Såld

GÖTEBORG / GAMLA MASTHUGGET - PARADISGATAN 16

Paradisgatan 16

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 850 000 kr
Boarea
59.6 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB BRF Lustgården i Göteborg

Ett praktiskt och ljust hem på vån 7/8. Balkong i västerläge och garageplats som ingår i avgiften!

Här bor ni i en ljus tvåa högt upp i huset med balkong i västerläge. Lugnt område nära Slottsskogen samt Linnéstaden. Hiss finns, garageplats ingår!

Planlösning

Ett praktiskt och ljust hem på vån 7/8. Balkong i västerläge och garageplats som ingår i avgiften!

Denna praktiska och välplanerade 2:a på 59,6 kvm är belägen i det pittoreska området Gamla Masthugget. Hemmet har en härlig balkong med västerläge, perfekt för solälskaren. Här kan du njuta av solens stålar från lunch och framåt solnedgången om somrarna. Badrummet genomgick en totalrenovering år 2018 i klassiska färger. Köket är rymligt och välplanerat med gott om ytor, vilket ger en luftig och inbjudande känsla. En öppning mellan kök och vardagsrum bidrar till ett smidigare liv i hemmet.

Lägenheten är belägen på sjunde våningen av åtta och har tillgång till hiss, vilket gör vardagen bekväm och smidig. Dessutom ingår en garageplats, vilket är en sällsynt lyx i stadskärnan och ger både säkerhet och bekvämlighet för bilägare.

Denna lägenhet i Gamla Masthugget är perfekt för den som söker en praktisk och bekväm bostad med närhet till stadens puls samtidigt som man kan njuta av lugna stunder på den soliga balkongen.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 850 000 kr
Månadsavgift
4 713 kr, Inkl värme, kabel-TV (Basutbud) och garageplats. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 87 kr/mån för vatten.
Boarea
59.6 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
7/8
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
398 486 kr. Uppgifter hämtade från Bopedia.

Interiör

Interiör
Interiör: Välkommen till detta rymliga och praktiska hem högt upp i huset!
Beläget på sjunde våningen har du himlen ständigt närvarande i hemmet- och en känsla att du bor över trädtoppar och takåsar.
När du kliver in genom ytterdörren möts du av en välkomnande och luftig hall med gott om plats för avhängning för ytterkläder samt flera rymliga garderober. I hallen finns även ett praktiskt städskåp. Väggarna är målade i ljusgrått och på golvet ligger ett funktionellt laminatgolv.

Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffgrupp, läshörna och även matplats om så önskas. Välplanerade luftiga ytor med stora fönsterpartier i västerläge skapar härligt ljusflöde som skänker rymd till hela lägenheten. Väggarna är klädda med vit strukturtapet och på golvet ligger en ekparkett.

Vidare in genom pardörrarna når du köket. Något som verkligen uppskattas av nuvarande ägare, att det blir lättare att röra sig smidigt genom hela hemmet. Här finns plats för ett stort matbord invid fönstret med utsikt över Gamla Masthugget. Ett välhållet originalkök med köksluckor i trä, rostfria detaljer och retro kakel i rött mönster ovanför bänkskiva i laminat. Köksutrustningen består av spis, fläkt, ugn och diskmaskin samt kyl/frys. Vitmålade väggar möter en framtagen betongvägg och på golvet ligger en praktisk plastmatta.

Bostadens sovrum ligger i ett högt och tyst läge och storleken är generöst tilltagen. Här får du plats med dubbelsäng och tillhörande nattduksbord samt garderobsvägg längs med ena väggen som tar hand om klädförvaringen. Väggarna är ljusgula och på golvet ligger även här ett laminatgolv. Härifrån når du den mysiga balkongen med soligt västerläge som erbjuder rikligt med soltimmar.

Badrummet nås från hallen och är fint renoverat i klassisk stil 2018. Helkaklade väggar i ljusgrått och grå klinker. Badrummet är utrustat med WC, handfat med kommod och ovanhängande spegel. För extra komfort finns golvvärme, handdukstork och badkar. Ett fönster mot balkongen bidrar med ljus och möjliggör vädring. Det är förberett för tvättmaskin och torktumlare.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
487 kr/månad
Elektricitet
250 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg (vatten). Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
1981
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
134

Förening

Namn
HSB BRF Lustgården i Göteborg
Om föreningen
HSB Brf Lustgården är en äkta bostadsrättsförening och äger sin mark. Inom fastigheten finns 190 bostadslägenheter med en sammanlagd bostadsyta om 13 778 kvm, samt 6 affärslokaler om 388 kvm, som samtliga är uthyrda. Föreningen har därtill bland annat ett övernattningsrum och en snickarbod som kan nyttjas av föreningens delägare. Föreningen använder ett beröringsfritt låssystem från Aptus för att hantera inpassering i fastigheten, samt för att hantera åtkomst till särskilda utrymmen såsom garage, cykelrum, vissa tvättstugor, etc. Ekonom - Föreningens goda ekonomi avspeglas i sin belåningsgrad på 3994kr/kvm (fr. årsredovisning 2020) - Föreningen planerar avgiftshöjningar på 2% årligen framöver för att finansiera kommande renoveringar. - Föreningen har efter stämmobeslut avskaffat tidigare mätning av kall- och varmvatten och från och med årsskiftet 2017/18 läggs istället en vattenavgift på 2% som tillägg på aviserad avgift. El - Föreningen har idag IMD-EL vilket gör att medlemmar ingår i ett kollektivt elavtal. Detta betyder att som medlem behöver man inte själv teckna elavtal utan det sköts automatiskt och förbrukningskostnaden tillkommer på avin. Se även föreningens mycket informativa hemsida: http://www.brflustgarden.se/
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
- 2005 utfördes betongreparationer samt målning av garage.
- 2010 totalrenoverades ventilationen.
- 2010-2012 underhåll/ombyggnad av balkonger och takterrasser.
- 2012 genomfördes injustering av värmesystemet och byte av termostatventiler samt ventilation.
- 2014 gjordes byte av samtliga ytterfönster i hela föreningen samt ett antal balkonger renoverades.
- 2014/2015 renoverades lekplatsen. Under samma period renoverades även garagen och nya garageskyltar sattes upp.
- 2016 påbörjades ett större renoveringsarbete för trapphus, tvättstugor och vissa gemensamma utrymmen. Ny gästlägenhet byggdes även på Paradisgatan 12.
- 2017 renoverades trapphuset på Sjömansgatan 1 med ny hiss och renovering av tvättstuga, samt även renovering av Fjällgatan 28 och Paradisgatan 14 med ny hiss.
- 2017 gjordes rensning av ventilationssystemet samt en OVK och säkerhetsdörrar från SECOR installerades.
- 2019 utfördes ombyggnation av hisshallar på Paradisgatan 20 samt byte av entrédörrar till lägenheterna. Det byttes även hissar på Kompassgatan 5, 7 samt Paradisgatan 20. -
- 2019 Byte av också ytterbelysning på gården.
- 2021 filmades tak och balkongfronter tvättades. Den omfattande renoveringen av gården färdigställdes. Alla trapphus är nu totalrenoverade med nya hissar, ny belysning, nya undertak samt alla ytskikt nymålade. Standarden i trapphusen är motsvarande nyproduktion.
- 2022 Installation för laddning av fordon i garage

Pågående/Kommande:
- Renovering av tre tvättstugor i samma regi som resterande renoveringar av trapphus/tvättstugor samt några soprum som sker löpande.
Andel Av Årsavgift
0.5 %
Andel i BRF
0.43671 %
Parkeringar
Garage | I föreningens garage finns 162 parkeringsplatser för personbil, varav 106 knutna till specifika lägenheter och resterande 56 för uthyrning. Utöver dessa finns en småbilsplats, samt 15 MC-platser till uthyrning. Installationen för laddning av fordon i garaget har precis avslutats (juni 2022) Det innebär att alla som vill ladda fordon kan ansluta sig till systemet. För att kunna ansluta sig krävs att ett separat avtal måste upprättas mellan innehavaren av p-platsen och föreningen. Kostnaden är en personlig anslutningsavgift på 5000 kr samt en fast månadsavgift på 300 kr. Därutöver debiteras självkostnaden för förbrukad el. I dagsläget är el-kostnaden 1,59 kr/kwh.
Tv och Bredband
Kabel-tv och bredband | Kabel-tv, grundutbudet, från ComHem ingår i månadsavgiften. Bredband kan fås genom ComHem eller Telia, lägenhetsinnehavaren bekostar sitt eget abonnemang.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Vid ägande barn/föräldrar måste den boende minst äga 25 %. Är det något som är av speciell vikt för dig som köpare, se föreningens hemsida (www.brflustgarden.se) samt Årsredovisning för mer utförlig information.
Försäkring
Föreningen innehar en försäkring med bostadsrättstillägg.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken