Snart till salu

GÖTEBORG / MAJORNA - KOMMENDöRSGATAN 5

Kommendörsgatan 5

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 850 000 kr
Boarea
58 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2.5 R.O.K.
Förening
Brf Dock District 4

Modern perfektion i industristil

Ensam i sitt slag! Generösa umgängesytor, genomtänkt design, milsvid utsikt. Uthyrning i andra hand är tillåtet utan tidsbegränsning!

Planlösning

Modern perfektion i industristil

Genomgående hög kvalité, noga utvalda material och smarta lösningar. I denna väldisponerade bostad har man tagit vara på all yta för att skapa de bästa förutsättningarna för ett hem att trivas i. Härligt genomgångsläge med en generös loggia som erbjuder både milsvid utsikt över Majornas takåsar och utsikt över hamnen, älven och Eriksberg. Vidare finns två sovrum, goda förvaringsutrymmen och ett fullutrustat badrum med kombinerad tvättmaskin med torktumlare.

Här bor du i en ytterst levande och sprudlande stadsdel. Med ett stort utbud av caféer, restauranger och mysiga butiker. Goda kommunikationer till både city och Göteborgs Skärgård samt härliga promenader i grönskande Slottsskogen eller Röda sten.

Dock Disctrict 4 uppfördes i fem våningar med armerad betongstomme som kläs med utfackningsväggar och klimatskyddas med stålplåt för att stå emot de salta vindarna från väster. Stålplåt är ett beständigt material som talar för låga driftskostnader över tid. Svärtan i stålplåten står i omedelbar kontrast till de ljusa fasaderna som möter upp i väster och söder, vilket skapar en dynamik och variation som förstärker de olika uttrycken. Det rundade hörnet i gatuplanet med sitt överhäng, sneglar tydligt på funktionalismen och fungerar som en naturlig förlängning av det intilliggande landshövdingehusets skiljelinje mellan trä och sten. För att förstärka och rama in den ruffa warehousekänslan fick fasaden svarta, höga industrispröjsade fönster, som förutom att ge karaktär, ger de maximalt med ljusinsläpp.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 850 000 kr
Månadsavgift
4 727 kr, Inkl. Värme och Telia TV-start. Kostnad för kall- och varmvatten tillkommer och debiteras enligt enskild förbrukning.
Boarea
58 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2.5 R.O.K.
Våningsplan
3/5
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
638 871 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Via föreningens mysiga innergård tar du hissen upp till våning 3 och välkomnas in i detta unika hem. Redan i hallen slås ni av det underbara ljusinsläpp som präglar bostaden tack vara de öppna ytorna och genomgångsläget med stora fönsterpartier i båda väderstreck. Avhängning finns direkt till vänster på såväl hatthylla som i inbyggda garderober. Intill finns dessutom ett praktiskt städskåp. Varma ekgolv (Pergo Grey Vintage Oak) i kombination med väggarnas och takets råa betong skapar en väldigt speciell och exklusiv känsla. Hemmet värms upp via vattenburen golvvärme som är ansluten till Fjärrvärmesystemet.

Direkt till höger, bakom en glasvägg i industristil nås hemmets extra rum. Disponera som barn- gäst- eller arbetsrum utefter behov.

Rakt fram nås kök och vardagsrum i en öppen och social disposition som inbjuder till umgänge och gemenskap. Det är stort nog att rymma såväl soffgrupp med tillhörande möblemang som matbord utan att göra avkall på den luftiga känslan. Fönster från golv till tak skapar ett otroligt ljusflöde in och en härlig atmosfär. Under nuvarande säljarens tid har måttbeställda persienner köpts in, och tack vare detta kan rummet bli mörk och mysigt när man än skulle vilja. Från de stora fönsterpartierna erbjuds milsvid utsikt över hamnen, älven och Eriksberg.

Bostadens härliga kök är signerat Taras Hallgren & Son. Med sin svarta metallstomme, luckor i bränd ek, smäckra handtag och bänkskiva i lnfinity Black från Formica Skandinavien, får du ett mycket exklusivt kök som kontrasterar mot den råa betongväggen med stil och värme. Den maskinella utrustningen består av induktionshäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, kyl/frys och integrerad diskmaskin.

Vidare in i bostaden nås sovrummet som är generöst i sin storlek. Plats finns för både dubbelsäng med tillhörande möblemang och garderobsförvaring bakom skjutdörrar. Tack vare extra ljudisolerade fönster och de specialbeställda persiennerna sover ni rofyllt om natten. Härifrån nås den fantastiska loggian med flera fönsterpartier som ger ljuset gott om spelrum. Njut över den milsvida utsikten över hamnen, älven och Eriksberg. Loggian blir som ett extra rum och passar utmärkt som arbets- eller läshörna eller varför inte som dåtidens punchveranda.

Även i badrummet har Taras Hallgren & Son specialdesignat en kommod som matchar köket. Betongklinker i kombination med vitt sexkantigt kakel ger en ljust och industriellt intryck. Bakom en industriell glasvägg finns duschen och här finns också vägghängd wc, handfat och en kombinerad tvättmaskin/torktumlare. Golvvärme (via el) skänker extra komfort.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
550 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
2020
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
50

Förening

Namn
Brf Dock District 4
Om föreningen
Brf Dock District 4 är en äkta bostadsrättsförening som stod klar under 2020. Föreningen köpte fastigheten 2019, och äger maken. Med andra ord, påverkas således föreningen inte av höjda tomträttsavgälder. Föreningen går under servitutsavtal med grannföreningen Kommendörshuset (fastigheten Göteborg Majorna 208:4) gällande nyttjanderätt och fördelning av kostnader. Följande områden avses: gården med grill och växthus, soprum, cykelrum, entrén, kabelstegar för fiber, fjärrvärme samt uppsättning av brandglasparti på brandmuren för fastigheten Majorna 208:4. Föreningens avgifter höjdes vid årsskiftet 23/24 med 10%.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Då fastigheten stod klar så sent som under år 2020, finns inga planerade åtgärder eller renoveringar i närtid.

Då föreningen och lägenheterna är så pass nya, kommer lägenheterna med 5 års omfattande garanti till och med november 2025.
Andel Av Årsavgift
5.65722 %
Andel i BRF
5.97805 %
Parkeringar
Runt hörnet finns parkeringshuset "P-huset Hängmattan". Här hyr många av föreningens medlemmar en parkeringsplats av Bostadsbolaget.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till öppen fiber via Telia.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*