Såld

GÖTEBORG / SANDARNA - ORUSTGATAN 14C

Orustgatan 14C

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 995 000 kr
Boarea
58 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
BRF Orustgatan 14
Rymlig tvåa med alla rätt, gavelläge, charm, umgängesytor, renoverat kök och badrum samt balkong!

Planlösning

Varmt välkomna till ett hem med det där lilla extra! Här möts ni av ett hem som renoverats med varsam hand, sinne för detaljer och noggrant utvalda materialval. Lägenheten erbjuder ett kök och vardagsrum med generösa ytor som verkligen inbjuder till umgänge och gemenskap. Ett modernt kök möter en stor portion charm genom en framplockad tegelvägg. Vardagsrummets fönster sprider ett härligt ljus i hemmet och grönskan utanför är påtaglig. Härifrån nås också den härliga balkongen med plats för både sittgrupp och odlingar.

Sovrummet ligger även det i rofyllt läge mot innergårdens lugn och ger plats för både dubbelsäng och klädförvaring. Smakfullt renoverat badrum med golvvärme och tvättmaskin. Till detta kan ni addera en hel del funktion genom generösa förvaringsmöjligheter.

Alla väggar och tak är helt nymålade och originalgolven framplockade och behandlade. Sandarna är en levande stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala restauranger och småbutiker. Slottsskogen och Änggårdsbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden.

Området har småstadens charm med en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Bara några minuter bort finns levande Mariaplans myllrande folkliv. Röda Sten och Slottsskogen ligger på bekvämt promenadavstånd, och det stora utbudet av lokala handlare gör behovet av innerstaden ytterst litet. För den som ändå vill ta sig dit finns spårvagnarna alldeles i närheten. Spårvagnshållplatsen Sandarna leder dig snabbt in till Göteborgs stadskärna åt ena hållet och Göteborgs skärgård åt andra hållet. Vid busshållsplatsen Orustgatan går bussar till Frölunda Torg, Gråberget och in till stan. Hållplatsen Kungsten ligger på några minuters promenadavstånd, där går bussen till bl a Volvo.

Välkomna till ett ljuvligt hem i en underbar stadsdel!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Månadsavgift
4 424 kr, Inkl. värme, vatten och kabel-TV. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 325 kr/ månad för bredband.
Boarea
58 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
299 701 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Redan i hallen möts ni av den luftiga känsla som präglar detta hem. Här finns plats för både avhängning, förvaring i en inbyggd garderob samt utrymme för fler garderober om behov finns. Vita väggar möter en framtagen tegelvägg som fortsätter in i köket och på golvet ligger ekparkett.

Direkt till höger nås det väl tilltagna köket som verkligen är ett rum som bjuder in tillmatlagning och långa middagar. Köket, liksom övriga hemmet, genomgick en totalrenovering under 2018. Ljus modern skåpinredning rymmer mycket förvaring och ovan den svarta bänkskivan sitter kakel i samma färg. Alla vitvaror är inbyggda: kyl/frys, ugn, mikro, diskmaskin, fläkt och induktionshäll. De vita väggarna möter tegelväggen och furugolvet. Furugolvet är slipat, nåtat och framplockat i original. Här finns plats för ett stort matbord för cirka tio personer. Från fönstren här har ni en vacker utsikt bort mot Eriksbergskranen. Tack vare öppenheten mot hallen tillåts ljuset spela fritt genom
hemmet, från kök till vardagsrum.

Vardagsrummet är även det stort och rymligt med plats för soffgrupp, tv-möbel och arbets- eller läshörna. Väggarna är nymålade i en grågrön ton och ekparkett i original klär golvet. Fönstren vetter ut mot grönskande omgivningar och det är också härifrån den härliga balkongen nås. Sydvästläget skänker många soltimmar och plats finns för både sittgrupp och odlingar.

Sovrummet är ett väldigt inbjudande rum tack vare två gavelfönster som finns här. Plats finns för dubbelsäng med tillhörande sängbord och klädförvaring sker i en klädkammare och en inbyggd garderob. Väggarna är målade i en varm blå-nyans och på golvet ligger ekparkett.

Badrummet är även det ett resultat av en smakfull och lyckad renovering där det även förstorades. Det är inrett med helkaklade väggar och klinkers med underliggande golvvärme. Tillsammans bidrar ett högskåp, ett spegelskåp och en kommod till bra förvaringsutrymmen. En kombinerad tvättmaskin/ torktumlare finns för bekvämlighetens skull. Även en handdukstork finns.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
775 kr/månad
Elektricitet
350 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg (bredband).

Byggnad

Byggår
1944
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
101

Förening

Namn
BRF Orustgatan 14
Om föreningen
Föreningen förvärvade fastigheten i februari 2010 och består totalt 20 bostadslägenheter varav 19 bostadsrätter och 1 hyresrätt, fördelat på en yta ca 1116 kvadratmeter. Fastigheten består av ett flerbostadshus i fyra våningar och källare inredd med cykelförråd, förråd, soprum, apparatrum och tvättstuga samt så har fastigheten även en delvis in inredd vind. Föreningen sålde nyligen en av sina hyresrätter vilket blir ett gott tillskott i kassan. Föreningen kommer se över till hösten när budget för kommande år läggs vad pengarna ska användas till. Föreningen höjde avgifterna nu vid årsskiftet med 17 %. Nabo sköter den ekonomiska förvaltningen.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
1986 - genomfördes en omfattande rot-renovering där blanda annat stammarna byttes.
I början av 2020 gjordes en OVK. Föreningen har gjort klart asfalteringen av parkeringen.

2022 togs en ny underhållsplan fram och det som är inplanerat de närmsta 1-3 åren är endast mindre arbeten.

Planerade underhåll för 2023 är byte av LED-belysning i soprum, taksäkerhetsbesiktning, byte motorvärmaruttag, delar av
parkeringens träsarg byts ut och husets äldre takfönster ska bytas ut.

Relining av avloppsstammarna ligger enligt underhållsplanen 2035.
Andel Av Årsavgift
5.41603 %
Andel i BRF
5.61182 %
Parkeringar
Föreningen har 10 st p-platser till en kostnad av 351 kr/mån och 500 kr/mån för elstolpe. Det är 3 st i kö till parkeringsplatserna. (kontrollerat 2023-01-27) För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
Föreningen har en gemensam tvättstuga i huset belägen i källaren som är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkrum. Det finns också cykelförvaring i källaren.
Gårdplats
Föreningen har en gemensam uteplats.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till kabel-tv och bredband via Tele 2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson