Kommande

GÖTEBORG / - MAJSTåNGSGATAN 7C

Majstångsgatan 7C

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 650 000 kr
Boarea
39 m²
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Majstången
Modern tvåa med social planlösning, klassiska val och en uteplats i härligt läge!

Planlösning

Granne med grönskande Sannaparken, i populära Brf Majstången erbjuds nu äntligen en tvåa med härlig uteplats! Lägenheten stod klar i slutet av 2017 och är i ett ypperligt skick. Här har Sweco arkitekter tillsammans med JM lyckats skapa en av de allra vackraste nyproduktioner med ett utmärkt läge i härliga Kungsladugård och ett kvalitetstänk utöver det vanliga. Fastigheten är, med en ytterst tilltalande arkitektur, sin trivsamma innergård, de vackra entréerna och föreningens egna parkeringsplatser under huset, unik i sitt slag. Husen är dessutom uppbyggda i "landshövdingehus-stil". Här möts ni av ett hem med rymd och sociala umgängesytor, modern funktion och en härlig och rymlig uteplats! Kök och vardagsrum i sin öppna disposition blir tillsammans ett härligt rum att umgås i. Rofyllt sovrum i lugnt läge med skjutdörrsgarderob längs ena väggen som tar hand om all klädförvaring. Rymligt badrum med dusch och tvättavdelning.

Här bor ni i mittemellan grönskande, lugna Sandarna och myllrande Kungsladugård, en stadsdel med sina pittoreska och mysiga kvarter med lokala handlare och butiker. Bara några minuter bort finns Mariaplan med sitt rika utbud av kaféer, restauranger och småbutiker. Småstadslivet gör sig påmint genom lokala fiskhandlaren Luckans fisk, charken hittar ni hos Saluhallen Majorna och fredagsblommorna hos Mariaplans florister. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden. Närområdet har en blandad bebyggelse som utgörs av såväl moderna hus som äldre fastigheter från början av 1900-talet.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 650 000 kr
Månadsavgift
2 713 kr, Inkl värme. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån som avser Triple Play. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el. Total månadsavgift: 2 933 kr/mån.
Boarea
39 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/4
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
524 157 kr. Baserad på senaste årsredovisning 2021.

Interiör

Interiör
Interiör: Varmt välkomna till detta fina hem! Här har ni avhängning direkt till vänster samt ytterligare förvaring i praktisk skjutdörrsgarderob med glas rakt fram. Väggarna är vita och golvet kläs av en askparkett vilket är genomgående för hela bostaden.

In till vänster från hallen nås hemmets hjärta, kök och vardagsrum i en öppen och social disposition. Direkt till höger har matbordet sin givna plats och längre fram vid fönstret får soffan med tillhörande möblemang och tv-möbel gott om plats. Köket går i ljusa toner och är signerat Marbodal. Fullt maskinellt utrustat med induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Arbetsbänk i mörkgrå laminat och vitt kakel ovan arbetsytan.

Från vardagsrummet nås den härliga uteplatsen! En träbelagd altan med plats för utemöbler samt odlingar. Utanför altanen fortsätter en bit gräsmatta (föreningens) innan en skyddande häck gränsar av.

Sovrummet ligger längst in i hemmet. Från vardagsrummet finns här två olika skjutdörrsöppningar. Ett rum i bra storlek med plats för både dubbelsäng med tillhörande sängbord och en hel vägg med garderob inredd med Elfa-system för förvaring, skjutdörrar med speglar!

Badrummet är inrett i klassiska färger med vita, kaklade väggar och en mörkare grå nyans på klinkers. Här finns dusch med vikbar glasvägg, wc, handfat med kommod och ovanhängande spegel och till höger en kombimaskin med ovanhängande förvaringsskåp.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
887 kr/månad
Elektricitet
500 kr/månad
Försäkring
167 kr/månad
Kommentar
Föreningen tillämpar individuell mätning och debitering av varmvatten och hushållsel. Övrigt står för det obligatoriska tillägget för Telia triple play. Posten "El" avser el och vatten.

Byggnad

Byggår
2017
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
56

Förening

Namn
Brf Majstången
Om föreningen
Brf Majstången är en äkta bostadsrättsförening i Kungsladugård, en av de mest populära stadsdelarna i Göteborg. Föreningen registrerades 2016 och består av ett flerbostadshus i fyra våningar med totalt 79 bostadsrättslägenheter. Fastighetetens adress är Kennedygatan 6A, Kennedygatan 6B, Kennedygatan 8, Majstångsgatan 5, Majstångsgatan 7A, Majstångsgatan 7B, och Majstångsgatan 7C. Föreningens ekonomi är mycket välskött och föreningen har fram till i år amorterat ca 700 000 kr extra per år gentemot deras ekonomiska plan. Så det finns goda marginaler inför kommande räntehöjningar. Föreningen tog dock beslutet, i samråd med deras ekonomiska förvaltare, att höja månadsavgiften med 5% vid årsskiftet 2022/2023. Detta var då den första höjningen sedan inflytt 2017.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2020 och 2025.

Planerade renoveringar:
2022 - Slamsugning
2022 - Taksäkerhetsbesiktning
2023 - Obligatorisk ventilationskontroll
2025/2026 - Målning av träfasad
2025 - Behandling av entrépartier i trä

Utfört underhåll:
2021 - Behandling av entrépartier i trä
2020 - Obligatorisk ventilationskontroll
Andel Av Årsavgift
0.83302 %
Andel i BRF
0.83303 %

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*