Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - LOTSGATAN 11

Lotsgatan 11

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 650 000 kr
Boarea
81 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
BRF Lotsgatan I Göteborg

Praktiskt och välplanerat hem med stor balkong mot lummig innergård

Välplanerat hem med sociala ytor och solig balkong mot innergård! Trivsamt boende i välskött förening. Hiss.

Planlösning

Praktiskt och välplanerat hem med stor balkong mot lummig innergård

I hjärtat av Majorna, välkomnas ni till detta trivsamma hem med hög standard och bekvämlighet. Bostaden erbjuder ett stort kök med utgång till den härliga balkongen med kvällssol , bra förvaring och arbetsytor, ett generöst tilltaget vardagsrum med plats för matsalsmöbel och soffgrupp med tillhörande möblemang. Ett stort fönsterparti skänker rikligt med Ijus till rummet och bjuder på utsikt över Majornas takåsar, Karlatornet och Sjömanshustrun. Master bedroom med gott om garderobsförvaring, ett mindre sovrum/gästrum/arbetsrum, helkaklat badrum med tvättavdelning och sist men inte minst- en underbar balkong

mot den grönskande innergården. Detta är en trevlig och välplanerad bostad med ett eftertraktat läge i Majorna med god grannsämja där medlemmarna trivs! Mycket trevligt och populärt område med närhet till förskolor, skolor, caféer, restauranger, mataffärer och spårvagn.

Välkomna!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 650 000 kr
Månadsavgift
5 556 kr, Inkl värme, vatten och Kabel-TV.
Boarea
81 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
3/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
638 524 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2021.

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Hissen tar er upp till våning 3 där ni välkomnas till denna trivsamma bostad.
Brf Lotsgatan i Göteborg säljer nu sin hyresrätt, som är en mycket välplanerad och rymlig trea- med ett visst renoveringsbehov.
Ett nytt golv kommer att läggas i hela lägenheten. Detta bekostas av föreningen- och köparen av lägenheten får välja ett golv denne önskar( i likvärdig standard och kostnad som det golv som ligger idag, alt stå för mellanskillnaden)

I hallen möts ni av en ljus och en rymlig atmosfär. Lägenheten har genomgående ljus färgsättning på väggarna och på golvet ligger en parkett. I hallen finns avhängning till höger samt ytterligare förvaring i en garderob. Från hallen nås även hemmets rymliga klädkammare.

Rakt fram når ni kök och vardagsrum. Dessa skiljs idag via en vägg, men det går att skapa en öppan planlösning genom att ta ned den. Köket är praktiskt och välfungerade med gott om förvaringsutrymmen. Rymligt och ljust, med utgång till den härliga balkongen som vetter mot den mysiga gården. Här finns kyl och frys, spis, ugn och skafferi. Matplatsen för 4-6 personer får sin naturliga plats i rummet. Ljusa väggar samt parkettgolv.

Balkongen fungerar som ett extrarum under den varmare delen av året då soltimmarna är många. Denna plats passar därför soldyrkare såväl som odlingsintresserade.

I fil med köket ligger det trevliga och ljusa vardagsrummet. Här är lättmöblerat med plats för stor soffa samt tillhörande TV- möbel. Samt gott om plats för större matsalsbord.

Avskilt, och i anslutning till vardagsrummet, nås det stora sovrummet. Förvaring erbjuds i form av en garderobsvägg med fyra garderober. Praktiskt och bekvämt! Ljusa väggar samt parkettgolv.

Badrummet är helkaklat i vitt med klinkergolv i sandfärg. Välutrustat med egen tvättavdelning beståendes av tvättmaskin och avlastningsyta för klädvård. Ovan sitter ett rejält badrumsskåp för praktisk förvaring. I övrigt finns här tvättställ, wc, badrumsskåp med belysning samt rymlig duschhörna.

Från hallen nås det andra sovrummet, som givetvis passar lika bra som gäst- eller arbetsrum. Gröntonade väggar och samma golv som i övriga lägenheten.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och baseras på personlig förbrukning och avtal. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
2002
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
111

Förening

Namn
BRF Lotsgatan I Göteborg
Om föreningen
Brf Lotsgatan i Göteborg bildades 2003 och består av 42 bostadsrätter, 1 hyresrätt och en lokal som hyrs ut till en kursverksamhet. Den ekonomiska förvaltningen sköts av Nabo. Fastigheten består av delvis före detta industrilokaler då bla Majornas Ångbageri huserade här före man flyttade till Högsbo (Pågens) och nya påbyggda våningsplan samt en helt nybyggd del på innergården. 2002 startade en totalrenovering och tillbyggnad av fastigheten som innebar helt nyproducerade lägenheter. Fastigheten stod klar 2003. Den ligger i kvarteret Eskulapius mitt i Majorna i den sk "Hängmattan" mellan Stig- och Gråberget. Gatorna som omger kvarteret är Lotsgatan, Allmänna vägen, Såggatan och Amiralitetsgatan. Till stora delar består även kvarteret av Brf Eskulapius som föreningen delar innergårdar med. Avgiftshöjning om 10 % beslutad vid årsskiftet 22/23 för att ta höjd för bl a ett lån som löper ut i juni -23. För mer information besök föreningens hemsida: https://lotsgatan.bostadsratterna.se/valkommen-till-brf-lotsgatan-i-goteborg
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer sin upprättade underhållsplan. Inga större saker på gång.
Andel Av Årsavgift
2.354 %
Andel i BRF
2.4115 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Kostar 625kr/månad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
Det finns cykelförråd och barnvagnsrum. På gården som delas med Brf Eskalapius finns gemensamma utemöbler och grillar. Det finns även en full utrustad föreningslokal som kan disponeras för kalas etc.
Tv och Bredband
Föreningen har ett avtal med ITUX som är en kommunikationsoperatör som erbjuder bredbandstjänster via fiber med flera bredbandsoperatörer. Se mer hos ITUX.
Övrigt
Föreningen godkänner delat ägarskap. Minst 10% på den som ska bo i föreningen. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är försäkrad hos Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken