Såld

GÖTEBORG / MASTHUGGET - MASTHUGGSLIDEN 10

Masthuggsliden 10

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 400 000 kr
Boarea
73 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Masthugget

Välplanerad och ljus trerummare!

Ljust och välplanerat hem med inglasad balkong mot lummig innergård

Planlösning

Välplanerad och ljus trerummare!

På Masthuggsliden 10 finner ni denna trea om ca 73 kvadratmeter. Ett ljust och trivsamt hem, omgärdat av grönska. Välplanerade kvadratmetrar och vackert ljusinsläpp mitt i centrala Göteborg. Med närhet till både Slottsskogen, flertalet café- och restaurangsstråk samt bekvämligheter så som matbutiker, restauranger, caféer, gym och kommunikationer. Då huset är byggt i souterräng så ligger ena sovrummet och vardagsrummet i högt läge med härlig utsikt och kök och stora sovrum vetter mot den lummiga innergåden.

Hemmet har ett mycket bra läge, i lugna bilfria Brf Masthugget med direkt närhet till pulsen i Linné. Här bor man i en stabil och ekonomiskt tryggad förening. Brf Masthugget är Sveriges största förening. Som medlem i föreningen får man ta del av flertalet fördelar, så som tillgång till garage, biltvätt, gemensamhetslokaler, gästlägenheter, bastu, aktivitetsrum, tvättstugor och cykelrum med mera.

Välkommen på visning!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 400 000 kr
Månadsavgift
4 058 kr, Inkl värme, vatten.
Boarea
73 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
0/4

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Välkommen till detta välplanerade och mysiga hem i populära Brf Masthugget. Hallen är välkomnande och praktisk med generös förvaring och avhängning i en stor klädkammare. Väggar är målade i ljus behaglig färg som möter ljusbeige klinker.

Till höger nås det trivsamma och ljusa köket. Här finns släta luckor i eklaminat, vitt kakel och bänkskiva i mörkgrå laminat som bryter av och skapar harmoni. Köket är fullt utrustat med kyl och frys i fullhöjd från Siemens, spishäll, ugn, mikrovågsugn och en diskmaskin från Bosch. Ett flertal över- och underskåp tillhandhåller riklig förvaring. Matplatsen har sin naturliga plats vid det härliga fönsterpartiet som omgärdas av grönska.

Innanför köket ligger hemmets största sovrum. Från detta rum nås bostadens inglasade balkong, där ni kan njuta av det soliga söderläget.
Här finns plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang. Förvaring finns det gott om i form av garderobsvägg med spegeldörrar.

I anslutning till entrén finner ni helkaklat badrum med grått kakel och klinker. Här finns en tvättmaskin och badkar, samt gott om förvaring.

Vidare in i bostaden till vänster om hallen finns vardagsrummet. Här släpper stora fönsterpartier in rikligt med ljus med utsikt över gårdar och Karlatornet. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för stor soffa samt tillhörande TV-möbel. Golvet är belagt med ekparkett och väggarna är målade i en lus ton.

Bostadens andra sovrum nås från vardagsrummet. Rummet kan enkelt användas som barnrum, gästrum eller kontorsyta. Väggarna är målade i grönt som skapar en harmonisk känsla i rummet. Förvaring finns det gott om i stor garderob med skjutdörrar.

Välkommen till ett hem att trivas i!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
549 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
249 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Varav 1 barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1971
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
106

Förening

Namn
Brf Masthugget
Om föreningen
Brf Masthugget är Sveriges största förening med ca. 1 172 bostadsrättslägenheter, studentbostäder som upplåts med hyresrätt, hyresrätter och 64 lokaler. Föreningen är privatägd och sköts professionellt genom sitt eget förvaltningskontor. Föreningen bildades i sin nuvarande form 1980. Föreningen har egen anställd personal som förvaltar föreningens fastigheter ekonomiskt, administrativt, tekniskt och driftmässigt. Föreningens förvaltningskontor ligger på Klostergången 13 och har följande öppettider: Måndag 8:00-11:00 & 13:00-17:30 Tisdag, onsdag, torsdag 8:00-11:00 & 13:00-16:00 Fredag 7:00-11:00, 13:00-14:30 Telefon: 031- 85 03 00. Föreningen äger inte marken utan hyr den av Göteborgs kommun via tomträtt. Dessa avtal kommer att omförhandlas år 2025. Föreningen har tagit fram två alternativa finansieringsplaner som baseras på olika nivåer för den tomträttsavgäld som kommer att gälla from 2025. De årliga höjningarna av årsavgifterna beräknas till 3%. Ersättningen för värme beräknas med start 2023 att årligen höjas med 3%. I det fall att tomträttsavgälden fastställs till den högre nivån enligt alternativ 2 beräknas årsavgifterna under en period och med start 2026 behövas höjas med 5%.
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som inkluderar deras planerade underhåll. Den omfattar 10 år och revideras årligen, till denna görs regelbundna avsättningar.

Föreningen håller på att utföra en rörinfodring (relining) av stammarna. Etapp 1 och etapp 2 är klar, medan etapp 3 (Klamparegatan 3-17 och Skepparegången 2-30) kommer att slutföras under 2023.
2023-2025 planerar man att lägga om taken.
2024-2027 planerar man att renovera trapphusen.
2023-2027 planerar man att renovera tvättstugorna.

Urval av utförda renoverigar:
2002-2003: Ombyggnation av lekplatser
2009-2012: Betongrenovering i garage
2011-2014: Hissombyggnad
2011-2020: Ventliationen görs om med nya fläktar och aggregat samt värmeåtervinning.
2013-2017: Fasader och entrépartier och balkonger renoveras.
2014-2015: Nyproduktion av radhuslägenheter på Masthuggsterrassen.
2017: Fasadbyte på Andra Långgatan 44-48.

För mer detaljerad information se årsredovisning från 2021 samt föreningens hemsida: www.brfmasthugget.se
Andel i BRF
0.0845 %
Parkeringar
Föreningen har fem parkeringsgarage som är belägna på Andra Långgatan 44-48, Klamparegatan 3, Fjällgatan 17, Repslagaregatan 2 och Kjellmansgatan 28. Parkeringsgaragen är uppvärmda och alla förhyrda ytor är utrustade med passerkortsläsare vid in- och utfart. Föreningen hyr ut förhyrda platser till både medlemmar och externa hyresgäster i deras fem garage. Medlemmar har en lägre hyra än de externa hyresgästerna. Denna lägre hyra är dock begränsad till maximalt två platser per lägenhet. Förhyrning sker genom ansökan på hemsidan. "Uthyrning" "Garage". Garageplats (boende i Brf Masthugget) – 625kr/mån Garageplats med laddning (boende i Brf Masthugget) – 945kr/mån Garageplatser mc (79 st) för 250 kr/mån för medlemmar. https://brfmasthugget.se/prislista/
Gemensamma ytor
Det finns cykelförråd, källarförråd, barnvagnsrum, festlokal att hyra, övernattningslägenheter, målerilokal, gym, bastu, gratis biltvätt (gör det självtvätt), pingis- och biljard samt tvättstuga med torkrum. Mer info på föreningens hemsida. Härliga och stora gårdar med mycket grönska och flera grillplatser med både sittplatser och regnskydd. Föreningen har en anställd trädgårdsmästare som ser till att gårdarna är prunkande och vackra.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via iTUX som genom systerbolaget ComHem levererar kabel-tv. Föreningen är även ansluten till öppet nät via iTUX som KO (kommunikationsoperatör) för bredbandsnätet.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningen har också tecknat bostadsrättstillägg för sina medlemmar.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken