Såld

GÖTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - WALTER BENGTSSONS GATA 21

Walter Bengtssons Gata 21

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 800 000 kr
Boarea
51 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Bränneriet

Sociala umgängesytor och balkong i söderläge

Tvåa med social planlösning och balkong mot innergårdens lugn

Planlösning

Sociala umgängesytor och balkong i söderläge

FÖRHANDSVISNING TORSDAG 9/3 KL.16:30. Se mäklarens hemsida för mer information om bokning.

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya moderna bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Bränneriet och detta ljusa hem! Ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan eller havet enkelt nås via en kortare cykeltur eller genom kollektivtrafiken. Här möts ni av ett hem med sociala umgängesytor, modern funktion och en härlig balkong! Kök och vardagsrum i sin öppna disposition blir tillsammans ett härligt utrymme där ljuset flödar fritt. Det rofyllda sovrummet tillåter god klädvård i den generösa garderoben som sträcker sig längst hela väggen. Rymligt badrum med dusch och tvättavdelning. Balkong mot innergårdens lugn i ett härligt söderläge!

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 800 000 kr
Månadsavgift
3 094 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån för bredband/telefoni/tv. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Boarea
51 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/6
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
698 392 kr. Baserad på senaste årsredovisning.
Interiör
Interiör: Ni välkomnas in till en rymlig hall där avhängning finns direkt till höger och också i en praktisk skjutdörrsgarderob, inredd med Pelly-system. Genomgående mattlackad askparkett och ljusa väggar.

Till höger efter hallen når ni kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning. Rummet bjuder på en härlig rymd med fönster mot den rofyllda innergården. Köket löper längs ena väggen till höger och är signerat Marbodal. Här är det ljusgrå skåpsinredning, vita, blanka, stående kakelplattor ovan diskbänken. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, mikro, induktionshäll, ugn, inbyggd fläkt, kyl/frys och städskåp i högskåp. Mittemot köket finns gott om plats för en matgrupp. Här kan ni avnjuta långa middagar i goda vänners sällskap.

I vardagsrummet ryms soffa med tillhörande möblemang och tv-möbel. Från köket och vardagsrummet nås balkongen, beläget i ett härligt söderläge. Här njuter ni av solens varma strålar under dagen. Utrymme för både sittgrupp och odlingar.

Sovrummet ligger även det i i ett tyst läge mot innergårdens lugn. Här ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord utan problem. Klädförvaring finns längs med ena väggar i en generös skjutdörrsgarderob som går i vinkel och sväljer otroligt mycket, inredd med Pelly-system. Sovrummets väggar är målade i en harmonisk grön ton, mer specifikt färgen "ärggrön".

Det rymliga och stilfulla badrummet nås från hallen och köket. Kaklade väggar i vitt och klinkers i grått. Elburen komfortvärme värmer gott frusna tår på morgonen. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, handdukstork och dusch med glasvägg. En generös tvättavdelning finns även till vänster med tvättmaskin, torktumlare med ovanliggande vit bänkskiva och två ovanhängade förvaringsskåp.

Välkommen till en tvåa som har allt man behöver för att trivas gott och länge!
Total driftkostnad
656 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg (bredband/telefoni/tv). Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Byggår
2021
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett förråd, beläget utanför lägenheten.
Energiprestanda / Premiärenergital
53
Namn
Brf Bränneriet
Om föreningen
Brf Bränneriet bildades i mars 2017 och husen stod klara för inflytt under 2021. Föreningen består av 134 lägenheter med adress Fixfabrikens Gata 10-14 och Walter Bengtssons gata 21-39. Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring samt kollektivt elavtal vilket innebär medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Ingen beslutad avgiftsändring men en prognos i den ekonomiska planen på en ökning av årsavgiften med 2% per år.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Andel Av Årsavgift
0.6136 %
Andel i BRF
0.61358 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 50 garageplatser i fastigheten varav de flesta ospecifierade för en månadsavgift om 1 400 kr och 6 fasta el-laddplatser 1 700 kr/mån + elförbrukning.
Gemensamma ytor
Föreningens fina innergård blir en samlingspunkt för medlemmarna. Här samsas växtligthet med utemöbler. I föreningen finns också gemensamhetslokal, soprum med källsorterin samt cykel- och barnvagnsförråd i anslutning till samtliga hissar.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Telia triple play med bredband: 100/100, Tv: Lagom, IP-telefoni
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta
Försäkring
Kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring.

Karta

Om Sandarna - Fixfabriken

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka ett av områdets olika museum? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson