Såld

GöTEBORG / MAJORNA - KOMMENDöRSGATAN 21G

Kommendörsgatan 21G

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 250 000 kr
Boarea
62 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen. Registrerad som 2 rok i föreningen.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2.5 R.O.K.
Förening
Brf Kolumbus

Lägenhet med radhuskänsla

Äntligen en gårdslägenhet i ljuva Kolumbus! Idag disponerad som en liten trea med fint ljusinsläpp från två håll och renoverat kök och bad.

Planlösning

Lägenhet med radhuskänsla

Varmt välkomna till ljuvliga Brf Kolumbus, som omges av prunkande grönska och ett underbart lugn, här välkomnas du till en underbar gårdslägenhet som ger radhuskänsla i ett centralt boende mitt inne i stan. De sju grönskande innergårdarna utgör en lugn och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, apotek, caféer, restauranger, förskolor och skolor inom nära räckhåll. Att bo i Kolumbus är att ta del av en hel livsstil baserad på gemenskap, trygghet och glädje. Med egen ingång direkt från gården välkomnas du in i ett välplanerat hem med generösa ytor för umgänge och gemenskap.

Genomgångsläget med fönster åt två håll skänker ett behagligt ljusgenomsläpp i hemmet. Kök och badrum är smakfullt renoverat i klassiska färger. Vardagsrummet ligger intill köket vilket skapar härliga umgängesytor. Det är stort och rymmer både soffgrupp och matsalsmöbel om så önskas. De två sovrummen nås en halvtrappa upp från hall och kök. Det stora rummet har gott om plats för dubbelsäng och klädförvaring och det mindre passar perfekt som barn-, arbets- eller gästrum.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 250 000 kr
Månadsavgift
3 872 kr, Inkl vatten, kabel-TV och bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 522 kr/mån för bränsletillägg (värme). Ändra avgift till 3350
Boarea
62 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen. Registrerad som 2 rok i föreningen.
Rum
2.5 R.O.K.
Våningsplan
1/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
112 430 kr.

Interiör

Interiör
Interiör: Med egen ingång direkt från Kolumbus rofyllda gårdar välkomnas ni in i detta hem. I hallen finns avhängning direkt till vänster. Väggarna är vita och golvet kläs av slipat furugolv som fortsätter vidare in i köket.

En köksö skapar en naturlig avgränsning mot hallen och blir också en social plats att umgås vid när middagen tillagas. Köket är smakfullt renoverat i lantlig stil och invid fönstret får matbordet sin naturliga plats. Slå er ner här eller sträck ut maten genom fönstret och avnjut den på någon av föreningens många uteplatser i grönskande omgivningar. Köket är utrustat med integrerad diskmaskin, kyl/frys, varmluftsugn, glaskeramikhäll (2022) och fläkt. Ovan bänkskivan i massivt trä sitter ett vitt kakel i tegelstensläggning.

Innanför köket ligger bostadens rymliga vardagsrum. Här finns generöst med utrymme för både soffa med tillhörande möblemang och matsalsmöbel om så önskas. Två fönster bidrar med fint ljusinsläpp även här. Ett gråmålat kvistgolv möter vita väggar.

Några trappsteg upp från hallen nås den privata delen med de två sovrummen. Först en liten hall varifrån båda rummen nås, här till vänster finns förvaring i en nisch. Rakt fram nås det mindre rummet som idag används som barnrum men som passar utmärkt även som arbets- eller gästrum. Furugolv möter ljusa väggar.

Intill ligger det större sovrummet som rymmer dubbelsäng med tillhörande sängbord och klädförvaring längs med väggen till höger. Furugolv möter väggar målade i Jotuns Tidlös. Ni sover rofyllt om natten tack vare den lugna innergården utanför.

Bostadens badrum är helkaklat där mörkgrå klinkers på golvet, som också går upp i en pelare vid duschen, blir en snygg kontrast mot det vita kaklet. Ett fönster välkomnar ljuset och möjliggör vädring. Badrummet är utrustat med handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, wc, dusch med både tak- och handdusch samt golvvärme.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
1 499 kr/månad
Elektricitet
808 kr/månad
Försäkring
169 kr/månad
Personer i hushåll
3
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg (värme/bränsle).

Byggnad

Byggår
1897-1900
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
93

Förening

Namn
Brf Kolumbus
Om föreningen
Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende. För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 22/23 som följd av ökade driftskostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-2007 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är ommålade. Gymmet renoverades.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2018 Fasad- och takmålning (ett pågående projekt som pågår någonstans hela tiden).
2015 Renovering av bastuavdelning.

I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum behövde brytas upp och en relining genomfördes under våren 2020.

2020 Uppdaterat låssystemen
2020 Övergått till digitalt bokningssystem i tvättstugan

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2013.
Andel Av Årsavgift
0.53383 %
Andel i BRF
0.50493 %
Gemensamma ytor
De gemensamhetsutrymmen som finns är gym, bastu, barnvagnsrum/cykelrum och två gästlägenheter. Tvättstugor finns på varje innergård, med undantag för den stora gården som vetter mot Allmänna vägen.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken