Såld

GöTEBORG / MAJORNA - LOTSGATAN 17

Lotsgatan 17

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 750 000 kr
Boarea
55 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen. Registrerad som 1 rok i föreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
BRF Lotsgatan I Göteborg

Modernt och bekvämt boende!

Välkomna till ett ljust och modernt hem i gamla anrika kvarter. Här erbjuds ett bekvämt boende med stor uteplats mot innergårdens grönska.

Planlösning

Modernt och bekvämt boende!

I hjärtat av Majorna, omsluten av två grönskande innergårdar, välkomnas ni till detta trivsamma hem med hög standard och bekvämlighet. Bostaden erbjuder ett ljust kök med full maskinell utrustning, bra förvaring och arbetsytor, generöst tilltaget vardagsrum med plats för matsalsmöbel och soffgrupp med tillhörande möblemang. Ett stort fönsterparti skänker rikligt med ljus till rummet. Ett rofyllt sovrum, helkaklat badrum med tvättavdelning och sist men inte minst- en underbar uteplats mot den grönskande innergården. Detta är en trevlig och ljus bostad med ett eftertraktat läge i Majorna med god grannsämja där medlemmarna trivs! Mycket trevligt och populärt område med närhet till caféer, restauranger, mataffärer och spårvagn. Välkomna!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 750 000 kr
Månadsavgift
3 860 kr, Inkl värme, vatten och Kabel-TV.
Boarea
55 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen. Registrerad som 1 rok i föreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
454 318 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2021.

Interiör

Interiör
Interiör: Från Lotsgatan kliver ni in på föreningens fina innergård, där vackra landshövdingehus blandas med mer nyproducerat från 2002. Sommartid är det här en grönskande oas. Kliv in genom porten och du välkomnas in i ett välskött trapphus. Direkt från entréplan når du detta hem. När du kommer in i hallen och ytterdörren har stängts slås du av tystnaden, lugnet och den inbjudande känsla som detta fina hem välkomnar dig med. Direkt till vänster i hallen finner du avhängningsmöjligheter och en skjutdörrsgarderob för massor av förvaring samt en rymlig walk in closet. På golvet ligger vitlaserad ekparkett och väggarna är vita.

Det trivsamma köket ligger med öppen planlösning mot vardagsrummet. Bakom vit köksinredning ryms gott om förvaring i både lådor och köksskåp. En bänkskiva i ek ger gedigen och bra arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av kyl och frys, ugn och spis, köksfläkt och diskmaskin. Invid fönstret inryms en matplats för upp till sex personer. Slå er ner, njut av en god middag och blicka ut över föreningens grönskande innergård. Vita väggar möter ett vitlaserat ekparkett. Vidare in öppnar vardagsrummet upp bostaden. Ett fönsterparti längs gör att ljuset välkomnas in. Tack vare storleken på rummet finns plats för både soffgrupp med tillhörande möblemang och matsalsbord. Vitlaserad ekparkett på golvet och ljus färgskala på väggarna.

Sovrummet ligger innanför köket. Ljust och rofyllt med ett vackert och pampigt körsbärsträd utanför fönstret. Fönstren som vetter mot innergården ger ett fint ljusinsläpp i rummet. Ljusa väggar och på golvet ligger vitlaserad ekparkett.

Bostadens ljuvliga uteplats nås från köket. Här njuter ni av grönskan på innergården och solens strålar når er runt lunchtid. Uteplatsen erbjuder gott om plats för härligt häng. Utrymme för både bord, stolar och trevliga planteringar.

Via hallen nås badrummet. Bostadens badrum är generöst tilltaget och tillhandahåller både en tvättavdelning (tvättmaskin och torktumlare) med avlastningsbänk och ovanhängande skåp, samt ett badkar lagom för två.
Väggarna är helkaklade och på golvet ligger klinker. Ett fönster släpper in ljuset i rummet.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
2002
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
111

Förening

Namn
BRF Lotsgatan I Göteborg
Om föreningen
Brf Lotsgatan i Göteborg bildades 2003 och består av 42 bostadsrätter, 1 hyresrätt och en lokal som hyrs ut till en kursverksamhet. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo. Fastigheten består av delvis före detta industrilokaler då bla Majornas Ångbageri huserade här före man flyttade till Högsbo (Pågens) och nya påbyggda våningsplan samt en helt nybyggd del på innergården. 2002 startade en totalrenovering och tillbyggnad av fastigheten som innebar helt nyproducerade lägenheter. Fastigheten stod klar 2003. Den ligger i kvarteret Eskulapius mitt i Majorna i den sk "Hängmattan" mellan Stig- och Gråberget. Gatorna som omger kvarteret är Lotsgatan, Allmänna vägen, Såggatan och Amiralitetsgatan. Till stora delar består även kvarteret av Brf Eskulapius som föreningen delar innergårdar med. Avgiftshöjning om 10 % beslutad vid årsskiftet 22/23 för att ta höjd för bl a ett lån som löper ut i juni -23. För mer information besök föreningens hemsida: https://lotsgatan.bostadsratterna.se/valkommen-till-brf-lotsgatan-i-goteborg
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer sin upprättade underhållsplan. Inga större saker på gång.
Andel Av Årsavgift
1.6749 %
Andel i BRF
1.6759 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Kostar 625kr/månad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
Det finns cykelförråd och barnvagnsrum. På gården som delas med Brf Eskalapius finns gemensamma utemöbler och grillar. Det finns även en full utrustad föreningslokal som kan disponeras för kalas etc.
Tv och Bredband
Föreningen har ett avtal med ITUX som är en kommunikationsoperatör som erbjuder bredbandstjänster via fiber med flera bredbandsoperatörer. Se mer hos ITUX.
Övrigt
Föreningen godkänner delat ägarskap. Minst 10% på den som ska bo i föreningen. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken