälften (5+11 kvm) i olika väderstreck! Kök och vardagsrum i sin halvöppna disposition blir tillsammans en härligt social del men ändå två rum där ljuset kan röra sig fritt mellan de två väderstrecken. Båda sovrummen ligger i rofyllt läge och har bra förvaringsmöjligheter. Rymligt badrum i fräscht utförande med generös dusch och tvättavdelning.

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Lägenheten visas ej på plats, kontakta ansvarig mäklare för mer information.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
5 995 000 kr
Månadsavgift
6 063 kr, Inkl kallvatten och uppvärmning. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån som avser Tv, bredband och telefoni. Varmvatten och hushållsel avräknas efter förbrukning.
Boarea
105 m² Areauppgifter enligt ekonomisk plan.
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
8/11
Interiör
Interiör: Näst högst upp i huset finner vi detta spektakulära hem om 105 kvm fördelat på två plan!

Här erbjuds ett optimalt planerat hem med vardagsrum och kök på entréplan med utgång till balkongen som vetter åt sydväst. En väl genomtänkt planlösning, likt ett modernt radhus i stan, med sitt härliga läge och stora fönsterpartier åt tre väderstreck samt ljusinsläpp från takfönster. Materialen och färgvalen är genomgående smakfulla och harmonierar fint ihop.

Direkt när man kliver över tröskeln till denna bostad möts man av ljuset som flödar från stora fönster med låg bröstning och vackra fönsterbänkar i kalksten, utsikten över Göteborgs landmärken så som Älvsborgsbron och Eriksbergskranen på andra sidan älven är slående! Ni välkomnas in i en rymlig hall med gott om plats för avhängning samt ytterligare förvaring i form av en generös klädkammare, som närmast kan liknas vid extra rum. Här ryms allt man kan tänka sig. Här bor ni på första parkett mot Älvsborgsbron och vattnet - en utsikt man aldrig tröttnar på!

Vidare in i bostaden nås köket som är funktionellt, rymligt och med ett modernt formspråk.
Även detta rum ligger med fönsterparti med makalös utsikt. Skåpsinredning från Marbodal med släta luckor i Sand (NCS S2005-Y20R). Bänkskiva i Kvartskomposit (Beach Clay blankpolerad, 30mm med rak kant) möter ett matt, beige kakel, (Grynna G01 96x96mm) i rak sättning med minimal ljusgrå fog. Maskinell utrustning består av hel kyl och frys, micro, varmluftsugn, induktionshäll, fläkt och integrerad diskmaskin. Samtliga maskiner (förutom fläkten, Franke) är signerade Siemens. Köksbordet har sin givna plats framme vid fönstren.

Övergången från kök till vardagsrum är sömlös och tack vare hörnläget flödar ljuset in även här. Här erbjuds flexibla möbleringslösningar med gott om plats för såväl soffgrupp som övrigt önskat möblemang. Från vardagsrummet nås balkongen som är beläget i soligt sydvästläge med fri utsikt.

Sovrummet på nedre plan är privat beläget och har utsikt åt motsatt håll. Här ryms gott och väl en större säng. Under trappan finns bra möjligheter att skapa ytterligare förvaringsmöjligheter.

Badrummet är väl tilltaget i storlek och i klassiska färger där vita kakelplattor kombineras med mörkgrå klinker på golvet. Allt i ett smakfullt utförande. Här inne återfinns wc, handfat med kommod, ett ovanhängande spegelskåp samt takdusch med vikbara duschväggar i glas. För bekvämlighets skull finns här även en tvättmaskin samt torktumlare med en praktisk arbetsbänk ovanför samt förvaring i vägghängda skåp.

Trappan tar oss upp till övre plan där första delen kan användas som ett mindre allrum/läshörna/kontorsyta. Här inryms även ytterligare förvaring i en inbyggd klädkammare. Vidare når vi det större sovrummet med makalös utsikt rakt mot Älvsborgsbron och älven! Här ryms en större säng samt övrigt önskat möblemang. Härifrån nås bostadens andra balkong där den första och största delen är inglasad, vilket ger en extra dimension och användningstiden blir många månader om året. Här kan ni njuta av solnedgångarna! Förvaringsmöjligheter i klädkammare.
Total driftkostnad
924 kr/månad
Elektricitet
500 kr/månad
Kommentar
Driftkostnaderna är en uppskattad schablon enligt ekonomisk plan och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg för Tv, bredband och telefoni.
Byggår
2022/2023
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Namn
Brf Glasbruket i Majorna
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Glasbruket i Majorna består av 136 bostadsrättslägenheter. Husen står klara för inflytt under 2023. Till föreningen hör adresserna Fixfabrikens gata 2-6, Walter Bengtssons gata 1-7, Spanjolettgatan 11-13, Lantvärnsgatan 10. Kvarteret utförs med källarplan innehållande garageplatser och förråd samt några få lägenheter i kvarterets nordöstra del. Bostadshusen omger en gård ovan källarplan och ges varierande höjd mellan fyra och 16 våningar. Vid årsskiftet 2023/2024 höjdes månadsavgifterna med 28%. Denna höjning gjordes på grund av ökade räntekostnader. Styrelsen hoppas att kunna justera ned den längre fram om ränteläget ser annorlunda ut. Föreningen tecknar kollektivt elavtal och medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i BRF
0.9546 %
Parkeringar
Föreningen disponerar 42 garageplatser samt 1 parkeringsplats i fastigheten.
Gårdplats
Gemensam innergård med grönska och plats för både umgänge och lek.
Tv och Bredband
Telia Triple Play
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Kontakta Mäklare

Karta

Om Sandarna - Fixfabriken

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka ett av områdets olika museum? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Gabriella Hjorth

Fasighetsmäklare

Gabriella Hjorth