Såld

GÖTEBORG / CENTRALA HISINGEN - PENSELGATAN 20

Penselgatan 20

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 500 000 kr
Boarea
96 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
Brf Silverlöken

Välplanerad fyra högt upp i huset med två balkonger, varav den största inglasad!

Rymlig och ljus fyrarummare i populära Kvillebäcken

Planlösning

Välplanerad fyra högt upp i huset med två balkonger, varav den största inglasad!

Nu finns möjligheten att förvärva denna pärla till fyra i populära Kvillebäcken. Stora fönster, goda förvaringsmöjligheter och en rymlig inglasad balkong med insynsfritt läge är bara några av faktorerna ni tar del av i detta hem. Det väl omhändertagna köket är sammanlänkat med vardagsrummet i en halvöppen och social planlösning. Det tre sovrummen är alla generösa i sin storlek och som pricken över i:et finns två rymliga badrum, där det största inrymmer en egen tvättavdelning!

För den som vill bo nära till allt, kan det bli en utmaning att hitta ett bättre läge än så här på centrala Hisingen. I Kvillebäcken, där det urbana livet balanseras av lugnet och myllret, finns nämligen allt du behöver. Tvärsöver gatan finns bland annat Kville Saluhall där nya spännande matupplevelser finns att upptäcka. Utöver detta finns också bagerier, caféer och andra trevliga restauranger. Dessutom ligger också Backaplan i närheten, som med över 120 butiker, är ett av Sveriges största handelsområden. Vill du hellre åka in och strosa runt i Göteborgs centrum, tar du dig dit enkelt på 6 minuter med antingen buss eller spårvagn från hållplatserna "Hjalmar Brantningsplatsen" eller "Vågmästareplatsen".

Välkomna till ett hem som inte lämnar något att önska!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 500 000 kr
Månadsavgift
4 678 kr, Inkl värme, varm och kall-vatten, Telia Tripple Pay och bostadsrättstillägg.
Boarea
96 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
5/10
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
898 848 kr. Baserad på senaste årsredovisning.

Interiör

Interiör
Interiör: Hissen tar er upp till våning 5 där ni välkomnas in till detta trivsamma hem. Här möts ni av en ljus och en rymlig atmosfär. Lägenheten har genomgående ljus färgsättning på väggarna, bortsett från i vardagsrummet, och på golvet ligger ekstavsparkett. I hallen finns avhängningsmöjligheter samt ytterligare förvaringsmöjlighet till höger i form av en stor klädkammare.

Rakt fram når ni kök och vardagsrum i en halvöppen och social planlösning. Köket är av stilrent utförande, där vita skåpsluckor möter vitt kakel och en laminatbänkskiva i träimitation. Köket är fullt utrustat med kyl och frys i fullhöjd, spishäll, ugn, micro och en integrerad diskmaskin. Samtliga vitvaror är från Electrolux Huskvarna. Ett flertal av över- samt underskåp tar hand om rikligt med förvaring! Matplatsen för 6-10 personer har sin naturliga plats mittemot köket framme vid det härliga fönsterpartiet.

Vidare in i bostaden, i anslutning till köket finns det rymliga vardagsrummet. Här släpper tre stora fönsterpartier in rikligt med ljus! Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för stor soffa samt tillhörande TV- möbel. Väggarna pryds av en mörkare tapet som skruvar upp mysfaktorn på kvällarna.

Från köket och vardagsrummet når ni bostadens första och största balkong! Inglasad och med sina ca 13 kvm, användas denna balkong som ett extra rum under stora delar av året. Under sommarens varmaste dagar går det fint att vika upp glasväggarna om så önskas. Balkongens österläge gör det till en perfekt plats att avnjuta förmiddagskaffet.

Lägenhetens första sovrum finns beläget till vänster om hallen. Här finns gott om plats för dubbelsäng med tillhörande möblemang. Förvaring erbjuds i form av tre platsbyggda garderober- Praktiskt och bekvämt!

Det andra sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet. Tack vare hörnläget på detta rum finns fönster i två riktningar. Här finns plats för olika storlekar på säng samt tillhörande möblemang. Nyttjas förslagsvis som barnrum, gästrum eller större kontor. Förvaringen tas hand om via två tacksamma garderober!

Bostadens tredje och sista sovrum ligger även det i anslutning till vardagsrummet. Från detta rum nås bostadens andra balkong, där ni kan avnjuta lunch- och eftermiddagssolen. Även detta rum, kan enkelt användas som barnrum, gästrum eller kontorsyta.

Det största av två badrum, är väl tilltaget i storleken och utrustat med alla typ av bekvämlighet som kan tänkas önskas! Helkalklat med vitt kakel och klinkers i grått. Här finns en egen tvättavdelning bestående av tvättmaskin, torktumlare och avlastningsyta för klädvård. Ovan sitter ett rejält badrumsskåp för praktiskt förvaring. I övrigt finns wc, spegel med belysning samt rymlig duschhörna.

Det andra badrum är beläget mittemellan de två sovrummen längst in i bostaden. Även detta är helkaklat med vitt kakel och grått klinker. Utrustat med dusch, wc, handfat med kommod. Ovan sitter, även i detta badrum, ett badrumsskåp med spegel och belysning.

Summa summarum: Välkommen till ett hem att trivas i!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
695 kr/månad
Elektricitet
395 kr/månad
Försäkring
300 kr/månad
Personer i hushåll
2

Byggnad

Byggår
2013
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
75

Förening

Namn
Brf Silverlöken
Om föreningen
Brf Silverlöken äger fastigheten Kvillebäcken 79:1 i Göteborg och påverkas såldes inte av förhöjd tomträttsavgäld. Föreningen består av 81 bostadsrättslägenheter disponerade på två flerbostadshus. Byggnaderna stod klara år 2013, och fastighetens adresser är Färgfabriksgatan 6 och 8, samt Penselgatan 20. Föreningen har ett parkeringsgarage beläget under huset, vilket ingår i en gemensamhetsanläggning. Garaget består av 41 garageplatser och 2 MC-platser. Garageplatserna kostar idag 1050 kr/mån, och MC-platserna 450 kr/mån. Det finns en separat kö och ansökan om parkering sker via Aimo Park. En höjning av månadsavgifterna gjordes vid årsskiftet på 10% för att ta höjd på inflation, ökade räntor och driftskostnader. I samma veva gjordes också en höjning av avgifterna för parkeringsplatserna av samma anledning. Ingen ytterligare höjning är i dagsläget planerat. Föreningens förvaltning sköts av Bredablick. Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.silverloken.se
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Gjorda renoveringar senaste åren:
2022 - Fortsatt arbete med miljöcertifiering, OVK-besiktning.
2021- Påbörjat arbete med Miljöcertifiering
2020 - Radonmätning
2020 - Montering av nya rökluckor på innergård
2020 - Byte till LED-belysning på innergård
2019 - Utökning av passagesystem
2019 - Byte till LED-belysning i samtliga uppgångar
2019 - Byte av garageport
2019 - OVK-besiktning


Föreningen följer en underhållsplan, se årsredovisning för mer information.
Andel Av Årsavgift
1.4787 %
Andel i BRF
1.4787 %
Parkeringar
Föreningen har 41 garageplatser som finns placerade i källarplan. Kostnaden för en parkeringsplats är ca 1050 kr/mån. Det är en separat kö och ansökan om parkering sker via Aimo Park. Föreningen har inga egna besöksparkeringar men längs med färgfabriksgatan samt inne i området finns parkeringar för besökande.
Gemensamma ytor
I föreningen finns det tillgång till garage, barnvagnsförråd, cykelförråd samt cykelgarderob i garaget (till en kostnad på 110 kr/mån). Föreningen är delaktig i två gemensamhetsanläggningar: Den ena gemensamhetsanläggningen (GA:5) omfattar parkeringsgaraget och innergård med ett andelstal av 53% och den andra gemensamhetsanläggningen (GA:22) avser sopsugsanläggning och återvinningscentral med ett andelstal 8 050/167 834.
Gårdplats
I anslutning till fastigheten finns lekområde och grillplats.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och internet via Telia Triple Play 10/10 Mbit/s.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen har fullvärdesförsäkring hos Moderna Försäkring. I försäkringen ingår bostadsrättstillägget.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek