Snart till salu

GöTEBORG / MAJORNA - LOTSGATAN 17

Lotsgatan 17

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 350 000 kr
Boarea
58 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
BRF Lotsgatan I Göteborg

Välplanerad tvåa med stor balkong och hiss!

Modern tvåa högst upp i huset med rofyllt gårdsläge, stor solig balkong och hiss!

Planlösning

Välplanerad tvåa med stor balkong och hiss!

Varmt välkomna till Lotsgatan 17 och denna välplanerade tvåa! Här erbjuds en modern och smakfull bostad med en ljus och öppen planlösning samt otroligt väldisponerade kvadratmetrar. Detta är ett hem där ni kan avnjuta solens strålar på bostadens stora balkong från eftermiddag till kväll! Lugnt beläget i ett gårdshus mellan två innergårdar och fin vy över de intilliggande landshövdingehusen. Modernt kök med alla bekvämligheter samt en öppen och social planlösning mot vardagsrummet som är ett rum med generös takhöjd och plats för många middagsgäster. Stort helkaklat badrum med tvättmaskin och torktumlare, inrett i sobra färger. Här bor ni nära till härliga promenadstråk och cykelvägar. Ett stenkast från Linnéstaden och långgatornas puls eller en kort promenad till grönskan i Slottsskogen, vattnet vid Röda sten samt mataffärer, caféer och restauranger. Väldigt goda kommunikationer med tre spårvagnslinjer inom räckhåll som både tar er till stadskärnan och salta bad vid havet på kort tid.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 350 000 kr
Månadsavgift
4 351 kr, Inkl värme, vatten, kabel-TV
Boarea
58 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
4/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
496 826 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: I gårdshuset mellan två av föreningens gårdar tar ni hissen till översta våningen till denna moderna bostad byggd 2002.

När ni kliver in i bostaden möts ni av en välkomnande hall med avhängningsmöjligheter direkt till höger. Här finns också ett praktiskt städskåp. Hallen leder er sedan vidare till det öppna vardagsrummet.

Tack vare stora fönsterpartier längs väggen rakt fram möts ni av ett rum som flödar i ljus. Här finns plats för stor soffa och tv-möbel, samt matplats för 6-8 personer. Här blir middagar med vänner och familj en fröjd, då den öppna planlösningen mot köket inbjuder till umgänge och gemenskap. Väggarna är nymålade i greige ton och på golvet ligger ekparkett som löper genom hela hemmet.

Köket är klätt i luckor i ek som tillsammans med det sandfärgade kaklet skapar en varm och hemtrevlig atmosfär. Väggarna är vita. Den mörkgrå arbetsbänen i laminat blir en snygg kontrast. I detta rum blir matlagning ett sant nöje med maskinell utrustning så som spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin, kyl och frys.

Även sovrummet är i bra storlek med plats för en dubbelsäng med tillhörande sängmöbler samt fantastiska förvaringsmöjligheter i form av fem garderober. Från sovrummet har ni även fönster mot den underbara balkongen som nås via vardagsrummet. En behaglig grön färg pryder väggar samt de inmålade garderoberna.

Balkongen är sannerligen det som utmärker bostaden. Med ett fantastiskt läge mot den lugna innergården kan ni blicka ut över de intilliggande landshövdingehusen. Här finns plats för stor soffgrupp och odlingar. Solen når balkongen från eftermiddag till kväll om somrarna och blicken söker sig automatiskt till vackra Carl Johans kyrka vars klocktorn tornar upp sig ståtligt bakom huset. På golvet ligger trätrall.

Tillbaka i hallen ligger det helkaklade badrummet som är stort och funktionellt. Helkaklat med mörkgrå klinkers på golvet, en nyans som plockas upp i en bård på de ljusgrå väggarna. Här finns dusch, wc, handfat med kommod och ovanhängande spegel, tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare och ovanliggande arbetsbänk. Dessutom extra bra förvaring i form av två överskåp över bänkytan.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Byggnad

Byggår
2002-2003
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja

Förening

Namn
BRF Lotsgatan I Göteborg
Om föreningen
Brf Lotsgatan i Göteborg bildades 2003 och består av 42 bostadsrätter, 1 hyresrätt och en lokal som hyrs ut till en kursverksamhet. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo. Fastigheten består av delvis före detta industrilokaler då bla Majornas Ångbageri huserade här före man flyttade till Högsbo (Pågens) och nya påbyggda våningsplan samt en helt nybyggd del på innergården. 2002 startade en totalrenovering och tillbyggnad av fastigheten som innebar helt nyproducerade lägenheter. Fastigheten stod klar 2003. Den ligger i kvarteret Eskulapius mitt i Majorna i den sk "Hängmattan" mellan Stig- och Gråberget. Gatorna som omger kvarteret är Lotsgatan, Allmänna vägen, Såggatan och Amiralitetsgatan. Till stora delar består även kvarteret av Brf Eskulapius som föreningen delar innergårdar med. Avgiftshöjning om 10 % beslutad vid årsskiftet 22/23 för att ta höjd för bl a ett lån som löper ut i juni -23. För mer information besök föreningens hemsida: https://lotsgatan.bostadsratterna.se/valkommen-till-brf-lotsgatan-i-goteborg
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer sin upprättade underhållsplan. Inga större saker på gång.
Andel Av Årsavgift
1.78963 %
Andel i BRF
1.97181 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Kostar 625kr/månad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen har ett avtal med ITUX som är en kommunikationsoperatör som erbjuder bredbandstjänster via fiber med flera bredbandsoperatörer. Se mer hos ITUX.
Övrigt
Föreningen godkänner delat ägarskap. Minst 10% på den som ska bo i föreningen. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*