Snart till salu

GÖTEBORG / KUNGSLADUGåRD - KUNGSLADUGåRDSGATAN 104B

Kungsladugårdsgatan 104B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 290 000 kr
Boarea
65 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
HSB Brf Skytteskogen

Funkistrea med bevarade originaldetaljer och solig balkong

Möjlighet att skapa ett drömboende - med välbevarad detaljer att tillgå som grund!

Planlösning

Funkistrea med bevarade originaldetaljer och solig balkong

Drömmer ni om att sätta er egna touch och skapa ert egna drömboende? Då är detta bostaden för er!

Bland villorna intill Slottsskogen, hittar ni hem till denna trivsamma funkistrea med bevarade originaldetaljer. Här erbjuds ni ett hem som präglas av ljus och rymd tack vare stora fönster, generös takhöjd och en mycket yteffektiv planlösning. Här finns tidstypiska detaljer såsom fönsterbänkar i natursten och, icke att förglömma, fiskbensparkett i både vardagsrum och de två sovrummen. Det stora vardagsrummet fullkomligt badar i ljusinsläpp tack vare generösa fönsterpartier och det höga läget i huset. Härifrån nås även den rymliga balkongen med ljuvligt söderläge!

Det rymliga köket från 70/80-talet kan komma att önskas renoveras, men dess storlek utgör en ypperlig grund. Gott om plats finns för bra förvaring och tacksam arbetsyta. Invid fönstret, som skänker vackert ljusinsläpp, finns plats för en större matgrupp. De två väl tilltagna sovrummen rymmer båda två dubbelsängar med tillhörande sängbord. Inbyggda originalgarderober i hallen och sovrummen löser klädförvaringen. Helkaklat badrum!

Populära Brf Skytteskogen är en välskött och familjär förening som varit i HSB:s regi ända sedan det byggdes på 40-talet. Föreningens alla hus ligger nära beläget den grönskande parken, som sommartid blir ett underbart picknickställe och under vintertid blir den stundtals skridskobana för traktens barn. ICA Toppen är föreningens hyresgäst så det är onekligen nära till mataffären. Spårvagnen når ni enkelt och kommunikationerna till både salta bad och staden är utmärkt.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 290 000 kr
Månadsavgift
4 949 kr, Inkl värme, vatten , TV bas och Bredband 250/50 samt Telefoni Bas. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 50 kr/mån som avser balkongtillägg. Föreningen har individuell mätning och debitering av el. Total månadsavgift 4999 kr/mån.
Boarea
65 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/2
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
179 224 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2023.
Interiör
Interiör: Via det vackra trapphuset klädd i originalpanel, välkomnas ni upp till våning två och husets högsta våning. Den generösa hallen är hemmets nav och förgrenar bostadens alla rum. Till vänster om ytterdörren finns gott om plats för avhängning och utöver det erbjuds goda möjlighet för förvaring i tre platsbyggda originalgarderoberna längre in. Ekparkett i original pryder golvet (behov av att slipas då det legat en plastmatta ovan), och i hela hemmet går väggarna i ljusa nyanser. Hemmet är i behov av en renovering, men all originalcharm finns att tillgå för den som vill ta hand om det och renovera med varsam hand.

Rakt fram från hallen nås ni hemmets hjärta, nämligen det soldränkta vardagsrummet. Stora fönster tillsammans med den generösa takhöjden skänker rummet massvis med ljusinsläpp. Tack vare rummets storlek finns här plats för både en stor soffgrupp med tillhörande möblemang, och en större matsalsgrupp. Väggar, som nyligen målats i Jotuns smakfulla nyans "kokos", möter den vackra originalparketten i fiskbensmönster.

Från vardagsrummet nås hemmets generösa balkong. Sommartid når solen er från lunch till sen kväll. Ni blickar ut över Kungsladugårds rofyllda villaområdet.

Hemmets köket ligger med samma läge som balkongen, med Kungsladugårds villaområde precis intill. Invid fönstret finns plats för ett större matbord för 4 personer. Köket, som är från 70/80-talet, kan komma att önskas renoveras, men dess storlek utgör en ypperlig grund. Gott om plats finns för bra förvaring och tacksam arbetsyta. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, spis, ugn och fläkt. Samtliga vitvaror har några år på nacken och bör bytas ut. Ljusa väggar och laminatgolv.

I fil med vardagsrummet, men också via hallen, nås hemmets två sovrum. Båda rummen vetter mot baksidans lugn, så här finns alla förutsättningar för att sova gott om natten. Sovrummen är rymliga och här får ni enkelt plats med dubbelsängar med tillhörande sängbord om så önskas. En annan idé är att använda en av sovrummen som gästrum, barnrum eller varför inte ett eget hemmakontor? Platsbyggd originalförvaring finns det gott om och utöver det pryder även original fiskbensparkett golvet. Nymålade väggar i Jotuns nyans "kokos".

Badrummet nås rakt in från hallen och har vita kaklade väggar med en ljusblå kakelbård. På golvet ligger beige klinkers. Här finns wc, badkar och handfat.

Välkomna hem till en genomgångstrea där renoveringsdrömmar kan gå i uppfyllelse!
Total driftkostnad
500 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt" avser balkongtillägg. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.
Byggår
1942
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Namn
HSB Brf Skytteskogen
Om föreningen
HSB Brf Skytteskogen består av 112 bostadsrättslägenheten och 5 lokaler som bland annat inrymmer Ica Toppen. Bostadsrätterna och lokalerna är fördelade på 13 st tvåvåningshus i funkisstil belägna mitt emellan Kungsladugårds mysiga villakvarter och grönskande Slottsskogen. Föreningen bildades mellan 1942-1945, i samband med att fastigheten uppfördes. Då föreningen äger marken drabbas man inte av några tomträttsavgälder. HSB sköter den administrativa förvaltningen. I övrigt är det en välskött föreningen med bra engagemang bland medlemmarna.Trappstädningen delas upp mellan boenden i respektive uppgång, och föreningen anordnar årligen en vår- och höststäddag av föreningens gård. I föreningen finns bostadshus med adresserna: Skytteskogsgatan, jämna nummer 14 – 48 Skytteskogsgatan, udda nummer 23 – 29 Slottsskogsgatan, udda nummer 111 – 117 Kungsladugårdsgatan 104 och 106
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Urval av tidigare renoveringar:
Slutet 1990-tal: Byttes samtliga V/A stammar i samtliga badrum.
2000-talets början: Taken målades om
2002: Installering av fjärrvärme.
2004: Fönsterrenovering
2007-2008: Utfördes en el-renovering då samtliga el-stigare byttes ut. I samband med detta installerades nya elcentraler i lägenheterna. Alla el-uttag är nu jordade.
2008: Utfördes en OVK
2009: Byttes samtliga V/A-stammar i alla kök samt vertikala stammar i badrummen. Under samma år tvättades fasaden, en energideklaration utfördes och ventilerna i grunden byttes ut.
2010: Gjordes ett stambyte i affärshuset (ICA).
2011: Utfördes enskilda stamarbeten, det gjordes en översyn av ventilationen och vinden samt taket på Skytteskogsgatan 38-40 (pga mögel).
2011-2014: Utfördes dränering av samtliga fastigheter.
2012: Utfördes ventilations-, vinds- och takarbeten på Skytteskogsgatan 38-40.
2013: Sågs brandsäkerheten över i källarna.
2015: Utfördes takrenovering, fönstermålning samt byte av balkongpartier. Samma år utfördes viss markåterställning efter dräneringsarbetet samt byte av vattenmätare. Föreningen utförde även en radonmätning.
2016: Utfördes upprustning av föreningens alla trapphus, inklusive nya entré- och källardörrar samt nytt elektriskt låssystem.
2018: Genomfördes byte av termostater på alla föreningens värmeradiatorer, byte av cirkulationspumpar samt injustering av värmesystemet gjordes. Slipning och oljning av entrédörrar samt målning av källardörrar gjordes.
2019: Renoverades sophusen.
2019: Spolning av avloppsstammar och slamsugning av dagvattenledningar.
2020: Utfördes arbete med elen som i nuläget går via föreningen.
2021: Byte av värmekulvert samt renovering av fönster.
2022: OVK-kontroll av ventilation
2023: Putsat och målat grunderna på samtliga fastigheter. Nytt cykelrum, rivning av skorsten och garage på Skytteskogsgatan 23. Påbörjande av fönsterrenovering.

Planerade renoveringar / underhåll de kommande 5 åren:
Fönsterrenoveringen som påbörjades år 2023 planeras att slutföras under år 2025. Utöver det finns inga större renoveringar eller underhåll planerade.
Andel Av Årsavgift
0.5562 %
Andel i BRF
0.5562 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se. Under 2018 anlades en parkeringsplats för bilpool med elbilar från Sunfleet på föreningens mark.
Gårdplats
Runt husen på Skytteskogsgatan finns en grönskande park som knyter samman föreningen.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till TV bas, Bredband 250/50 och Telefoni Bas via gruppavtal med Tele2 som innebär att utbudet ingår i månadsavgiften för lägenheten och är tillgängligt för alla medlemmar utan extra kostnad. Vill man ha ett större/snabbare abonnemang betalar man bara för mellanskillnaden. Tjänsterna aktiveras av varje medlem individuellt hos Tele2. Telefonnummer kundtjänst: 90 222.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Föreningens fastigheter är fullvärdesförsäkrade i Trygg Hansa. Hemförsäkring tecknas och bekostas individuellt av bostadsrättsinnehavarna.

Karta

Om Kungsladugård

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*