Såld

GÖTEBORG / LINNéSTADEN - SKANSTORGET 5B

Skanstorget 5B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 750 000 kr
Boarea
53 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Skanstorget i Göteborg

Välbevarad sekelskiftescharm möter modern funktion. Balkong och kakelugn sätter guldkant!

En charmfull tvåa från 1904. Bevarat original möter stilfullt renoverade ytskikt. Balkong mot lugn innergård samt kakelugn.

Planlösning

Välbevarad sekelskiftescharm möter modern funktion. Balkong och kakelugn sätter guldkant!

Charmfull sekelskiftestvåa med lugnt gårdsläge och rymlig balkong! Här finns stuckatur, takrosett, brädgolv, profilerade listverk och en kakelugn som krona på verket. Hela 3,10 meter i takhöjd, smart förvaltade kvadratmetrar, öppenhet mellan vardagsrum och kök, sober färgsättning och ett centralt läge! Stabil och välskött förening där bredband ingår i avgiften.

I det vackra sekelskifteshuset, i ett tyst och rofyllt gårdsläge, på andra våningen ligger detta hem. Här känns innerstadens puls avlägsen. Några kvarter bort breder grönskande Slottsskogen och vackra Änggårdsbergen ut sig. Bekvämt beläget från det mångfaldiga kafé- och restaurangutbudet längs Linnégatan och området kring Skanstorget som har haft en fin utveckling av nya restauranger, caféer och butiker. Även pittoreska Haga och Vasastadens historiska arkitektur finns inom promenadavstånd.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 750 000 kr
Månadsavgift
3 601 kr, Inkl värme, vatten, bredband och TV. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 100 kr som avser bredband från Ownit på 1000 mb/s. Total månadsavgift blir 3 282 kr.
Boarea
53 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
252 425 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Redan i trapphuset känner man av den härliga atmosfären; väl underhållet och smakfullt renoverat. När du kliver upp två trappor möts du av en rymlig och inbjudande hall. Sekelskiftets charm genomsyrar hela miljön med sina höga 3,10 meter i takhöjd, vackert profilerade listverk och bevarade brädgolv som pryder varje rum. Det finns gott om förvaringsmöjligheter med tre garderober och extra utrymme för en större byrå eller skrivbord. Rummen har ljust målade väggar och originalbrädgolv.

Ett härligt rum där kök och vardagsrum smälter samman i en öppen planlösning på ett stilfullt sätt. Väggarna är målade i en lugn och varm grå nyans som framhäver de vackra snickerierna. Stuckatur, takrosetter, spegelglasdörrar, sirligt listverk, vackra gjutjärnsradiatorer och trägolv ger en autentisk sekelskiftesstil. Höga fönster med överljus tillsammans med takets generösa 3,10 meter i höjd ger en känsla av rymd. Stora glasdörrar leder ut till en rymlig balkong som vetter mot innergården.

Köket har vita skåpsluckor samt bänkskivor i rostfritt och trä. Över arbetsytan är det vitt kakel. Kyl och frys är integrerade i ett måttbeställ skåp i ek med arbetsbänk, hyllor och förvaringslådor. Spis och fläkt samt kyl och frys är i rostfritt. Här finns gott om plats för ett matbord. Originalgolvet i trä ger extra karaktär åt köket.

Det lugna sovrummet ligger på precis rätt plats, längst in i bostaden med höga fönster som vetter mot den tysta innergården. Det är rymligt och smart utformat med utrymme för en dubbelsäng, sängbord, byrå och mer. Väggarna är målade i en förtrollande mörkblå nyans som framhäver de vackra och välbevarade listverken. En stor garderob med skjutdörrar längs ena väggen och en vacker kakelugn i hörnet, som för tillfället inte är godkänd att elda i men ävenså ett vackert smycke i hemmet. Originalgolv även i sovrummet.

Badrummet nås från hallen och är rymligt och ljust. Väggarna är klädda i vitt kakel och golvet är täckt av en målad plastmatta. Här finns gott om utrymme för både badkar och tvättmaskin. Dessutom finns en praktisk klädkammare/förråd för extra förvaring. Badrumsmöblerna inkluderar toalett, handfat, spegelskåp, badkar och tvättmaskin.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
650 kr/månad
Elektricitet
350 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Kommentar
Driftkostnaderna är en uppskattad schablon. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser Bredband.

Byggnad

Byggår
1887- 1907
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
83

Förening

Namn
Brf Skanstorget i Göteborg
Om föreningen
Brf Skanstorget är en bostadsrättsförening som bildades 2001. Fastigheterna Skanstorget 3–6 som är byggda mellan år 1887–1907. Föreningen består av; 66 bostadsrätter, 2 hyresrätter samt 12 lokaler som alla är upplåtna med hyresrätt. Lokalerna, som ligger i gatuplan ger goda intäkter till föreningen. Föreningen har tecknat ett så kallat bostadsrättstillägg med sitt försäkringsbolag Länsförsäkringar. Nyligen konverterades en lokal på över 100 kvm till kontor för att öka intäkterna för föreningen. Råvindarna i fastigheten om ca 450 kvadratmeter som är en stor dold tillgång. Styrelsen håller nu på med en förstudie som sedan ska utvärderas och röstas om vid stämma. Avgifterna kommer höjas med 10% från januari 2024. Se mer info på föreningens hemsida https://www.hemsidan.com/skanstorgetigoteborg
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Urval av tidigare renoveringar.
2003 ny tvättstuga på gården
2004 renovering av samtliga badrum
2005-2009 fasad renoverad och satt upp nya portar mot gatan
2010 lades taket om och ventiler samt termostater byttes. Detta finansierades med föreningens egna likvida medel. Under detta år upprättades en underhållsplan som sträcker sig fram till 2040.
2011 genomfördes större arbeten såsom fasad på gårdssida, omfogning av väggar, modernisering av elinstallationer samt löpande, mindre underhåll. Dessutom byggdes fem balkonger mot gårdarna vilka bostadsrättshavarna själva finansierade.
2012 installerades ny el på vind, nya fogar i fasad mot gården (samtliga hus) och nya vindsfönster mot Skanstorget.
2013 uppgraderades fibernätet och fasadarbete utfördes på Skanstorget 4 A.
2016 installation av automatiska portöppnare och hissarna renoverades på Skanstorget 3 A och 6 A.
Under 2016 renoverades även samtliga fönster samt vissa balkongdörrar. Fasaderna mot gårdarna renoverades (ny puts och färg).
2017 Nya trapphusskärmar
2018 Konvertering av lagerlokal till restaurang
2019 Nya energisnåla tvättmaskiner och torkskåp i tvättstugorna. Trapphus har målats om.
2022 Grundförstärkning 5A och 6A.
2023 Godkänd OVK, sanering av hussvamp på vinden i 5A.
I dagsläget finns inga större underhåll planerat utan mest estetiska åtgärder.
Andel Av Årsavgift
1.1721 %
Andel i BRF
1.1721 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Mellan husen finns gårdsyta som nyttjas för cykelparkering (anvisade platser) samt sittgrupper och planteringar.
Tv och Bredband
I avgiften ingår ett grundutbud av tv-kanaler samt en digitalbox från Telenor, en obligatorisk avgift 100 kr/mån aviseras för 1000 Mbit internet från Ownit
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen har tecknat ett så kallat bostadsrättstillägg med sitt försäkringsbolag Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson