Snart till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - VANTGATAN 1G

Vantgatan 1G

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 150 000 kr
Boarea
45 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
HSB Brf Gråberget

1,5 rok med social planlösning och egen balkong!

Välplanerad 1,5 rok med ljusinsläpp från två väderstreck. Social planlösning och egen balkong!

Planlösning

1,5 rok med social planlösning och egen balkong!

På lugn återvändsgata ligger denna välplanerade 1,5 rok med genomtänkt planlösning med alla kvadratmeter på rätt ställe. Fönster i två väderstreck skapar en luftig och harmonisk känsla och ett härligt ljus som är lätt att trivas i. Genomgående kvalitet, stil och finess, samt ett antal praktiska detaljer, gör bostaden smakfull och unik.

Här bor du vid ett perfekt läge uppe på Gråberget i Majorna. Lugnt och avskilt men enbart ett stenkast bort från Slottsskogen, Röda Sten och Majornas rika utbud av trevliga restauranger och caféer. Stadens puls i nås enkelt med cykel, buss eller spårvagn.

HSB Brf Gråberget är en stor och omtryckt HSB-förening med många gemensamhetsutrymmen, såsom gästlägenheter och samlingslokal samt snickeri, hobbyrum och nyrenoverad bastu. Extra förvaring återfinns i både källar- och vindsförråd.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 150 000 kr
Månadsavgift
4 081 kr, Inkl värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 100 kr/mån som avser bredband. Total månadsavgift 4 181 kr. Brf har individuell mätning och debitering av el.
Boarea
45 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
1/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
155 747 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.
Interiör
Interiör: Känn dig varmt välkommen in till denna inbjudande 1,5a. Till höger om ytterdörren finns plats för avhängning av ytterkläder. Ytterligare förvaring tas hand om bakom ett parti skjutdörrar med inredning från Elfa. Rakt fram nås, utöver detta, även en rymlig och praktiskt inredd klädkammare (inredd med hyllplan och utdragbara lådor från Elfa). Tack vare hallens rymliga storlek har nuvarande ägare inrett resterande yta av hallen med ett skrivbord och ovansittande hyllor - en perfekt yta för den studerande eller hemmajobbande. För att få till ett naturligt ljusinsläpp har man låtit ett vackert fönster byggas in i innerväggen som förser hallen med ljus från allrummet. Gammelvita väggar möter vacker trestavsparkett.

Efter hallen återfinns hemmets hjärta - det rymliga och väl uttänkta allrummet. Fönster i två väderstreck skapar en luftig känsla och ett härligt ljusinsläpp. Rummet är rymligt och mycket lättmöblerat. Till höger i allrummet lämnas plats för soffgupp med tillhörande möblemang och en platsbyggd bokhylla. Längre in finns en sovalkov där plats för dubbelsäng ges om så önskas, samt fyra garderober som tar hand om all klädvård. Ljusa väggar möter en vacker fiskbensparkett som smyckar golvet.

Till vänster i allrummet nås bostadens väl tilltagna kök. Vitt kakel ovanför diskbänken blir en fin kontrast mot de ljusgröna skåpsluckorna. Bra arbetsytor med generöst med förvaring i lådor och skåp. Här får porslin, köksredskap och annan köksutrustning enkelt plats. Den maskinella utrustningen består av spis, fläkt (kolfilter), ugn, diskmaskin och kyl/frys. En naturlig matplats för 4-6 personer finns intill fönstret med utsikt över den härliga grönskan.

Allrummets sällskapsytor förlängs genom utgången till den härliga balkongen. Här finns plats för sittmöbler, bord och egna odlingar. Blicka ut över ljuvlig grönska och njut av det sydostliga läget.

Längst in till vänster om hallen hittar ni det praktiska badrummet. Helkaklade väggar i vitt möter klinkergolv i en beige nyans. Här finns wc, duschkabin, kombinerad tvätt-& torktumlare samt handfat med kommod och spegelskåp med förvaring. Tre hyllplan på vardera sida av spegelskåpet har satts upp för ytterligare praktiskt förvaring. Ett stort vädringsfönster släpper tacksamt in dagsljus.
Total driftkostnad
500 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Driftkostnaderna kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser bredband. Brf har individuell mätning och debitering av el.
Byggår
1953
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till lägenheten hör både ett vind- och källarförråd samt ett matförråd. Totalytan av förråden ligger på ca 10 kvm.
Energiprestanda / Premiärenergital
109
Namn
HSB Brf Gråberget
Om föreningen
HSB Brf Gråberget i Göteborg är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen består av 569 lägenheter belägna på Kabelgatan 8-30, 33-41 samt Vantgatan 1-3. Samtliga upplåts med bostadsrätt. Här bor du lugnt och trivsamt i natursköna omgivningar med hamnen i norr och Slottsskogen i söder. Det är nära till både Mariaplan och Chapmans torg som erbjuder butiker, restauranger, apotek och bra kommunikationer över Göteborg. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av HSB, och ekonomin i föreningen är stabil och god. På grund av ökade driftskostnader och ränteläget beslutade styrelsen att höja månadsavgifterna vid årsskiftet 2023 - 2024, denna höjning är inräknad i den annonserade månadsavgiften. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Det görs via denna länk: https://blimedlem.hsb.se/index.html För mer information, besök gärna föreningens informativa hemsida på http://www.hsbgraberget.se.
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Genomförda renoveringar:
2004-2007 - Fasadrenovering i fyra etapper samt renovering av balkonger och hissar.
1988 - Gjordes omfattande renoveringar av fastigheterna. Då byttes el-, vatten-, och avloppsstammar.
2013 - Renovering av trapphusen samt två av föreningens lokaler byggdes om till lägenheter och nytt elektroniskt låssystem för portarna har installerats.
2020 - Byte av tvättutrustning.
2022 - Relining av bottenplattor på Kabelgatan 14 och 35 samt Vantgatan 3.

Planerade underhåll:
- Föreningen har startar ett projekt gällande översyn av avlopp, dagvatten och dränering på Kabelgatan 8, 12 och 16. Fler hus kommer att ses över.
- Renovering / byte av linhissar på Kabelgatan 8-20
- Översyn samt eventuella åtgärder av fasader och balkonger.
Andel Av Årsavgift
0.1382 %
Andel i BRF
0.1382 %
Parkeringar
Föreningen har 179 egna p-platser med uttag för motorvärmare samt 10 varmgarage. Månadsavgiften för en p-plats är, för närvarande, 546 kr/mån och för varmgarage 1190 kr/mån. Utöver dessa platser finns också fyra MC-platser, för 265 kr/mån. Nyligen har 24 elbilsplatser blivit klara och dessa kostar 765 kr/mån. Till detta tillkommer en debitering till Vattenfall InCharge om 2,70kr per kWh. I dagsläget är det kö till samtliga garage- och vanliga parkeringsplatser. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen harBredband med WiFi (hastighet 250/250 Mb) som ingår. Högre hastighet mot tilläggskostnad. TV- paket med grundutbud samt telefoni ingår också. Router för bredband samt mediahub för TV ingår men är inte installerade. Dessa avropas hos Telenor.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Om Majorna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*