Snart till salu

SÄVEDALEN / SäVEDALEN - OXLEDSVäGEN 175

Oxledsvägen 175

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Boarea
60.7 m²
Areauppgifter enligt säljaren och bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Oxengården i Sävedalen

Bo med ett av områdets bästa lägen!

Fin tvåa högst upp i huset med fritt och insynsskyddat gavelläge, utsikt och inglasad balkong i söder. Tvättstuga i bostaden och el ingår i avgiften!

Planlösning

Bo med ett av områdets bästa lägen!

Är du ute efter en tvårumslägenhet med väldisponerade och ljusa ytor, ett hem som har givits mycket omtanke och kärlek, som har goda förvaringsmöjligheter, inglasad balkong och fantastiskt läge? I så fall har du hittat rätt!

Välkommen till brf Oxengården och denna fina tvåa på Oxledsvägen 175, med ett av områdets bästa lägen. Här bor du på våning 2 av 2, högst upp i huset, med gavelläge, fritt från insyn med utsikt över grönområde från ena sidan av bostaden och utsikt över föreningens gemensamma gård på den andra. Den inglasade balkongen är belägen i bästa söderläge med möjlighet att njuta av solen från morgon till sen eftermiddag. Dess inglasning ger känslan av ett extra rum. Lägenheten är genomgående ljus med uppdaterade och smakfulla ytskikt. Köket bjuder in till matlagning och intill fönstret finns plats att samlas kring ett matbord. Bostadens sovrum är rymligt med gott om plats för dubbelsäng och tillhörande sängmöbler. Goda förvaringsmöjligheter finns i flera garderober samt i ett lägenhetsförråd vilket är praktiskt beläget på samma våningsplan som bostaden. Tvättstuga direkt i bostaden!

På Oxledsvägen bor du i ett omtyckt område och i en populär och välskött förening med en förmånlig avgift där värme, vatten, kabel-tv, sopor och hushållsel ingår. Du bor med naturen runt knuten och med promenadavstånd till Härlanda Tjärn och Delsjöområdet där det finns fina motions- och promenadstråk. En kort promenad bort ligger Vallhamra torg med större matbutik, restauranger och café, vårdcentral, BVC, apotek, florist samt goda kommunikationer till både Göteborg och Partille centrum. Vid hållplats Soldatheden kliver du på expressbussen Svart Express som tar dig in till centrala Göteborg på ca 20 minuter.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Månadsavgift
3 976 kr, Inkl. värme, vatten, kabel-tv, sopor och hushållsel.
Boarea
60.7 m² Areauppgifter enligt säljaren och bostadsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/2
Interiör
Interiör: Välkommen två trappor upp i huset där du kliver in i bostadens hall med gott om plats för avhängning av ytterkläder på hatthylla och i två större garderober. Här ligger praktiskt och lättstädat klinker på golvet vilket i vardagsrummet övergår till parkett. Vardagsrummet är ljust och rymligt där du direkt slås av dess ljusinsläpp, fria läge och härlig utsikt över grönområde. Gott om plats för både soffgrupp och matsalsdel finns i vardagsrummet om så önskas.

Bostadens kök har gröna luckor och gott om arbetsytor samt förvaring. Invid fönstret blir den naturliga platsen att samlas kring middagsbordet. I anslutning till köket ligger den praktiska tvättstugan vilken år 2021 har uppdaterats med nya ytskikt, nya stommar och luckor, bänkskiva, diskho och blandare. Tvättmaskin och torktumlare samt möjlighet att hänga tvätt finns. Fönstret i rummet bidrar med ljus och vädringsmöjlighet!

Från köket når du sovrummet vilket är väl tilltaget med plats för dubbelsäng och med god förvaring i garderober. Från sovrummet når du den inglasade balkongen belägen i soligt söder. Balkongen är rymlig och ger känslan av ett extra rum, att nyttja från vår till höst!

Badrummet nås från hallen och detta har kaklade väggar och plastmatta på golv vilket har målats i vitt. Badrummet har uppdaterats med infällda spotlights, ny kommod och blandare med överhängande badrumsspegel, wc samt duschvägg.

Renoveringar och underhåll i lägenheten som gjorts av nuvarande ägare:
2024: Kök, ny blandare. målat stommar och bytt till gröna luckor.
2021: Tvättstuga, målat golv, tak och väggar. Nya stommar, luckor, bänkskiva, bänkbelysning, diskho och blandare.
2021: Byggt in nya garderober (PAX) i sovrum och vardagsrum.
2021: Byggt vägg mellan vardagsrum och hall, samt monterat ny garderob (PAX).
2021: Byggt in ventilation i vardagsrum, sovrum och hall (inkl. spottar och extra uttag för belysning).
2021: Utrustat hela lägenheten med Plejd. (smart belysning och hemautomation).
2021: Nya ytskikt, målat alla rum.
2021: Kök: nya bänkskivor, induktionshäll, ugn, diskho och bänkbelysning.
2020: Badrum, målat golv, väggar, tak. Byggt in spottar, ny toalett, kommod, blandare, blandare till dusch, duschvägg och badrumsspegel.
2020: Hall, lagt nytt klinker.

Vad som ingår/ej ingår i köp:
Plejdsystem, garderober samt hatt- och skohylla i hall ingår i köp.
Glue, digitalt smartlås på ytterdörr ingår ej.
Total driftkostnad
179 kr/månad
Försäkring
179 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Driftskostnaderna är nuvarande ägares kostnader och dessa kan komma att variera beroende på hushållets sammansättning, avtal och levnadssätt.
Byggår
1968
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Ett förråd beläget på samma våningsplan som bostaden följer med lägenheten.
Energiprestanda / Premiärenergital
144
Namn
Brf Oxengården i Sävedalen
Om föreningen
Föreningen består av 138 lägenheter, varav 20 hyresrätter, på adresserna Oxledsvägen 143-187. Lägenheterna är fördelade på fem huskroppar med gemensamma gårdar emellan. Samtliga lägenheter är utrustade med tvättmaskin och torktumlare. Bostadsrättsföreningen Brf Oxengården registrerades hos bolagsverket år 2015. Föreningen har en mycket informativ hemsida, besök den här: https://www.brfoxengarden.se/ Föreningens ekonomi och planerade förändringar: Avgiften höjdes med 10% from 20240101 och några ytterligare höjningar finns ej planerade.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renovering i urval:
2024 Fönsterbyte vilket även medföljde målning av takutsprång och hängrännor
2022 LED-belysning installeras i uppgångar, källare och övriga utrymmen
2022 Taktvätt och byte av trasiga pannor
2022 Nya gungställningar på båda gungplatserna är uppsatta
2022 OVK besiktning
2021 Stambyte på liggande stam nr 183-187
2020 Stambyte på liggande stam nr 161-173
2019 Justering av fönster och byte av lekplatsutrustning
2017-2018 OVK besiktning och åtgärder därefter i form av rensning och justering av ventilation.
2016 Uppfräschning av gårdar
2015 Byte till av ventilation till FTX-system. OVK godkändes 2014.
2014 Uppfräschning trapphus, utbyggnad entréer och balkonger (ny balkongplatta samt inglasning)

För mer info se årsredovisning.
Andel Av Årsavgift
0.60544 %
Andel i BRF
0.60544 %
Parkeringar
Föreningen hyr 106 parkeringsplatser samt 33 garage av Partillebo AB. Utrymme för MC/moped finns även. Nuvarande kostnader: Parkeringsplats 453 kr/mån Garage 994 kr/mån MC/moped-plats 254 kr/mån Lediga parkeringar och garage finns enligt styrelse.
Gårdplats
I föreningen finns fyra gemensamma gårdar mellan husen där sitt-, grill- och lekplatser finns.
Tv och Bredband
I föreningens samtliga lägenheter ingår ett basutbud av tv-kanaler från Tele2 i avgiften. Öppen fiber samt Fiber-koax genom Tele2 är installerat på fastigheten och det är du som bostadsrättsinnehavare som bestämmer vilken leverantör, vilka tjänster och vilket utbud du vill ha i din bostad för att leverera tv, telefoni och internet på fibern.
Övrigt
Gemensamma utrymmen Föreningen har en lokal som går att hyra för 200:-/dag måndag-torsdag och för 350:- /dag fredag-söndag. Till lägenheterna hör varsitt förråd och extra förråd finns att hyra för 85 -125 kr/mån. Barnvagnsrum finns direkt till höger i varje portuppgång. Cykelförråd finns på gården. Till båda dessa ansöker man om nyckel. Soprum för hushållssopor och kompost finns i gårdshus. Ytterligare källsortering finns i närliggande återvinningsstation. Förvaltning: Föreningen har ekonomisk förvaltning via Riksbyggen och teknisk förvaltning via SBC. Städ av trapphus och gemensamhetsutrymmen sköts av Skatås Städ & Fastighetsservice.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad i Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Linnea Nilsson

Fastighetsmäklare Partille

Linnea Nilsson

Sofia Johansson

Fastighetsmäklare Partille

Delägare

Sofia Johansson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*