Såld

GÖTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - WALTER BENGTSSONS GATA 21

Walter Bengtssons Gata 21

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 800 000 kr
Boarea
51 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Bränneriet

Sociala umgängesytor och balkong i söderläge

Tvåa med social planlösning och balkong mot innergårdens lugn

Planlösning

Sociala umgängesytor och balkong i söderläge

FÖRHANDSVISNING TORSDAG 9/3 KL.16:30. Se mäklarens hemsida för mer information om bokning.

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya moderna bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Bränneriet och detta ljusa hem! Ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan eller havet enkelt nås via en kortare cykeltur eller genom kollektivtrafiken. Här möts ni av ett hem med sociala umgängesytor, modern funktion och en härlig balkong! Kök och vardagsrum i sin öppna disposition blir tillsammans ett härligt utrymme där ljuset flödar fritt. Det rofyllda sovrummet tillåter god klädvård i den generösa garderoben som sträcker sig längst hela väggen. Rymligt badrum med dusch och tvättavdelning. Balkong mot innergårdens lugn i ett härligt söderläge!

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 800 000 kr
Månadsavgift
3 094 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån för bredband/telefoni/tv. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Boarea
51 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/6
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
698 392 kr. Baserad på senaste årsredovisning.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas in till en rymlig hall där avhängning finns direkt till höger och också i en praktisk skjutdörrsgarderob, inredd med Pelly-system. Genomgående mattlackad askparkett och ljusa väggar.

Till höger efter hallen når ni kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning. Rummet bjuder på en härlig rymd med fönster mot den rofyllda innergården. Köket löper längs ena väggen till höger och är signerat Marbodal. Här är det ljusgrå skåpsinredning, vita, blanka, stående kakelplattor ovan diskbänken. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, mikro, induktionshäll, ugn, inbyggd fläkt, kyl/frys och städskåp i högskåp. Mittemot köket finns gott om plats för en matgrupp. Här kan ni avnjuta långa middagar i goda vänners sällskap.

I vardagsrummet ryms soffa med tillhörande möblemang och tv-möbel. Från köket och vardagsrummet nås balkongen, beläget i ett härligt söderläge. Här njuter ni av solens varma strålar under dagen. Utrymme för både sittgrupp och odlingar.

Sovrummet ligger även det i i ett tyst läge mot innergårdens lugn. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord utan problem. Klädförvaring finns längs med ena väggar i en generös skjutdörrsgarderob som går i vinkel och sväljer otroligt mycket, inredd med Pelly-system. Sovrummets väggar är målade i en harmonisk grön ton, mer specifikt färgen "ärggrön".

Det rymliga och stilfulla badrummet nås från hallen och köket. Kaklade väggar i vitt och klinkers i grått. Elburen komfortvärme värmer gott frusna tår på morgonen. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, handdukstork och dusch med glasvägg. En generös tvättavdelning finns även till vänster med tvättmaskin, torktumlare med ovanliggande vit bänkskiva och två ovanhängade förvaringsskåp.

Välkommen till en tvåa som har allt man behöver för att trivas gott och länge!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
656 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg (bredband/telefoni/tv). Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.

Byggnad

Byggår
2021
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
53

Förening

Namn
Brf Bränneriet
Om föreningen
Brf Bränneriet bildades i mars 2017 och husen stod klara för inflytt under 2021. Föreningen består av 134 lägenheter med adress Fixfabrikens Gata 10-14 och Walter Bengtssons gata 21-39. Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring samt kollektivt elavtal vilket innebär medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Ingen beslutad avgiftsändring men en prognos i den ekonomiska planen på en ökning av årsavgiften med 2% per år.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel Av Årsavgift
0.6136 %
Andel i BRF
0.61358 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 50 garageplatser i fastigheten varav de flesta ospecifierade för en månadsavgift om 1 400 kr och 6 fasta el-laddplatser 1 700 kr/mån + elförbrukning.
Gemensamma ytor
Föreningens fina innergård blir en samlingspunkt för medlemmarna. Här samsas växtligthet med utemöbler. I föreningen finns också gemensamhetslokal, soprum med källsorterin samt cykel- och barnvagnsförråd i anslutning till samtliga hissar.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Telia triple play med bredband: 100/100, Tv: Lagom, IP-telefoni
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta
Försäkring
Kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson