Såld

GÖTEBORG / KUNGSLADUGåRD - SVANEBäCKSGATAN 20B

Svanebäcksgatan 20B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 395 000 kr
Boarea
39 m²
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Brf Hästhoven

Landshövdingepärla med tidsenligt renoverat kök!

Välbevarad etta belägen i pittoreskt landshövdingehus och gemytligt kvarter

Planlösning

Landshövdingepärla med tidsenligt renoverat kök!

På Svanebäcksgatan 20B i ljuva Kungsladugård finner ni denna charmiga och välplanerade etta. Tidstypiska detaljer möter modern funktion och genomgående fina ytskikt. Tack vare fönster i två väderstreck präglas bostaden av en känsla av ljus och rymd. Det genomtänka och nyligen renoverade köket är hemmets hjärta. Här bor ni i ett lugnt område med mycket goda förbindelser in till stadens puls. Runt hörnet erbjuds ett rikt utbud av små caféer och restauranger. Slottsskogen med alla sina promenadstråk och härligheter ligger alldeles i området. Ett underbart hem i en underbar stadsdel!

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 395 000 kr
Månadsavgift
2 228 kr, Inkl. värme, vatten, kabel-TV och bredband.
Boarea
39 m²
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Interiör
Interiör: Välkommen in i detta charmiga och trivsamma landshövdingehem. På våning två, bakom en vacker originaldörr med glasinfattning når ni detta hem. Den rymliga hallen sammanbinder samtliga rum. Här finns både bra avhängningsmöjligheter rakt fram samt ytterligare förvaring i en stor inbyggd garderob till vänster som döljs av en praktisk skjutdörr med spegel. Väggarna går i ljusgrått och golvet pryds av vitpigmenterade/laserade furuplankgolv. Fönster i motsatta väderstreck tillsammans med den härliga takhöjden gör att hemmet, redan här upplevs som mycket luftigt och ljust.

Rakt fram nås allrummet som är stort och lättmöblerat. Här inryms både säng, soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel samt en arbets-/läshörna. Det vackra, spröjsade fönstret förstärker känslan av rymd och ger ljuset gott om spelrum. Väggarna är målade i tidlös antikvit och det välvda taket ihop med det vitpigmenterade furuplankgolvet sätter verkligen tonen för detta fantastiska landshövdingehem.

Bostadens hjärta är utan tvekan det smakfullt renoverade köket som återfinns direkt till höger från hallen. Matbord för cirka fyra kan här enkelt förlängas vid middagsbjudningar och har sin givna plats intill en vägg som smyckas av framtagen pärlspont målat i antikvitt. Bakom ljusgråa, välbevarade skåpluckor med tidstypiska beslag döljer sig bra med förvaring och goda arbetsytor finns på arbetsbänken i rostfritt stål. Ovanför arbetsbänken sitter kakel i original med en bedårande bård. Här finns gasspis och ugn från Smeg (2019), kolfilterfläkt, diskmaskin från Electrolux (2019) och kombinerad självavfrostande kyl/frys från Bosch (2019). Ovanför diskmaskinen i högskåpet finns el framdraget för mikrovågsugn. Utsikten från fönstret bjuder på grönska från den ljuvliga innergården och vackra landshövdingefasader.

Badrummet är helkaklat och går i ljusa toner. Kaklade väggar i vitt med en bård möter klinkergolv i en beige nyans. Inredningen består av wc, handfat med kommod och ovansittande spegelskåp, badkar samt infällda spotlights i taket.
Total driftkostnad
320 kr/månad
Elektricitet
170 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.
Byggår
1929
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett källarförråd samt ett rymligt vindsförråd. Båda belägna i samma trapphus.
Energiprestanda / Premiärenergital
157
Namn
Brf Hästhoven
Om föreningen
Huset upprättades år 1927 och består av ett flerbostadshus. Föreningen består av 23 bostadsrättslägenheter, samt 1 lokal med bostadsrätt. Lokalen hyrs idag ut till en hyresgäst som bedriver cykelverkstaden "Mariaplans Cykel-service". Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2009, som sträcker sig fram till och med 2035. Föreningens ekonomiska förvaltning sköts av SBC. Den välskötta fastigheten och den goda ekonomin gör föreningen solid och trygg. Månadsavgifterna höjdes för första gången på många år nu under 2023-07-01 med 2,5% (medräknat i den annonserade månadsavgiften). Någon ytterligare avgiftshöjning än så är inte planerat.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2009 och sträcker sig fram till 2035. Underhållsplanen uppdaterades senast 2019.

Utdrag från årsredovisningen gällande tidigare renoveringar:
2003/2004 - Relining av avloppsstammar
2005 - OVK
2008/2009 - Elrenovering
2009 - Dränering
2010 - Renovering av avloppsstammar i bottenplattan
2011 - Omsättning till naturgas
2013 - Byte av termostater
2014 - Renovering av cykelskjul
2014 - Renovering av sopskjul
2017 - Nya postboxar
2017 - Uppgradering av portlåssystem
2020/2021 - OVK
2020 - Ny torktumlare till tvättstuga
2020/2021 - Radonmätning
2020 - Fasadrenovering
2020 - Takrenovering
2020/2021 - Trapphusrenovering tillhörande Svanebäcksgatan
2021 - Ventiler
2021 - Ytterdörrar

I dagsläget finns inga planerade åtgärder. Det framgår av årsredovisningen att ett stambyte, sedan tidigare, har planerats att göra under år 2027. En besiktningsman har dock kommit med en utlåtelse nyligen, där det framgår att att stambyte inte kommer att vara nödvändigt då. Föreningen planerar därav att ha ett möte under hösten för att fastställa ett beslut och en plan framåt kring frågan.
Andel Av Årsavgift
3.14218 %
Andel i BRF
3.14218 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till kabelnät och bredband via ComHem.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen är fullvärdes försäkrad via Länsförsäkringar.

Karta

Om Kungsladugård

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson