Snart till salu

GÖTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - WALTER BENGTSSONS GATA 37

Walter Bengtssons Gata 37

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
5 500 000 kr
Boarea
87 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3.5 R.O.K.
Förening
Brf Bränneriet

Fin 3:5a med härliga vyer!

I populära Brf Bränneriet välkomnas ni till detta högklassiga boende med två balkonger, generösa umgängesytor och fina val.

Planlösning

Fin 3:5a med härliga vyer!

I Fixfabriken välkomnas ni till denna fantastiska 3.5:a. Ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan eller havet nås enkelt med kollektivtrafiken. Hemmet är socialt och modernt disponerat med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Balkong från sovrummet åt ena hållet och inglasad balkong från vardagsrummet åt andra hållet. Från vardagsrummet bjuds ni på fin vy över takåsarna på föreningens lägre hus. Förutom de två ordinarie sovrummen har nuvarande ägare låtit bygga till ett extra som med fördel nyttjas som ett ytterligare sovrum eller hemmakontor. Stort badrum med tvättavdelning.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
5 500 000 kr
Månadsavgift
5 299 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån för bredband/telefoni/tv. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Boarea
87 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3.5 R.O.K.
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
967 687 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.
Interiör
Interiör: Ni välkomnas in i bostaden och slås direkt av ett fantastiskt ljusinsläpp som tillsammans med hemmets ljusa ytskikt blir en neutral bas att inreda efter. I den rymliga hallen finns en skjutdörrsgarderob som erbjuder gott om förvaringsmöjligheter för ytterkläder och skor.

Rakt fram når ni vardagsrum och kök i en öppen och social planlösning som bjuder in till social samvaro och gemenskap. Köket är utrustat med vitvaror signerat Siemens som består av induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, inbyggd micro, integrerad diskmaskin, samt kyl och frys. Luckor i ljusgrått möter vitt kakel ovan arbetsytan. Här finns gott om plats för ett matbord för 6-8 personer utan att ta för mycket anspråk av ytan i rummet.

Vardagsrumdelen inrymmer även den en stor soffmöbel tillsammans med tillhörande möblemang. Härifrån når ni också hemmets stora inglasade balkong i rofyllt gårdsläge. Solen når er från mitt på dagen till kvällen så det här blir en plats att spendera många timmar och månader på då inglasningen verkligen förlänger användningstiden. Rakt fram blickar ni ut över Sandarnas höjder och till höger, över de lägre hustaken i föreningen så ser ni bort mot Eriksberg och Älvsborgsbron. Ni har också en fin överblick över föreningens trevliga gård.

Hemmet erbjuder idag tre stycken sovrum sen säljaren låtit bygga om en före detta klädkammare till ett extra sovrum. Master bedroom rymmer dubbelsäng och erbjuder klädförvaring i skjutdörrsgarderob längs med hela ena väggen. Härifrån nås också hemmets andra balkong, i motsatt väderstreck och med vyer bort mot Sannaparkens grönska.

Före ni når Master bedroom, så går ni igenom en passage och till vänster i den, via en skjutdörr nås det extra sovrummet som säljaren låtit hantverkare bygga. Här ryms en större säng (bredd 2.5m x 2.2m) och ljuset når er via ett smalt fönster ut mot vardagsrummet som går nästan hela vägen från golv till tak.

Det tredje sovrummet nås från hallen och är också det i bra storlek och passar utmärkt som både barn- tonårs, eller gästrum.

Badrummet är helkaklat med ljusgrått klinker och vitt kakel i halvstensförband med mörk fog. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, handdukstork och en duschhörna med vägg i klarglas. Utöver detta har ni också en tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk, samt överskåp med förvaring. Golvvärme bidrar med extra skön komfort.
Total driftkostnad
206 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg (bredband/telefoni/tv). Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Byggår
2021
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett källarförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
53
Namn
Brf Bränneriet
Om föreningen
Brf Bränneriet bildades i mars 2017 och husen stod klara för inflytt under 2021. Föreningen består av 134 lägenheter med adress Fixfabrikens Gata 10-14 och Walter Bengtssons gata 21-39. Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring samt kollektivt elavtal vilket innebär att medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Föreningen har nyligen justerat månadsavgifterna med 20% på grund av ökade räntekostnader. Styrelsen hoppas att kunna justera ned den längre fram om ränteläget ser annorlunda ut. För mer information, besök föreningens hemsida på: https://brfbranneriet.brfnet.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel Av Årsavgift
0.87562 %
Andel i BRF
0.87562 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 50 garageplatser i fastigheten varav de flesta ospecifierade för en månadsavgift om 1 400 kr och 6 fasta el-laddplatser 1 700 kr/mån + elförbrukning.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Telia triple play med bredband: 100/100, Tv: Lagom, IP-telefoni
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta
Försäkring
Kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring.

Karta

Om Sandarna - Fixfabriken

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet?Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*