Såld

GöTEBORG / MAJORNA - SåGGATAN 20C

Såggatan 20C

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 500 000 kr
Boarea
64.5 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Riksbyggens BRF Eskulapius

Väldisponerad trea i hjärtat av Majorna

Fin och trivsam trea i charmiga landshövdingekvarter med grönskande gård. Två rum i fil med fint ljusinsläpp. Renoverat kök och badrum.

Väldisponerad trea i hjärtat av Majorna

Med närhet till vattnet och härliga Slottsskogen, mitt i hjärtat av Majorna hittar vi denna mycket trevliga trea. Två trappor upp möts ni av ett hem med ett underbart ljusflöde och väldisponerade kvadratmeter. Ett modernt kök med gott om plats för större matgrupp, vardagsrum och sovrum i fil med rikligt ljusinsläpp, mindre sovrum mot den grönskande innergården samt ett smakfullt renoverat badrum med dusch. Brf Eskulapius välkomnar er till fyra sammanhängande och barnvänliga gårdar med gott om plats för lek, utemiddagar och odlingsmöjligheter. Här bor ni i ett lugnt läge med ändå nära till Majornas rika utbud av mysiga caféer, restauranger och små charmiga butiker. Välsorterade ICA Hängmattan nås på bekvämt promenadavstånd och det gör också Slottsskogen, Linné och Röda Sten.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 500 000 kr
Månadsavgift
4 239 kr, Inkl värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 166 kr/mån som avser bredband, telefoni och digital-TV. Avgiften är uppdelad på en kapitaldel och en avgiftsdel. Kapitaldelen är på 875 kronor och avgiftsdelen 3 364kr. Total månadsavgift 4 405 kr/mån.
Boarea
64.5 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen.
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
556 633 kr. Uträkningen av indirekt nettoskuldsättning baseras på senast tillgängliga årsredovisning.
Interiör
Interiör: Ni kliver in i en rymlig hall som direkt ger en känsla av en bostad med mycket ljus och rymd. Här finns gott om plats för avhängning och extra förvaringsmöbler. På golvet ligger ett ljust laminatgolv som löper tröskelfritt vidare in i köket. Väggarna är målade i en ljusgrå färg.

Till vänster når ni köket där modern funktion möter bevarad charm. Högblanka luckor i vitt och vitt kakel ovan bänkskivan i massivt trä ger köket ett ljust intryck. Ett originalskafferi skänker än mer förvaring och en stor portion charm. Köket är utrustat med spishäll, ugn, fläkt, integrerad diskmaskin, micro och kyl/frys. Här finns gott om plats för ett större matbord för flera sittande gäster. Väggar i vitt möter en vägg i samma färg som i hallen.

Nuvarande ägare har låtit öppna upp mellan kök/hall/vardagsrum vilket skapar en stor öppning och en mycket luftig känsla. Här tillåts ljuset spela fritt och rummen får ett fint samspel dem emellan. Det vackert, sexdelade fönstret gör att ljuset strömmar in över sällskapsytorna. Här ryms soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel, bokhyllor och läshörna om så önskas. Väggar i ljusgrått och ekparkett.

Via två glasade pardörrar i industriell stil når ni det stora sovrummet. Här får ni plats med dubbelsäng med tillhörande sängbord, arbetsplats och en garderobsvägg som tar hand om kläderna. Målade väggar i en varm, beige färg möter en vägg med träpanel med smala ribbor vilket ger ett genomtänkt och lyxigt intryck. Ett mörkt laminatgolv på golvet.

På andra sidan hallen nås det mindre sovrummet, i rofyllt läge mot innergårdens grönska. Perfekt lämpat som antingen barn- gäst- eller arbetsrum. Golvet pryds av ett charmigt plankgolv och vita väggar möter en fondvägg målad i en varm sandig ton. Ett före detta skafferi fungerar som en inbyggd garderob.

Badrummet är klassiskt inrett med vitt, blankt kakel som möter grått klinkers. Här finns dusch med vikbara glasväggar, wc, handfat med badrumsskåp och golvvärme för extra komfort.
Total driftkostnad
616 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg bredband, telefoni och digital-TV.
Byggår
1900, renoveringsår 1990.
Byggnadstyp
Flerfamiljhus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett vindsförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
118
Namn
Riksbyggens BRF Eskulapius
Om föreningen
Brf Eskulapius äger fastigheten Majorna 312:18 i Göteborgs kommun. På fastigheten finns 10 byggnader med 101 lägenheter samt 4 uthyrningslokaler, varav den ena lokalen är en förskola med två avdelningar som bedrivs i kommunal regi, Bakgårdens förskola. Delar av byggnaderna från 1900 men är totalrenoverade och andra uppförda 1989-1990. Fastighetetens adress är Amiralitetsgatan 27 och 29, Såggatan 18 och 20 samt Allmänna Vägen 40 i Göteborg. Föreningens lägenheter fördelar sig enligt nedan: 14 st 1 rok 40 st 2 rok 34 st 3 rok 6 st 4 rok 7 st 5 rok Föreningen har 5 tvättstugor och tre är belägna på Såggatan 20E (2 st vanliga, samt 1 s.k Express som är bokningsbar) samt två i källaren på Allmänna Vägen 40. I föreningen finns även ett antal cykel- och barnvagnsrum. I källaren till Allmänna Vägen 40 C ligger föreningens bastu som renoverades under 2012, den ligger i anslutning till tvättstugorna. Föreningen har 1-2 gånger per halvår gårdsdagar där medlemmar gemensamt utför arbete på gårdar eller i våra övriga utrymmen som inte ingår i Riksbyggens normala fastighetsskötsel. Gårdsdagarna brukar vara väldigt trevliga och avslutas med fika och/eller grillning. Föreningen har ett övernattningsrum som kan hyras till en kostnad om 200 kr/natt. I föreningen finns grillplatser med grillar, stolar och bord som kan nyttjas av alla boende. För mer information besök gärna föreningens hemsida: https://www.eskulapius.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer underhållsplanen för att bevara föreningens hus i gott skick. För mer information om kommande renoveringar, besök föreningens hemsida.

Urval av tidigare renoveringar:
2021 - Renovering av yttertak samt fasader
2020 - OVK
2020 - Omvandling av gamla tvättstugan till två nya lägenheter
2019 - Nytt övernattningsrum
2019 - Renovering/ny tvättstuga Såggatan 20
2018-2020 Tilläggsisolering utav källare och krypgrunder
2018 - Utemiljön/gårdarna rustades upp
2017- Renovering av trapphus
2016- Byte av värmepump och undercentral
2015- Byte av låssystem och delar av värmepumpsanläggningen
2013-2015 Renovering och målning av samtliga fasader mot innergårdarna
2012- Tvättstuga på Allmänna vägen och renovering bastu
2012- Renovering och målning av fasader mot gatorna
2011- Spolning av avloppsstammar
Andel Av Årsavgift
0.93001 %
Andel i BRF
0.98444 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till TV bas, Bredband 250/250 (LAN) och Telefoni Bas via gruppavtal med Tele2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen är fullvärdesförsäkrad i Folksam. Hemförsäkring och bostadsrättstillägg bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavaren.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken