Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - TIMMERMANSGATAN 8

Timmermansgatan 8

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 995 000 kr
Boarea
80 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Timmermannen 8

Pampigt sekelskifteshem där vackra originaldetaljer möter ljus och rymd. Hiss samt balkong!

Charmfull sekelskiftestvåa med fina detaljer och hörnbalkong i söderläge. Vacker solfjädersformad planlösning släpper in ljuset fint. Hiss finns.

Planlösning

Pampigt sekelskifteshem där vackra originaldetaljer möter ljus och rymd. Hiss samt balkong!

Den här charmfulla tvåan ligger i ett av de få sekelskifteshus som finns i Majorna. Ta hissen till fjärde våningen- här ligger detta ljusa hem. En rymlig tvåa med solfjädersformad planlösning, som vackert bjuder in ljuset i hemmet. Här finns gott om originaldetaljer så som sirliga stuckaturer, takrosetter, höga fotlister och en vackert utsmyckad kakelugn. Tack vare de stora rummen och många fönstren finns flera möjligheter att skapa sig ett sovrum till för den som önskar. Längs Karl Johansgatan finns det mesta inom ett stenkast avstånd, så som matbutik, flera härliga restauranger och fiskhandlare för att nämna några. Spårvagnen tar dig snabbt in till city eller ut till havet!

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 995 000 kr
Månadsavgift
5 255 kr, Inkl. värme, vatten och kabel-tv (basutbud). Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 195 kr/mån som avser bredband. Total månadsavgift: 5 108 kr/mån. Ny avgift 5 060 fr. 1/1-2024, total månadsavgift vid årsskiftet är 5 255 kr/mån.
Boarea
80 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
4/6
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
496 684 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.
Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Varmt välkommen till denna representativa tvåa högt belägen i ett av Majornas få sekelskifteshus. Hissen tar er upp till fjärde våningen och när vi kliver över tröskeln möts vi av ett hem där ljuset flödar in tack vare den solfjädersformade planlösningen samt stora originalfönster med djupa fönsternischer. Från hallen nås bostadens samtliga rum. Här finns gott om utrymme för upphängning för ytterkläder och goda förvaringsmöjligheter. På golvet ligger praktiskt laminat och väggarna är målade i sobert grått som snyggt bryter av mot vita lister samt vackra snickerier.

Vardagsrummet hittas till vänster från hallen och här avspeglas byggårets originaldetaljer i varje hörn så som stuckaturer, takrosett samt höga listverk. De stora fönstren i tidstypisk stil ger ett fantastiskt ljusinsläpp och härifrån ser ni långt längs med Karl Johansgatan. Här erbjuds flexibla möbleringslösningar och i dagsläget inryms här en soffgrupp med tillhörande möblemang. För den som önskar fungerar även vardagsrummet som kombinerad matsal med gott om plats för middagsgäster! Tack vare vardagsrummet utformning finns här möjlighet att skapa ytterligare ett sovrum, se den alternativa planskissen.

Vackra pardörrar för oss vidare in i köket, bostadens absoluta hjärta! Här strålar ljuset in dels från två stora fönster, dels från dubbeldörrarna som leder ut på hörnbalkongen. Njut av solen under dagen och av indirekt solljus på kvällen! Köket sträcks längsmed den ena långsidan vilket ger möjlighet att ha ett generöst matbord för flertalet gäster. Här kombineras stilrena luckor i vitt som ger gott om förvaringsmöjligheter, med bänkskivan i grå laminat. Den maskinella utrustningen består av en induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, kombinerad kyl och frys samt en integrerad diskmaskin.

Lägenhetens sovrum ligger rofyllt mot Timmermansgatan och som i övriga bostaden flödar ljuset in från två stora fönster med djupa nischer. Här inne inryms en dubbelsäng samt nattduksbord och pricken över i är den vackra och såväl fungerande kakelugnen som smyckar ena hörnet. Längs ena väggen finns mycket goda förvaringsmöjligheter i form av flertalet garderober. Väggarna är målade i en vacker gråblå färg och på golvet ligger rutmönstrat ekparkett i original, vilket är genomgående för merparten av lägenheten. Detta bryter snyggt av mot de höga golvlisterna samt stuckatur i vitt.

Badrummet nås från hallen och renoverades 2013. Allt går i ett stilrent utförande med grå klinker på golvet och vitt kakel som klär väggarna. Här inne återfinns wc, handfat med kommod, ett integrerat badrumsskåp, handdukstork, badkar samt bekvämligheten med tvättmaskin (ny 2020).
Total driftkostnad
845 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
250 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland personlig förbrukning och avtal. Övrigt avser obligatoriskt tillägg för bredband.
Byggår
1903-1905
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett källarförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
142
Namn
Brf Timmermannen 8
Om föreningen
Den vackra fastigheten på Timmermansgatan 8 uppfördes 1905. Brf Timmermannen innefattar 18 lägenheter och 2 kommersiella lokaler. Omsorgsfull förening som är mån om att bevara husets karaktär. Föreningen förvärvade huset och tomten 2005. Avgifterna höjdes med 3% från och med årsskiftet 1 januari 2023 och kommer att göras detsamma 2024-01-01. De har precis omförhandlat hyreskontraktet för den stora lokalen med deras befintliga hyresgäst Govindas och har genom det fått en hyreshöjning på 9%. Avtalet är påskrivet och börjar gälla 1 okt 2023.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Utförda/kommande renoveringar:
1991 - ROT-renovering
2006 - Fönsterbyte (våning 6), takmålning samt byte av lås
2007 - Rensning innerkanaler samt OVK- besiktning
2008 - Luftning med ventiler på tornets utsida
2009 - Byte/målning träpanel gårdsfasad tvättstuga
2009 - Lagning, tvätt och målning putsfasad bottenvåning gatusida
2010 - Stamspolning
2011 - Renovering fasad
2012 - Karmbyte till underhållsfria fönster och målning av balkongdörrar och räcken
2015 - Fönsterbyte till treglasfönster i tidstypisk stil (våning 1-5)
2016 - Reparation och läggning av kalksten i entrén
2016 - Nya tvättmaskiner i tvättstuga
2017 - Ny torktumlare och mangel i tvättstuga
2020 - Ommålning trapphus med ådermålning
2022 - Hissrenovering
2023 - Inredning i hisskorgen

Övriga planerade renoveringar i år är ommålning av takplåt samt översyn av balkongräcken. Föreningen
planerar även OVK 2025 och därefter renovera tvättstugan 2028. (kontrollerat 2023-04-25).
Andel Av Årsavgift
4.88968 %
Andel i BRF
4.82981 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Föreningen har en trevlig stenlagd uteplats på insidan av fastigheten med bord, stolar och grill.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät och bredband via Bahnhof.
Övrigt
Föreningen är måna om deras vackra fastighet och den goda stämningen i huset, det är lätt att trivas i föreningen. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Om Majorna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken