Såld

GÖTEBORG / GAMLA MASTHUGGET - SJöMANSGATAN 1

Sjömansgatan 1

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 290 000 kr
Boarea
70.6 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB BRF Lustgården i Göteborg

Modernt renoverat hem i centralt läge med alla bekvämligheter som hiss, garageplats och balkong!

Välplanerat hem i mycket gott skick! Garageplats ingår i månadsavgiften.

Planlösning

Modernt renoverat hem i centralt läge med alla bekvämligheter som hiss, garageplats och balkong!

Varmt välkomna till detta välplanerade och rymliga hem. Denna bostad är utöver det vanliga tack vare sin luftiga planlösning och utomordentligt fina skick. Kök, badrum och alla ytskikt har renoverats de senaste åren. Kvalitativa materialval i naturens färger sätter tonen genom hela hemmet. Ta bekvämt hissen upp till femte våningen. Modernt kök med stor matplats och härlig vy över Masthugget. Sovrummet är rymligt och erbjuder gott om förvaring, för extra förvaring finns även en klädkammare i hallen. Till höjdpunkterna hör även en balkong och garageplats som ingår i avgiften! Möjlighet att dela av för att skapa ett extra sovrum.

Här bidrar området till den stora trivselfaktorn samtidigt som stadskärnan enkelt nås genom kollektivtrafiken strax utanför, eller via några minuters promenad. Ett ytterst kvalitativt boende i omtyckt och välskött bostadsrättsförening. Både god ekonomi och kvalitativa attribut så som mysig och välskött innergård, gästlägenhet, hiss och garageplatsmöjlighet med elbils-laddning. Tack vare husets läge i Gamla Masthugget och att detta hem ligger högt upp, får ljuset gott om spelrum genom hela bostaden från morgon till kväll.

Varmt välkomna till Sjömansgatan 1!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 290 000 kr
Månadsavgift
5 141 kr, Inkl värme, kabel-TV (Basutbud) och garageplats. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 97 kr/mån för vatten.
Boarea
70.6 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
5/6
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
422 401 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör:
Välkommen till detta rymliga och praktiska hem högt upp i huset! Att hemmet är så högt beläget ger ett fint ljus hela dagen samt en ljuvlig utsikt från kök och vardagsrum!

När du kliver in genom ytterdörren möts du av en välkomnande och luftig hall med gott om plats för avhängning för ytterkläder extra förvaring i en klädkammare rakt fram. I den inre hallen intill klädkammaren finns också plats för en arbetshörna. Väggarna är målade i en lugn blågrå ton och på golvet ligger en vitlaserad ekparkett.

Rakt fram till vänster nås det smakfulla köket från KVIK, som renoverades 2019. Köket inleds med en arbetsdel med arbetsytor på båda sidorna på en bänkskiva i kalksten som också går upp en bit på väggen som stänkskydd, mycket smakfullt. Här finns mycket skåpsförvaring bakom grå luckor med fina beslag. Integrerat bakom luckorna döljs både kyl/frys och diskmaskin. I övrigt är köket utrustat med indikationshäll, varmluftsugn och fläkt. Framme vid fönstret öppnar köket upp sig och blir en social plats vid ett stort matbord för 6-8 personer. Här finns också en mysig platsbyggd sittbänk med inbyggd förvaring efter arbetsdelen. Väggar i en ljus greige möter vitlaserad ekparkett. Mot vardagsrummet gränsas köket av med en dörr med glasinfattning där ljuset tillåts spela fritt.

Från både kök och hall nås det underbara vardagsrummet där formen på rummet med det stora fönstret skänker så mycket känsla och karaktär till rummet. I vardagsrummet ryms enkelt soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel, byrå och bokhyllor. Väggar i ljus greige möter vitlaserad ekparkett. Den ljuvliga balkongen nås från sovrum och vardagsrum.

Till höger från hallen nås hemmets sovrum, ett rofyllt rum med gott om plats för både dubbelsäng med tillhörande sängbord och klädförvaring i de inbyggda garderoberna. Väggarna är målade i en varm grå(gåsdun) och vitlaserad ekparkett även här.

Från sovrummet nås den härliga balkongen. En skyddad plats med fin utsikt mot de charmiga landshövdingehusfasaderna, sträcker ni er ut så har ni en fri vy ner över takåsarna bort mot Kungshöjd.

Badrummet ligger intill hallen och är ännu ett resultat av en smakfull renovering. Vita stora kakelplattor möter ett naturstensmönstrat klinkergolv. Här finns wc, handfat med ovanhängande spegelskåp och stor kommod samt dusch med takdusch och vikbara glasväggar. Golvvärme ger komfort.
Förberett för tvättmaskin.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
547 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg (vatten). Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
1981
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
134

Förening

Namn
HSB BRF Lustgården i Göteborg
Om föreningen
HSB Brf Lustgården är en äkta bostadsrättsförening och äger sin mark. Inom fastigheten finns 190 bostadslägenheter med en sammanlagd bostadsyta om 13 778 kvm, samt 6 affärslokaler om 388 kvm, som samtliga är uthyrda. Föreningen har därtill bland annat ett övernattningsrum och en snickarbod som kan nyttjas av föreningens delägare. Föreningen använder ett beröringsfritt låssystem från Aptus för att hantera inpassering i fastigheten, samt för att hantera åtkomst till särskilda utrymmen såsom garage, cykelrum, vissa tvättstugor, etc. Ekonom - Föreningens goda ekonomi avspeglas i sin belåningsgrad på 3994kr/kvm (fr. årsredovisning 2020) - Föreningen planerar avgiftshöjningar på 2% årligen framöver för att finansiera kommande renoveringar. - Föreningen har efter stämmobeslut avskaffat tidigare mätning av kall- och varmvatten och från och med årsskiftet 2017/18 läggs istället en vattenavgift på 2% som tillägg på aviserad avgift. El - Föreningen har idag IMD-EL vilket gör att medlemmar ingår i ett kollektivt elavtal. Detta betyder att som medlem behöver man inte själv teckna elavtal utan det sköts automatiskt och förbrukningskostnaden tillkommer på avin. Se även föreningens mycket informativa hemsida: http://www.brflustgarden.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
- 2005 utfördes betongreparationer samt målning av garage.
- 2010 totalrenoverades ventilationen.
- 2010-2012 underhåll/ombyggnad av balkonger och takterrasser.
- 2012 genomfördes injustering av värmesystemet och byte av termostatventiler samt ventilation.
- 2014 gjordes byte av samtliga ytterfönster i hela föreningen samt ett antal balkonger renoverades.
- 2014/2015 renoverades lekplatsen. Under samma period renoverades även garagen och nya garageskyltar sattes upp.
- 2016 påbörjades ett större renoveringsarbete för trapphus, tvättstugor och vissa gemensamma utrymmen. Ny gästlägenhet byggdes även på Paradisgatan 12.
- 2017 renoverades trapphuset på Sjömansgatan 1 med ny hiss och renovering av tvättstuga, samt även renovering av Fjällgatan 28 och Paradisgatan 14 med ny hiss.
- 2017 gjordes rensning av ventilationssystemet samt en OVK och säkerhetsdörrar från SECOR installerades.
- 2019 utfördes ombyggnation av hisshallar på Paradisgatan 20 samt byte av entrédörrar till lägenheterna. Det byttes även hissar på Kompassgatan 5, 7 samt Paradisgatan 20. -
- 2019 Byte av också ytterbelysning på gården.
- 2021 filmades tak och balkongfronter tvättades. Den omfattande renoveringen av gården färdigställdes. Alla trapphus är nu totalrenoverade med nya hissar, ny belysning, nya undertak samt alla ytskikt nymålade. Standarden i trapphusen är motsvarande nyproduktion.
- 2022 Installation för laddning av fordon i garage

Pågående/Kommande:
- Renovering av tre tvättstugor i samma regi som resterande renoveringar av trapphus/tvättstugor samt några soprum som sker löpande. I nuläget färdigställs renoveringen av trapphusen, i övrigt är det inga större renoveringar planerade det närmaste (kontrollerat 2024-04-07).
Andel Av Årsavgift
0.53 %
Andel i BRF
0.51731 %
Parkeringar
Garage | I föreningens garage finns 162 parkeringsplatser för personbil, varav 106 knutna till specifika lägenheter och resterande 56 för uthyrning. Utöver dessa finns en småbilsplats, samt 15 MC-platser till uthyrning. Installationen för laddning av fordon i garaget har precis avslutats (juni 2022) Det innebär att alla som vill ladda fordon kan ansluta sig till systemet. För att kunna ansluta sig krävs att ett separat avtal måste upprättas mellan innehavaren av p-platsen och föreningen. Kostnaden är en personlig anslutningsavgift på 5000 kr samt en fast månadsavgift på 300 kr. Därutöver debiteras självkostnaden för förbrukad el. I dagsläget är el-kostnaden 1,59 kr/kwh.
Tv och Bredband
Kabel-tv och bredband | Kabel-tv, grundutbudet, från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband kan fås genom ComHem eller Telia, lägenhetsinnehavaren bekostar sitt eget abonnemang.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vid ägande barn/föräldrar måste den boende minst äga 25 %. Är det något som är av speciell vikt för dig som köpare, se föreningens hemsida (www.brflustgarden.se) samt Årsredovisning för mer utförlig information.
Försäkring
Föreningen innehar en försäkring med bostadsrättstillägg.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson