Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - SåGGATAN 50B

Såggatan 50B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 450 000 kr
Boarea
33 m²
Areauppgifter enligt mätning
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1.5 R.O.K.
Förening
Brf Såggatan 50

Nyproducerad 1,5:a med ljuvlig takterrass mitt i hjärtat av Majorna!

Bli först att bo i denna vindslägenhet med solig takterrass!

Planlösning

Nyproducerad 1,5:a med ljuvlig takterrass mitt i hjärtat av Majorna!

Mitt i Majorna, på Såggatan och i det vaniljgula huset på nummer 50, välkomnas ni högst upp i huset till denna nybyggda vindslägenhet av högsta kvalitet! En genomgångslägenhet med fina umgängesytor, separat sovdel och ett otroligt ljusinsläpp. Boarean är 32 kvm men bostaden upplevs betydligt större tack vare sina cirka 45 kvadratmeter golvyta som nyttjas exemplariskt. Genomgående fina materialval gör det här till ett fantastiskt hem att få flytta in i och bli den första som använder det! Från takfönstren har ni vidsträckt utsikt över Majornas takåsar, Masthuggskyrkan och längre bort ser ni Karlatornet ta form!

Här bor ni i hjärtat av Majorna i en stabil förening, med grönskande trädgård med gemensamma uteplatser och möjlighet till odling. Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger och kommunikationer.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 450 000 kr
Månadsavgift
2 043 kr, Inkl. värme, vatten & Kabel-TV.
Boarea
33 m² Areauppgifter enligt mätning
Rum
1.5 R.O.K.
Våningsplan
4/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
203 710 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.
Interiör
Interiör: Varmt välkommen högst upp i huset, till denna fantastiska vindslägenhet om ca 45 kvm golvarea! Redan ett kliv in i hallen andas lägenheten kvalitét från topp till tå. Gott om plats för avhängning finns till vänster och ytterligare förvaring tas hand om i två platsbyggda garderober rakt fram. Hemmet värms upp via golvvärme och ovanpå vilar vitlaserat 1-stavs parkettgolv. Golvet bryts fint av mot de målade väggarna i en ”greige” nyans, mer exakt Jotuns kulör ”Froströk” - genomgående för hela hemmet.

Det smakfulla köket är från Kviks serie ”Avolia” och går i en ”varmbeige” nyans – en mycket smakfull dansk design. Bänkskivan som likt luckorna är av samma material är lättskött och lätt att hålla ren. Bra arbetsytor och gott om förvaringslösningar finns via både lådor och överskåp. Den maskinella utrustningen består av ugn, induktionshäll, fläkt, integrerad diskmaskin och kyl/frys. Intill köket, framme vid ett av fönsterna, ges en given matplats för ca 4 personer.

Bredvid tar vardagsrummet sin plats. Här finns plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. En perfekt yta att umgås på med vännerna medan middagen puttrar på spisen.

Från allrummet kliver du ut på den ljuvliga takterrassen, där möts du av en slående utsikten. Här blickar vi utöver grönskande trädtoppar och njuter av solens värmande strålar. Här ryms en loungegrupp och planteringar för den med gröna fingrar. En plats att landa och koppla av på.

Längre in i bostaden hittar du den ombonade och mysiga sovalkoven. Beläget i ett rofyllt läge mot gården, sover du här gott om natten. Här finns plats för en större säng med tillhörande nattduksbord. Likt i resterande delar av hemmet, har väggarna här målats i Jotuns behagliga nyans ”Froströk” och på golvet ligger vitlaserad 1-stavs parkett.

I badrummet återfinns praktfulla och moderna materialval. De helkaklade väggarna och klinkergolvet i en mörkgrå ton, tillsammans med dimbara spotlight, utger en hotellkänsla av högsta rang. Här finns vägghängd wc, dusch med vikbar glasvägg, handfat med kommod och ovanhängande belyst spegel. Mattsvarta detaljer förhöjer känslan ännu lite till!
Total driftkostnad
400 kr/månad
Elektricitet
250 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
1
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.
Byggår
1932
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
96
Namn
Brf Såggatan 50
Om föreningen
Brf Såggatan 50 är en föreningen i en välskött fastighet från 1932. Föreningen består av 22 bostadsrätter och 1 lokal (pizzeria) som är upplåten med hyresrätt. Byggnadens totalyta är 1 092 m², varav 974 m² utgör lägenhetsyta och 118 m² utgör lokalyta. Föreningen äger sin egen mark och kommer således inte att påverkas av höjd tomträttsavgift. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (kontrollerat 2024-07-02). SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningen är en mindre brf så alla medlemmar behöver hjälpa till på olika sätt. Både stora och små saker såsom vid städdagar, styrelsearbete, trädgårdsgrupp, snöskottning etc.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1984: Totalrenovering och stambyte
2004: Ommålning av fasad
2005: Målning och renovering trapphus
2008: Soprum/cykelskjul byggts
2009: Renovering av gården
2015: Renovering tvättstuga
2017: Fönsterbyte
2017: Fasadmålning
2018: Genomförd och godkänd OVK
2019: Brandinspektion
2019-2020: Återställer vattenläcka i källare pga. trasigt gjutjärnsrör
2022: Relining av samtliga rör
2023: Takrenovering
2023-2024: Vindsbyggnation.

Planerat underhåll som är under värdering:
2025: Nya portar till entréer A, B & C

Föreningen har inget stort på gång efter vindsbygget som stod klart i år, 2024. Det enda som planeras att göra de kommande 5 åren är byte av samtliga lägenhetsdörrar och lite fasadputs.
Andel Av Årsavgift
3.14 %
Andel i BRF
3.14 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Föreningen har en härlig egen gård med en stor trall som gör sig fint med trädgårdsmöblerna samt en gemensam grill.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Tele2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen är fullvärdesförsäkrad via IF.

Karta

Om Majorna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken