Såld

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - KUNGSLADUGåRDSGATAN 40

Kungsladugårdsgatan 40

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 150 000 kr
Boarea
57 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
BRF Gullblomstret

Unikt hem i två etage med fantastisk rymd och otroliga fönsterpartier!

Unikt hem i två etage med fantastisk rymd och otroliga fönsterpartier!

Planlösning

Unikt hem i två etage med fantastisk rymd och otroliga fönsterpartier!

I ljuva Kungsladugård, granne med Kungsladugårds villastad, finner ni nu detta fantastiska hem! Ett hem unikt i sitt slag, där historien som före detta butikslokal gör sig påmind genom den fantastiska rymden och de storslagna fönsterpartierna.

Ni välkomnas in i både genom en egen ingång från Kungsladugårdsgatan och också via trapphuset, och möts av öppna umgängesytor med tidstypiska detaljerna i behåll som gör er påminda om tjugotalets charm. Gavelläget gör att ljuset ständigt gör sig påmint tack vare stora fönsterpartier i två väderstreck. Köket i vinkel skapar goda förutsättningar för matlagning samtidigt som ni kan blicka ut över och samtala med gästerna en trappa ner i vardagsrummet. Köket rymmer också enkelt köksbord för fyra till sex personer. Några trappsteg ner nås alltså vardagsrummet som enkelt rymmer både soffa med tillhörande möblemang och matsalsmöbel. Innanför vardagsrummet ligger sovrummet som idag har ett tillbyggt loft vilket skapar flera möjligheter. Badrummet som nås via både sovrummet och hallen är modernt renoverat med dusch och tvättmaskin.

Här bor ni mitt i kulturhistoriska Kungsladugård med mycket goda förbindelser in till stadens puls. På samma gata finns en matbutik samt Mariaplans myllrande folkliv. Röda Sten och Slottsskogen ligger på bekvämt promenadavstånd, och det stora utbudet av lokala handlare gör behovet av innerstaden ytterst litet. För den som ändå vill ta sig dit finns spårvagnarna alldeles i närheten. Välkomna till ett ljuvligt hem i en underbar stadsdel!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 150 000 kr
Månadsavgift
4 256 kr, Inkl värme, vatten, kabel-TV
Boarea
57 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/3

Interiör

Interiör
Interiör: Hemmets hall nås en halvtrappa upp i trappuppgången från Kungsladugårdsgatan. Här välkomnas ni in i en praktisk hall med grått klinkers golv och vita väggar. Avhängning finns längs med väggen till vänster.

Rakt fram nås köket och direkt här slås ni av den speciella atmosfären som präglar detta hem. Kök och vardagsrum ligger nämligen i en halvöppen planlösning med varann och ljuset strömmar mot er genom vardagsrummets stora fönsterpartier. Köket är modernt renoverat med vita luckor, rostfria vitvaror och bänkskiva i ek. Arbetsdelen är L-formad och ger bra arbetsytor. Den maskinella utrustningen består av spishäll, ugn, kolfilterfläkt, integrerad diskmaskin samt kyl/frys. Matbord för fyra till sex personer ryms enkelt. Kikar ni ut från det vackert spröjsade fönstret så blickar ni bort över Kungsladugårds villastad.

Några trappsteg ned nås då vardagsrummet som är ett rum med en oerhörd karaktär. En takhöjd på 3.70 m samt stora fönsterpartier som vittnar om bostadens historia som gammal butikslokal. Rummets rymd är oslagbar och här är också lättmöblerat med plats för både matgrupp, soffa med tillhörande möblemang och förvaringsmöbler. Den framtagna tegelväggen bidrar med än mer charm och karaktär.

Innanför vardagsrummet nås sovrummet. Här har en tidigare ägare låtit nyttja takhöjden och byggt ett loft vilket möjliggör fler användningsområden. Nuvarande ägare har haft sängen där nere och använt loftet som läshörna och extra förvaringsyta men man givetvis sova däruppe också. Plats finns också för garderober. Från sovrummet finns också en dörr till badrummet.

Badrummet nås då alltså både via sovrummet och hallen. Helkaklat i klassiska färger med vitt kakel och mörkgrå klinkers. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande belyst spegel, dusch samt tvättmaskin med ovanpåliggande arbetsbänk.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
475 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
175 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på avtal och personlig förbrukning.

Byggnad

Byggår
1931
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
180

Förening

Namn
BRF Gullblomstret
Om föreningen
Brf Gullblomstret är en äkta bostadsrättsförening som består av 11 lägenheter på adresserna Kungsladugårdsgatan 40 och Ståthållaregatan 13. Huset uppfördes 1929 och är en del av det stadsplanerade området med landshövdingehus i Kungsladugård. Föreningen har varit verksam sedan 2007 då husets medlemmar förvärvade fastigheten. Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2032. Underhållsplanen uppdaterades 2021. De större renoveringar och reparationer som gjorts för att rusta upp fastigheten sedan föreningen bildades 2007 är nu avslutade. De har gått in i en underhållsmässigt lugnare fas med fokus på förvaltning och försköning. De vet ännu inte om det blir någon avgiftshöjning, det är svårt att svara på nu innan de sett över hur ökade kostnader påverkar den ekonomiska situationen.(2022-10-24).
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 208 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
483 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar
2021 Lagning av staket
2021 Förbättrad belysning innergård
2020 Renovering trapphus
2019 Relining av spillvattenledningar under källargolvet
2018 Ommålning av fasad, renovering av port och fönster mot Kungsladugårdsgatan och Ståthållaregatan
2016 Installation av termostater (Manuella radiatorventiler utbytta mot termostater)
2013 Plattsättning av innergård
2013 - 2014 Renovering trapphus (framtagande och ommålning av ursprunglig pärlspont)
2011 Grundförstärkning (sättningsmätningar utförs vart annat år)
2011 Dränering
2010 Renovering av skorsten
2009 Avstängning av gas
2008 Omputsning av fasad
2008 Elstambyte
2008 Rörstambyte
2008 Fönster och dörrar (renoverade och målade exteriört)
2008 Stuprör och plåt
2008 Omläggning av tak

Planerat underhåll
2025 Lagning av puts trapphus Ståthållaregatan
2025 Renovering ytterdörrar mot innergård
2028 Målning husfasad
Andel Av Årsavgift
9.81023 %
Andel i BRF
9.81 %

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek