Såld

GÖTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - WALTER BENGTSSONS GATA 37

Walter Bengtssons Gata 37

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 890 000 kr
Boarea
98 m²
Areauppgifter enligt upplåtelseavtalet.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3.5 R.O.K.
Förening
Brf Bränneriet

Etagelägenhet om totalt 107 kvm med fritt läge!

Etagelägenhet i gavelläge med fönster åt tre håll, väl genomtänkt planlösning och närmare 6 meter i takhöjd. Balkong i sydväst!

Planlösning

Etagelägenhet om totalt 107 kvm med fritt läge!

Högst upp i ett av de spektakulära tegelhusen vid det nya moderna bostadsområdet Fixfabrikens hittar ni denna unika etagelägenhet på hela 107 kvm total area som idag disponeras som 3,5 r.o.k. med öppna och rymliga sällskapsytor.

Här trivs ni i ett högt och fritt läge med enastående vy över såväl grönskande Sannaparken som ståtliga Älvsborgsbron. Det fria läget och generösa ljusinsläppet som fönster i tre väderstreck och närmare 6 meter i takhöjd ger, är ständigt närvarande i detta hem. Här erbjuds generösa umgängesytor, modern funktion och en ljuvlig balkong. Kök och vardagsrum i sin halvöppna disposition blir tillsammans en härligt social del men ändå två rum där ljuset kan röra sig fritt mellan de två väderstrecken. Det större sovrummet ligger i ett privat, rofyllt läge och på ovanvåningen finns möjlighet för ytterligare två separata sovrum. För att inte tala om det väl tilltagna badrummet med takdusch, underliggande golvvärme och egna tvättavdelning.

Själva stadsdelen är en stad i staden, ändå bor du bara några minuter från folklivet. Ta hissen ner till morgonpromenaden längs med älven eller varför inte den egna båten i småbåtshamnen vid Klippan? Här bor ni mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med pittoreska och mysiga kvarter och med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Känn er varmt välkomna på visning och var förberedd på en riktig "tappa andan "-upplevelse!

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 890 000 kr
Månadsavgift
6 085 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån för bredband/telefoni/tv. Föreningen har individuell mätning och debitering av varmvatten och el.
Boarea
98 m² Areauppgifter enligt upplåtelseavtalet.
Rum
3.5 R.O.K.
Våningsplan
6/7
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 063 692 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.
Interiör
Interiör: Högst upp i huset välkomnas ni in till detta spektakulära hem om hela 107 kvm i total yta fördelat på två plan!

Här erbjuds ett optimalt planerat hem med vardagsrum och kök på entréplan med utgång till balkongen som vetter åt ett härligt sydvästläget. En väl genomtänkt planlösning, stora fönsterpartier åt hela tre väderstreck och en takhöjd på nära 6 meter är bara några av de sällsynta faktorerna ni möts av i detta hem. Bostadens väggar går i vitt och grått bortsett från i sovrummet på första plan där en rofylld mörkblå kulör har målats. Genomgående mattlackad, trestavig askparkett från Kährs pryder golvet. Materialen och färgvalen är genomgående smakfulla och harmonierar fint ihop.

Direkt när ni kliver över tröskeln till denna bostad möts ni av ljuset som flödar från stora fönster med låg bröstning och vackra fönsterbänkar i kalksten. Ni välkomnas in i en rymlig hall med gott om plats för avhängning direkt till höger, samt ytterligare förvaring bakom ett parti skjutdörrar till höger. Redan i hallen slås ni av den otroliga utsikt som präglar detta hem då ni har en fin siktlinje rakt fram mot vardagsrumsfönstren som ligger på första parkett mot Sannaparken.

Vidare in i bostaden nås köket som både är funktionellt, rymligt och har ett modernt formspråk. Köket som är signerat Marbodal, bjuder på generöst med förvaring bakom släta luckor i vitt. Smakfull bänkskiva i kvartkomposit (20mm) och stänkskiva i kvartskomposit (20mm) går fint ihop med resterande inredning. Maskinell utrustning består av kyl/frys, varmluftsugn, induktionshäll, kolfilterfläkt, inbyggd micro och integrerad diskmaskin. Samtliga maskiner är signerade Siemens. Ovanför bänkytorna finns två stora takfönster som ger ett fantastiskt ljusinsläpp. En större matgrupp har sin givna plats framme vid fönstret intill utgången till balkongen.

Övergången från kök till vardagsrum är så gott som sömlös och tack vare det sällsynta hörnläget flödar här ljuset fritt från både öst, syd och väst. Här erbjuds flexibla möbleringslösningar med gott om plats för såväl soffgrupp som övrigt önskat möblemang. Från vardagsrummet och köket nås balkongen i ett högt och fritt läge.

Hemmets balkong har inte bara innergårdens lugn utanför utan ligger också med härliga vyer mot Älvsborgsbron. Här njuter ni av eftermiddagens strålar och vilar samtidigt blicken på vackra solnedgångar.

Sovrummet på nedre plan är privat beläget och har utsikt åt motsatt håll. Här ryms gott och väl en större säng, tillhörande möblemang och också förvaringsmöbler utöver den förvaring som redan finns längs med delar av ena väggen. Här kan ni stillsamt vakna upp av spektakulära soluppgångar och kika utöver grönskande Sannaparken från två generösa takfönsterna. Vill ni hellre snegla mot Sandarnas höjd går även det tack vare ett stående fönster mot syd. Väggarna är här målade i en rofylld mörkblå kulör som går fint ihop med samma mattlackade trestavig askparkett från Kährs.

På första plan finns också hemmets väl tilltagna badrum, som ni når via hallen. Badrummet går i klassiska färger där vita kakelplattor (Höganäs) kombineras med silvergrå klinkers (Höganäs) på golvet. Allt i ett smakfullt utförande. Här återfinns wc, handfat med kommod (Vedum), ett ovanhängande spegelskåp (Vedum), takdusch med duschväggar i klarglas, infällda spotlights samt ett väggmonterat torkställ. Utöver detta har ni också en egen tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, arbetsbänk, samt överskåp med förvaring. Underliggande golvvärme bidrar med extra skön komfort.

Lofttrappan tar oss upp till övre plan där två mycket rymliga utrymmen finns på vardera sida av trappen. Tack vare närmare 6 meter upp till nock och inte mindre än fyra takfönster är ljusflödet ett faktum! Båda rummen kan användas som sovrum, alternativt allrum/läshörna/kontorsyta. Här inryms ytterligare förvaring om så önskar. Med enkla medel kan rummen delas av och bli två ordentliga sovrum.
Total driftkostnad
568 kr/månad
Elektricitet
229 kr/månad
Försäkring
133 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg (bredband/telefoni/tv). Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el. Posten "El" avser både el och varmvatten.
Byggår
2021
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
53
Namn
Brf Bränneriet
Om föreningen
Brf Bränneriet bildades i mars 2017 och husen stod klara för inflytt under 2021. Föreningen består av 134 lägenheter med adress Fixfabrikens Gata 10-14 och Walter Bengtssons gata 21-39. Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring samt kollektivt elavtal vilket innebär att medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Föreningen har nyligen justerat månadsavgifterna med 20% på grund av ökade räntekostnader. Styrelsen hoppas att kunna justera ned den längre fram om ränteläget ser annorlunda ut. För mer information, besök föreningens hemsida på: https://brfbranneriet.brfnet.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel Av Årsavgift
0.9715 %
Andel i BRF
0.9715 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 50 garageplatser i fastigheten varav de flesta ospecifierade för en månadsavgift om 1 400 kr och 6 fasta el-laddplatser 1 700 kr/mån + elförbrukning. Fixfabriken har en bilpoolstjänst via "Move About" där medlemmarna i föreningen har kostnadsfritt medlemskap i bilpoolen.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Telia triple play med bredband: 100/100, Tv: Lagom, IP-telefoni
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta
Försäkring
Kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring.

Karta

Om Sandarna - Fixfabriken

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet?Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek