Snart till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - VANTGATAN 3E

Vantgatan 3E

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 695 000 kr
Boarea
54 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB Brf Gråberget

Välplanerad tvåa med spektakulär utsikt högst upp i huset

Genomtänkt planlösning med alla kvadratmeter på rätt ställe, generös takhöjd och utmärkta materialval!

Planlösning

Välplanerad tvåa med spektakulär utsikt högst upp i huset

På lugn återvändsgata ligger denna välplanerade tvårumslägenhet som stilfullt renoverats med utmärkta materialval och hög kvalitet. Bostaden har ett alldeles perfekt läge uppe på Gråberget i Majorna, där den ligger lugnt och avskilt, samtidigt som det är enkelt att ta sig till stadens puls i centrum med cykel, buss eller spårvagn. Högt och fritt läge ger storlagen utsikt, och dessutom finns en mysig egen balkong att kunna njuta av avsikten från. Troligtvis är det en av de bästa utsikterna på Gråberget. Njut av solnedgången över hamninloppet.

Rymlig och luftig bostad med genomtänkt planlösning med alla kvadratmeter på rätt ställe, generös takhöjd samt en hall som binder ihop bostadens alla rum. Fönster i två väderstreck skapar en luftig och harmonisk känsla och ett härligt ljus i en lägenhet, som är lätt att trivas i. Genomgående kvalitet, stil och finess, samt ett antal praktiska detaljer, gör bostaden unik. Ny elcentral med jordfelsbrytare, dimbar belysning i alla rum, noggranna materialval och smarta lösningar i nyrenoverat kvalitetskök från Lidhults och badrum- för att nämna några exempel. Detta är hemmet för dig som vill bo i ett särskilt genomtänkt, fräscht och estetiskt tilltalande hem. Här bor du tryggt i en stor och omtryckt HSB-förening med många gemensamhetsutrymmen, såsom gästlägenheter och samlingslokal samt snickeri, hobbyrum och nyrenoverad bastu. Förvaring i både källar- och vindsförråd. Mycket trevligt och populärt området med närhet till det mesta - såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger- kaféer, apotek samt kommunikationer.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 695 000 kr
Månadsavgift
5 053 kr, Inkl värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 100 kr/mån som avser bredband. Total månadsavgift 5 153 kr. Brf har individuell mätning och debitering av el.
Boarea
54 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
193 058 kr. Uppgifter hämtade från Bopedia.
Interiör
Interiör: Varmt välkomna in i detta underbara hem. I hallen finns avhängning direkt till höger samt extra förvaringsutrymmen i en rymlig klädkammare med Elfa- hyllsystem. Det rymliga hallen förgrenar tacksamt hemmets samtliga rum. Väggarna går i vitt.

Hemmets vardagsrum är ljust och lättmöblerat. Här finns plats för såväl soffgrupp med tillhörande möblemang som matsalsbord för middagsgäster. De stora fönstren ger ljuset gott om spelrum och tillsammans med den generösa takhöjden skapas en härlig atmosfär. En vacker parkett smyckar golvet.

Köket är smakfullt renoverat där mörk mosaik och arbetsbänk snyggt bryter av från den i övrigt vita inredningen. Mycket generöst med både skåps- och lådförvaring samt ordentliga arbetsytor. Dimbarbelysning! Fullt maskinellt utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, kyl/frys, diskmaskin, inbyggd mikrovågsugn och spiskåpa. Samtliga i rostfritt utförande. En generös matplats för fyra ryms med enkelhet.

Sovrummet ligger i ett rofyllt läge mot grönska och fågelkvitter, med vacker vy från fönstret och balkongen. Här ryms både dubbelsäng med tillhörande nattduksbord. Bakom en rymlig skjutdörrsgarderob finns gott om förvaring! Väggarna har målats in i dämpad grönton som utger en känsla av lugn och ro.

Från sovrummet når ni den rymliga balkongen, beläget i ett ljuvligt nordvästligt läge! Njut av den berömda kvällssolens strålar och blicka ut över den vackra omgivningen året om.

Badrummet som är i nyskick, är ännu ett resultat av en lyckad renovering och ombyggnation där en bit av hallen tagits i anspråk för ett större badrum. Stilrent med vita, större rektangulära kakelplattor och en fondvägg av mosaik som möter mörkgrått klinker på golvet. Ett fönster bidrar med ljus och möjliggör vädring. Här finns tvättmaskin, kommod och vägghängt skåp, handdukstork och golvvärme vilket fullbordar känslan av ett genomtänkt och funktionellt hem att trivas i.


Varmt välkommen på visning!
Total driftkostnad
500 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Kommentar
Brf har individuell mätning och debitering av el.
Byggår
1953
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till lägenheten hör både ett vindsförråd och ett källarförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
95
Namn
HSB Brf Gråberget
Om föreningen
HSB Brf Gråberget i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 569 lägenheter belägna på Kabelgatan 8-30, 33-41 samt Vantgatan 1-3. Samtliga upplåts med bostadsrätt. Här bor du lugnt och trivsamt i natursköna omgivningar med hamnen i norr och Slottsskogen i söder. Det är nära till både Mariaplan och Chapmans torg som erbjuder butiker, restauranger, apotek och bra kommunikationer över Göteborg. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB, och ekonomin i föreningen är stabil och god. På grund av ökade driftskostnader och ränteläget beslutade styrelsen att höja månadsavgifterna vid årsskiftet 2023 - 2024, denna höjning är inräknad i den annonserade månadsavgiften. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk: https://blimedlem.hsb.se/index.html För mer information, besök gärna föreningens informativa hemsida på http://www.hsbgraberget.se.
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Genomförda renoveringar:
2004-2007 - Fasadrenovering i fyra etapper samt renovering av balkonger och hissar.
1988 - Gjordes omfattande renoveringar av fastigheterna. Då byttes el-, vatten-, och avloppsstammar.
2013 - Renovering av trapphusen samt två av föreningens lokaler byggdes om till lägenheter och nytt elektroniskt låssystem för portarna har installerats.
2020 - Byte av tvättutrustning.
2022 - Relining av bottenplattor på Kabelgatan 14 och 35 samt Vantgatan 3.

Planerade underhåll:
- Föreningen har startar ett projekt gällande översyn av avlopp, dagvatten och dränering på Kabelgatan 8, 12 och 16. Fler hus kommer att ses över.
- Renovering / byte av linhissar på Kabelgatan 8-20
- Översyn samt eventuella åtgärder av fasader och balkonger.
Andel Av Årsavgift
0.17127 %
Andel i BRF
0.17127 %
Parkeringar
Föreningen har 179 egna p-platser med uttag för motorvärmare samt 10 varmgarage. Månadsavgiften för en p-plats är, för närvarande, 546 kr/mån och för varmgarage 1190 kr/mån. Utöver dessa platser finns också fyra MC-platser, för 265 kr/mån. Nyligen har 24 elbilsplatser blivit klara och dessa kostar 765 kr/mån. Till detta tillkommer en debitering till Vattenfall InCharge om 2,70kr per kWh. I dagsläget är det kö till samtliga garage- och vanliga parkeringsplatser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen harBredband med WiFi (hastighet 250/250 Mb) som ingår. Högre hastighet mot tilläggskostnad. TV- paket med grundutbud samt telefoni ingår också. Router för bredband samt mediahub för TV ingår men är inte installerade. Dessa avropas hos Telenor.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Om Majorna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*