Till salu

GÖTEBORG / KLIPPAN - KLIPPAN 1E

Klippan 1E

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 495 000 kr
Boarea
80 m²
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Silon Göteborg

Rymlig hörntvåa med stor balkong i soligt och lummigt läge

En rymlig hörntvåa med balkong mot den lummiga grönskan. Bo i en havsnära miljö med goda kommunikationer till stadens puls eller hav och klippor!

Planlösning

Rymlig hörntvåa med stor balkong i soligt och lummigt läge

Ljus och rymlig hörnlägenhet med stor balkong mot den lummiga grönskan och mot Majornas takåsar. En havsnära och unik miljö i det kulturbevarade området Klippan som kännetecknas av gammal och modern tegelbebyggelse. Hemmet har ett fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier från golv till tak där ljuset flödar fritt. Vitt kök i modern stil med integrerade vitvaror gör helheten stilren och harmoniserar perfekt med lägenhetens ytskikt och genomgående parkettgolv. Badrummet är rymligt och har en lyxig hotellkänsla. Praktiskt utrustad med egen tvättavdelning. Silon är ritad av arkitektfirman Wingårdh och utgör med sitt karakteristiska spetsiga tak och fasad i brunt danskt tegel ett landmärke vid älvens inlopp och Älvsborgsbron. Här kan ni utanför dörren strosa på bryggorna längs kajen, fika, ta en kall öl eller besöka Röda Stens konsthall. Att ha den välkända restaurangen Sjömagasinet som kvarterskrog är få förunnat. Promenera annars över till stadsdelen Majorna/Kungsladugård som ligger alldeles intill med sitt rika utbud!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 495 000 kr
Månadsavgift
5 732 kr, Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 230 kr/mån som avser Bredband. Total månadsavgift: 5 962 kr.
Boarea
80 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
5/15
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
956 275 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Allmän beskrivning av Interiören : Ta bekvämt hissen upp till våning 5.

Redan i hallen möts du av det ljus som genomströmmar detta hem!
Parkettgolv och ljusgråa väggar ger ett lugnt och behagligt intryck. Gott om plats för avhängning av ytterkläder samt hallmöbel. Längre in i hallen finns ytterligare förvaring i platsbyggda garderober samt i hemmets klädkammare.

Vidare in i köket löper parkettgolvet och väggarna är målade i ljusgrått. Vit köksinredning med bänkskivor i mörkt trä och ovan dessa sitter flerfärgat mosaikkakel samt infälld bänkbelysning. Köksutrustningen består av inbyggd ugn och mikro, två stycken integrerade kyl/frys, integrerad diskmaskin samt spishäll. Rymlig matplats för minst 6-8 personer.

Vardagsrummet ligger smakfullt integrerat med köket och omgärdas av fönster från golv till tak. Rummet har ett otroligt fint ljusinsläpp.

Parkettgolv och ljusgråa väggar även i detta rum. Plats för soffgrupp med tillhörande möblemang. Härifrån nås bostadens härliga balkong.

Balkongen vetter mot Sockerbrukets vackra kulturhistoriska byggnader. Soltimmarna är många på denna balkong- både förmiddag samt eftermiddag/kvällssol. Under dagen försvinner den ett par timmar bakom huset framför.

Även sovrummet vetter mot den lummiga och vackra grönskan. Parkettgolv och gröna väggar ger ett rofyllt intryck. Plats för dubbelsäng och förvaring i en rymlig skjutdörrsgarderob.

I hemmets rymliga Walk in closet finns parkettgolv och ljusa väggar. Gott om förvaring.

I badrummet ligger mörkt klinkergolv och helkaklade väggar i vitt. Badrummet är utrustat med vägghängd WC, handfat, spegel, handdukstork, dusch med glasvägg, väggskåp samt tvättmaskin och torktumlare.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
530 kr/månad
Elektricitet
380 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
2008
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
85

Förening

Namn
Brf Silon Göteborg
Om föreningen
Brf Silon. Bostadsrättsföreningen Silon upplåter 56 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Fastigheten bebyggdes 2006-2008 och består av ett flerbostadshus i 15 våningar samt källare. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Klippan kulturfastigheter. Föreningens andel är 8,7 procent. Samfälligheten förvaltar parkeringsplatser och därtill hörande anslutningsvägar. Föreningens ekonomi är stabil enligt senaste årsredovisningen. Styrelsen ser över möjligheter till ett långsiktigt sparande. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2023 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2028. Föreningen höjde årsavgifterna med 3 % den 2023-01-01.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2021 och sträcker sig fram till 2050.

Urval av tidigare renoveringar:
2022 - Byte av porttelefoni 2022
2021 - Utbyte av husets samtliga vattenrör (Fabrikationsfel redan när huset
byggdes. Uppdagades under året
vilket ledde till att alla rör byttes)

Föreningen planerar målning av tak och vägg i källaren 2024 och målning av tak och väggar i
soprummet 2026.

För mer information om ytterligare planerade renoveringar, se senaste årsredovisning.
Andel Av Årsavgift
1.83609 %
Andel i BRF
1.42292 %

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*