Snart till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - SåGGATAN 50B

Såggatan 50B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 995 000 kr
Boarea
60 m²
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Såggatan 50

Landshövdingecharm möter modern funktion på allra bästa sätt

Landshövdingepärla med tilltalande planlösning, bevarade detaljer och fantastiskt ljusinsläpp!

Planlösning

Landshövdingecharm möter modern funktion på allra bästa sätt

I hjärtat av i Majorna, i det vaniljgula huset på Såggatan 50, välkomnas ni till denna sällsynta genomgångstvåa.

Tre trappor upp hittar ni hem till denna välplanerade genomgångstvåa med bra umgängesytor och ett fantastiskt ljusinsläpp. Här bor ni mellan två ljuvligt lummiga innergårdar, helt fritt från insyn, i ett tyst och rogivande område. Hemmet smyckas av vackra originaldetaljer såsom brädgolv i köket, ett charmigt köksskafferi och gjutjärnsradiatorer.

Här bor ni centralt men ändå naturnära. Den omedelbara närheten till Slottsskogen är en stor fördel. Dessutom har man både Hängmattans och Mariaplans sjudande café- och restaurangliv inom kort promenadavstånd. Närservicen är god och i Majorna hittar man förutom flertalet större mataffärer även spännande och ekologiskt nischade speceributiker. Till Majvallens spårvagnshållplats går man på några minuter, och med linje 11 tar man sig enkelt till både innerstadens puls och havets lugn.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Månadsavgift
3 413 kr, Inkl. värme och vatten.
Boarea
60 m²
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
339 707 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2023.
Interiör
Interiör: Tre trappor upp i det vaniljgula huset på Såggatan 50 välkomnas ni in i detta hem! Redan när ni kliver över tröskeln märker ni av hemmets generösa ytor och det ljuva ljusinsläppet. Utmärkta förvarings- och avhängningsmöjligheter erbjuds till vänster och längre in finns även ett parti med garderober bakom skjutdörrar i ek som inrymmer mycket. Hallen, som badar i ljus tack vare det härliga genomgångsläget med fönster i två väderstreck, är hemmets nav. Ett platsbyggt skåp är varsamt placerat för att underlätta vardagsbestyret. Väggarna är målade i vitt och på en del av ytan har tegel tagits fram - en mycket smakfull inredningsdetalj. Praktiskt mörkt klinker ligger i delen närmast ytterdörren och på resterande del ligger fin parkett.

Till höger om hallen nås köket som smakfullt renoverats av tidigare ägare under 2009. I köket bjuds det på, förutom goda förutsättningar för matlagning, massor av ljusinsläpp tack vare ett stort fönster mot innergården. Här finns gott om arbetsyta likväl förvaringsmöjligheter att ta del av. Ovanför den mörkare diskbänk i imiterad marmor, sitter vitt kakel som går fint ihop med skåpsluckor i vitt. Den maskinella utrustningen består av ugn, fläkt (ej fungerande), integrerad kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Dimbar belysning skänker bra ljus vid matlagningen. Ett inbyggt och bevarat köksskafferi bidrar med en stor portion charm. Framme vid fönstret med utsikt över den lummiga innergården finns utrymme för en ljus och trivsam matplats som rymmer ett matbord för fyra personer. Härifrån kan ni följa växtligheternas skiftningar med årstiderna. Vita väggar och en designtapetserad vägg från Orla Kiely möter ett bevarat plankgolv som målats i vitt.

I motsatt riktning av hallen hittar ni hemmets rymliga vardagsrum. Stora fönster ger ljuset gott om spelrum och tillsammans med den generösa takhöjden och den centrerade och bevarade takrosetten skapas en härlig atmosfär. Utanför fönstret finns utsikt mot grannföreningens grönskande innergård. Vardagsrummet är lättmöblerat och här finns det gott om plats för en stor soffgrupp med tillhörande möblemang. Väggarna har målats i stockholmsvitt och på golvet ligger parkett.

Det rogivande sovrummet är tyst beläget. Här finns utrymme för en stor säng med tillhörande nattduksbord och utmärkt förvaring hittas i en inbyggd linnegarderob i originalutförande. Önskas ytterligare förvaring i sovrummet finns, utan bekymmer, yta för en byrå eller fristående garderob. I annat fall finns även plats för ett skrivbord för den studerande eller hemmajobbande. Spotlights med dimmerfunktion skänker bekväm belysning.

Badrummet nås rakt in från hallen och har vita kaklade väggar med en mörkblå kakelbård. På golvet ligger en mörkare våtrumsmatta som går fint ihop med resterande nyanser. Här finns wc, badkar och handfat med ovanhängande spegel och ovansittande smakfull belysning. Ett platsbyggt högskåp tar hand om bra med förvaring.

Välkomna hem till generös genomgångstvåa som har allt ni kan tänkas önska och lite till!
Total driftkostnad
482 kr/månad
Elektricitet
290 kr/månad
Försäkring
192 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.
Byggår
1932
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Ett källarförråd tillhör bostaden.
Energiprestanda / Premiärenergital
96
Namn
Brf Såggatan 50
Om föreningen
Brf Såggatan 50 är en föreningen i en välskött fastighet från 1932. Föreningen består av 22 bostadsrätter och 1 lokal (pizzeria) som är upplåten med hyresrätt. Byggnadens totalyta är 1 092 m², varav 974 m² utgör lägenhetsyta och 118 m² utgör lokalyta. Föreningen äger sin egen mark och kommer således inte att påverkas av höjd tomträttsavgift. Föreningen har inga planerade avgiftshöjningar i dagsläget (kontrollerat 2024-07-02). SBC sköter den ekonomiska förvaltningen. Föreningen är en mindre brf så alla medlemmar behöver hjälpa till på olika sätt. Både stora och små saker såsom vid städdagar, styrelsearbete, trädgårdsgrupp, snöskottning etc.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1984: Totalrenovering och stambyte
2004: Ommålning av fasad
2005: Målning och renovering trapphus
2008: Soprum/cykelskjul byggts
2009: Renovering av gården
2015: Renovering tvättstuga
2017: Fönsterbyte
2017: Fasadmålning
2018: Genomförd och godkänd OVK
2019: Brandinspektion
2019-2020: Återställer vattenläcka i källare pga. trasigt gjutjärnsrör
2022: Relining av samtliga rör
2023: Takrenovering
2023-2024: Vindsbyggnation.

Planerat underhåll som är under värdering:
2025: Nya portar till entréer A, B & C

Föreningen har inget stort på gång efter vindsbygget som stod klart i år, 2024. Det enda som planeras att göra de kommande 5 åren är byte av samtliga lägenhetsdörrar och lite fasadputs.
Andel Av Årsavgift
4.48846 %
Andel i BRF
6.14785 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gårdplats
Föreningen har en härlig egen gård med en stor trall som gör sig fint med trädgårdsmöblerna samt en gemensam grill.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Tele2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen är fullvärdesförsäkrad via IF.

Kontakta Mäklare

Karta

Om Majorna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*