Såld

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - MARIAGATAN 21A

Mariagatan 21A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 680 000 kr
Boarea
39 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Brf Silverkällan nr 5

Charmfullt hem med separat sovrum

Unikt hem med separat sovrum och välbevarad charm belägen mitt i pittoreska Kungsladugård

Planlösning

Charmfullt hem med separat sovrum

I ljuva Kungsladugård och i en av de mest välskötta bostadsrättsföreningarna i området finner ni nu detta charmiga hem med ett separat sovrum(biarea) som nås en trappa ned via köket. Ett hem unikt i sitt slag, där biarean kan nyttjas efter dina behov, som sovrum används det sav nuvarande ägare, men skulle även passa som kontor eller varför inte ateljé?

Hemmet har en klassisk landshövdingedisposition, med gott om ljusinsläpp genom de stora och vackra fönsterpartierna. I anslutning till en både välskött och prunkande innergård, där man kan njuta av såväl kaffet på våren som en kall öl på sommaren.

Ni välkomnas in i ett välplanerat hem som är omsorgsfullt renoverat med de tidstypiska detaljerna i behåll som gör er påminda om tjugotalets charm. Vitmålat brädgolv i original och en framtagen tegelvägg tillsammans med välbevarade serveringsskåp sätter prägel i bostaden och utgör en härlig atmosfär. Från den rymliga hallen nås både kök, badrum och vardagsrum. Genomgångsläget gör att ljuset ständigt gör sig påmint tack vare stora fönsterpartier i två väderstreck. Allrummet är rymligt och har plats för både soffa med tillhörande möblemang, säng och arbetshörna. Önskas ytterligare förvaring finns plats för flera garderober. Det charmfulla köket, i original, är målat i en fin mintgrön ton. Här finns plats för ett större matbord. Intill matplatsen finns den finurliga luckan i golvet, som via en stege leder ned till biarean som hör till hemmet. Idag använder säljarna detta mysiga rum som sovrum, det finns plats för dubbelsäng. Källarfönster mot den tysta gården. Rummet är uppmätt och det finns mätprotokoll samt besiktningsprotokoll på det. Badrummet är modernt renoverat med dusch och ett litet fönster för ljusinsläpp.

Här bor ni mitt i kulturhistoriska Kungsladugård med mycket goda förbindelser in till stadens puls. På samma gata finns en matbutik samt Mariaplans myllrande folkliv. Röda Sten och Slottsskogen ligger på bekvämt promenadavstånd, och det stora utbudet av lokala handlare gör behovet av innerstaden ytterst litet. För den som ändå vill ta sig dit finns spårvagnarna alldeles i närheten. Välkomna till ett ljuvligt hem i en underbar stadsdel!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 680 000 kr
Månadsavgift
2 306 kr, Inklusive värme och vatten. Ett obligatoriskt tillägg om 65 kr för kabel-tv. Total avgift om 2306 kr/mån. Ändra till 2241
Boarea
39 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
1/3

Interiör

Interiör
Interiör: Mitt i Kungsladugård på den myllrande och charmfulla Mariagatan är detta hem beläget. En trappa upp med ett stort fönsterparti mot Mariagatan samt mot den gröna gården ligger denna fina bostad . Originalcharmen gör sig påmind i detta hem via vackra pardörrar med glasinfattning, stuckaturer, brädgolv och framtagna tegelväggar.

Du kommer in i det rustika köket, med plats för avhängning vid dörren. Det första som möter dig i hemmet ett vackert brädgolv i original som den vackra lindblomsgröna panelen. De välbevarade köksskåpet i original är även de målade i lindblomsgrönt. Rymligt och gott om plats för förvaring. Utrustat med kyl/frys, dubbelho samt ett välbevarat skafferi. Gott om plats för matbord för middag med vännerna. Köket ligger med fönster mot grönska och föreningens prunkande innergård. Bra storlek och gott om plats för förvaring. Till höger om fönstret finns hemmets vackraste möbel, de glasinfattade pardörrarna som separerar kök från vardagsrum samt smyckar de båda rummen. Invid köksfönstret finns även luckan i golvet, som via en trappstege leder ner till det som idag används som sovrum. Vitmålade väggar där nere tillsammans med en framtagen tegelvägg, på golvet ligger trägolv behandlat med linoljesåpa.

Vidare kommer du till badrummet på höger sida. Ett stilfullt badrum som renoverades 2017. Vitt kakel och mörkgrönt klinker på golvet. Utrustat med dusch, tvättställ samt wc.

Vardagsrummet ligger innanför köket och är ett stort och luftigt rum. De stora fönsterpartiet med munblåsta glas ger rummet karaktär och även ett härligt ljusinsläpp. Det finns gott om plats för möblering. Ett rum att umgås i! Två inbyggda garderober är praktiska och vackra.

Ett hem där varje kvadratmeter är väl nyttjad och låter originalcharmen ta sin plats.

Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
270 kr/månad
Försäkring
180 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och baseras på förbrukning och avtal. Kan variera.

Byggnad

Byggår
1929
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
130

Förening

Namn
Brf Silverkällan nr 5
Om föreningen
Brf Silverkällan nr 5 är en äkta bostadsrättsförening och består av 12 lägenheter där samtliga upplåts med bostadsrätt. Byggnaden uppfördes år 1923. Föreningen äger sin mark. Föreningen har en tvättstugan som finns i trappuppgången och består av tvättmaskin och torktumlare. Föreningen har även barnvagnsrum och utrymme för cykel finns. Föreningen har en innergården som erbjuder grill och utemöbler samt några odlingslotter. Föreningen anordnar gemensam städdag under höst och vår.
Äger föreningen marken
Ja
Renoveringar
Urval av tidigare renoveringar:
2006 - Renovering av el-stigare och stammar
2011 - Renovering av tvättstugan
2012 - Målning av fasad och samtliga fönster
2012 - Takomläggning och skorsstensrenovering
Andel i BRF
5.5914 %

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson