Snart till salu

GÖTEBORG / SANDARNA - FIXFABRIKEN - WALTER BENGTSSONS GATA 21

Walter Bengtssons Gata 21

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 195 000 kr
Boarea
66 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Bränneriet

Sociala umgängesytor och inglasad balkong

Tvåa med social planlösning och och inglasad balkong

Planlösning

Sociala umgängesytor och inglasad balkong

Granne med grönskande Sannaparken, som en del av det nya moderna bostadsområdet Fixfabriken som växer fram i Majorna, ligger Brf Bränneriet och detta ljusa hem! Ett ytterst kvalitativt boende i populära kvarter där stadskärnan eller havet enkelt nås via en kortare cykeltur eller genom kollektivtrafiken. Här möts ni av ett hem med sociala umgängesytor, modern funktion och en härlig inglasad balkong! Kök och vardagsrum i sin halvöppna disposition blir tillsammans ett härligt utrymme där ljuset flödar fritt. Det gedigna sovrummet tillåter plats för både dubbelsäng med tillhörande möblemang och god klädvård. Övrig förvaring tas hand om i en generös klädkammare belägen mittemot sovrummet. Rymligt badrum med dusch och tvättavdelning. Utöver detta finns en inglasad balkong där infravärme satts upp i taket så att utrymmet kan nyttjas näst intill alla dagar om året.

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information och bokning av förhandsvisning!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 195 000 kr
Månadsavgift
4 294 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 206 kr/mån för bredband/telefoni/tv. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Boarea
66 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
776 720 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Ni välkomnas in till en rymlig hall där avhängning finns direkt till höger och också i en praktisk skjutdörrsgarderob rakt fram. Lägenhetens ytskikt går i genomgående mattlackad askparkett och ljusa väggar.

Vidare in till höger når ni kök och vardagsrum i en halvöppen och social planlösning. Köket som löper längs ena väggen är signerat Marbodal och håller hög standard. Ljusgrå skåpsinredning möter vita, blanka, stående kakelplattor ovanför diskbänken. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, mikro, induktionshäll, ugn, inbyggd fläkt, kyl/frys och städskåp i högskåp. Mittemot köket, framme vid det fina fönsterpartierna, finns gott om plats för en matgrupp om 4-6 personer. Här kan ni avnjuta långa middagar i goda vänners sällskap.

Det rymliga vardagsrummet lämnar flertalet möbleringsalternativ. Här ryms soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel och en matgrupp. Den något högre takhöjden och det stora fönsterna bidrar till en luftig känsla. Från vardagsrummet och köket nås också den rymliga balkongen - som, tack vare infravärme i taket, kan användas som ett extra rum året om. Här finns plats för både sittgrupp och odlingar!

I det generösa sovrummet ryms dubbelsäng med tillhörande sängbord och klädförvaring kan få plats i både garderober och en byrå om det så önskas. Vill man hellre utnyttja kvadratmeterna till en arbetshörna går det naturligtvis också att få till. Ytterligare förvaringsmöjligheter finns i en generös klädkammare beläget mittemot sovrummet. I sovrummet är väggarna målade i en behaglig ljusblå kulör och på golvet ligger den fina askparketten.

Bostadens väl tilltagna badrum är belagt med ett grått klinkers och väggarna är beklädda med vitt kakel, i taket sitter dimbara spotlights. Badrumsinredningen består av WC, handfat med kommod och spegelskåp med eluttag, handdukstork och dusch med vikbara duschväggar i klarglas. Badrummet är
också utrustat med tvätt- och torkmaskin från Siemens.

Välkommen till en tvåa som har allt man behöver för att trivas gott och länge!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
656 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Varav två vuxna och ett barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser ett obligatoriskt tillägg (bredband/telefoni/tv). Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.

Byggnad

Byggår
2021
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
53

Förening

Namn
Brf Bränneriet
Om föreningen
Brf Bränneriet bildades i mars 2017 och husen stod klara för inflytt under 2021. Föreningen består av 134 lägenheter med adress Fixfabrikens Gata 10-14 och Walter Bengtssons gata 21-39. Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring samt kollektivt elavtal vilket innebär att medlemmarna betalar efter egen förbrukning på avgiftsavin. Föreningen har nyligen justerat månadsavgifterna med 20% på grund av ökade räntekostnader. Styrelsen hoppas att kunna justera ned den längre fram om ränteläget ser annorlunda ut. För mer information, besök föreningens hemsida på: https://brfbranneriet.brfnet.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel Av Årsavgift
0.7094 %
Andel i BRF
0.7094 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 50 garageplatser i fastigheten varav de flesta ospecifierade för en månadsavgift om 1 400 kr och 6 fasta el-laddplatser 1 700 kr/mån + elförbrukning. Fixfabriken har en bilpoolstjänst via "Move About" där medlemmarna i föreningen har kostnadsfritt medlemskap i bilpoolen.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Telia triple play med bredband: 100/100, Tv: Lagom, IP-telefoni
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta
Försäkring
Kollektiv bostadsrättstilläggsförsäkring.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*