Snart till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - VANTGATAN 3E

Vantgatan 3E

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 795 000 kr
Boarea
54 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB Brf Gråberget

Välplanerad tvåa med spektakulär utsikt högst upp i huset

Genomtänkt planlösning med alla kvadratmeter på rätt ställe, generös takhöjd och utmärkta materialval!

Planlösning

Välplanerad tvåa med spektakulär utsikt högst upp i huset

På lugn återvändsgata ligger denna välplanerade tvårumslägenhet som stilfullt renoverats med utmärkta materialval och hög kvalitet. Bostaden har ett alldeles perfekt läge uppe på Gråberget i Majorna, där den ligger lugnt och avskilt, samtidigt som det är enkelt att ta sig till stadens puls i centrum med cykel, buss eller spårvagn. Högt och fritt läge ger storlagen utsikt, och dessutom finns en mysig egen balkong att kunna njuta av avsikten från. Troligtvis är det en av de bästa utsikterna på Gråberget. Njut av solnedgången över hamninloppet.

Rymlig och luftig bostad med genomtänkt planlösning med alla kvadratmeter på rätt ställe, generös takhöjd samt en hall som binder ihop bostadens alla rum. Fönster i två väderstreck skapar en luftig och harmonisk känsla och ett härligt ljus i en lägenhet, som är lätt att trivas i. Genomgående kvalitet, stil och finess, samt ett antal praktiska detaljer, gör bostaden unik. Ny elcentral med jordfelsbrytare, dimbar belysning i alla rum, noggranna materialval och smarta lösningar i nyrenoverat kvalitetskök från Lidhults och badrum- för att nämna några exempel. Detta är hemmet för dig som vill bo i ett särskilt genomtänkt, fräscht och estetiskt tilltalande hem. Här bor du tryggt i en stor och omtryckt HSB-förening med många gemensamhetsutrymmen, såsom gästlägenheter och samlingslokal samt snickeri, hobbyrum och nyrenoverad bastu. Förvaring i både källar- och vindsförråd. Mycket trevligt och populärt området med närhet till det mesta - såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger- kaféer, apotek samt kommunikationer.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Månadsavgift
5 053 kr, Inkl värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 100 kr/mån som avser bredband. Total månadsavgift 5 153 kr. Brf har individuell mätning och debitering av el.
Boarea
54 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
193 058 kr. Uppgifter hämtade från Bopedia.

Interiör

Interiör
Interiör: Varmt välkomna in i detta underbara hem. I hallen finns avhängning direkt till höger samt extra förvaringsutrymmen i en rymlig klädkammare med Elfa- hyllsystem rakt fram. Från hallen nås bostadens samtliga rum.

Sovrummet ligger i ett rofyllt läge mot grönska och fågelkvitter, med vacker vy från fönstret och balkongen. Här ryms både dubbelsäng och stor skjutdörrsgarderob.

Hemmets vardagsrum är ljust och lättmöblerat. Detta är ett rum som inbjuder till umgänge och gemenskap med plats för såväl soffgrupp med tillhörande möblemang som matsalsbord för middagsgäster. Vardagsrummet behåller sin härligt luftiga känsla tack vare den tilltagna takhöjden och ett större fönsterparti. En vacker nyslipad fiskbensparkett smyckar golvet.

Köket är smakfullt renoverat där mörk mosaik och arbetsbänk snyggt bryter av från den i övrigt vita inredningen. Mycket generöst med både skåps- och lådförvaring samt ordentliga arbetsytor. Dimbarbelysning ovanför köksbord. Fullt maskinellt utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, kyl/frys, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn och spiskåpa. Samtliga i rostfritt utförande. En generös matplats för fyra ryms med enkelhet.

Badrummet som är i nyskick, är ännu ett resultat av en lyckad renovering och ombyggnation där en bit av hallen tagits i anspråk för ett större badrum. Stilrent med vita, större rektangulära kakelplattor och en fondvägg av mosaik som möter mörkgrått klinker på golvet. Ett fönster bidrar med ljus och möjliggör vädring. Här finns tvättmaskin, kommod och vägghängt skåp, handdukstork och golvvärme vilket fullbordar känslan av ett genomtänkt och funktionellt hem att trivas i.


Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
500 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Kommentar
Brf har individuell mätning och debitering av el.

Byggnad

Byggår
1953
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
95

Förening

Namn
HSB Brf Gråberget
Om föreningen
HSB Brf Gråberget i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 569 lägenheter belägna på Kabelgatan 8-30, 33-41 samt Vantgatan 1-3. Samtliga upplåts med bostadsrätt. Här bor du lugnt och trivsamt i natursköna omgivningar med hamnen i norr och Slottsskogen i söder. Det är nära till både Mariaplan och Chapmans torg som erbjuder butiker, restauranger, apotek och bra kommunikationer över Göteborg. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB, och ekonomin i föreningen är stabil och god. På grund av ökade driftskostnader och ränteläget beslutade styrelsen att höja månadsavgifterna med 17% vid årsskiftet 2023 - 2024. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk: https://blimedlem.hsb.se/index.html För mer information, besök gärna föreningens informativa hemsida på http://www.hsbgraberget.se.
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Genomförda renoveringar:
2004-2007 - Fasadrenovering i fyra etapper samt renovering av balkonger och hissar.
1988 - Gjordes omfattande renoveringar av fastigheterna. Då byttes el-, vatten-, och avloppsstammar.
2013 - Renovering av trapphusen samt två av föreningens lokaler byggdes om till lägenheter och nytt elektroniskt låssystem för portarna har installerats.
2020 - Byte av tvättutrustning.
2022 - Relining av bottenplattor på Kabelgatan 14 och 35 samt Vantgatan 3.

Planerade underhåll:
- Reparation av bastu
- Fortsatt översyn av tak och fasader.
- Fortsatt reparation av husens system för avlopp, dagvatten, markarbeten och dränering.
- Stamrenovering planeras år 2036.
- Styrelsen arbetar även aktivt med att minska och effektivisera elförbrukningen, och undersöker bland annat möjligheten att investera i solceller.
Andel Av Årsavgift
0.17127 %
Andel i BRF
0.17127 %
Parkeringar
Föreningen har 220 egna p-platser med uttag för motorvärmare samt 10 varmgarage. Månadsavgiften för en p-plats är, för närvarande, 467 kr/mån och för varmgarage 993 kr/mån. Utöver dessa platser finns också fyra MC-platser, för 224 kr/mån. Nyligen har 20 elbilsplatser blivit klara och dessa kostar 654 kr/mån. Till detta tillkommer en debitering till Vattenfall InCharge om 2kr per kWh. I dagsläget är det kö till samtliga garage- och vanliga parkeringsplatser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till Kabel-TV och Bredband via Telenor.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*