Såld

GöTEBORG / KLIPPAN - KLIPPAN 1E

Klippan 1E

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 250 000 kr
Boarea
78 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Silon Göteborg

Enastående utsikt

En öppen planlösning, 78 välplanerade kvm som bjuder in till umgänge. Panoramafönster låter ljuset flöda in och balkongen bjuder på en magisk utsikt.

Planlösning

Enastående utsikt

Vid brofästet av Älvsborgsbron i ett havsnära och kulturhistoriskt område erbjuds denna ljusa och mycket otroligt välplanerade trea. Här bor man på 78 välplanerade kvm, i en öppen planlösning som bjuder in till umgänge. Panoramafönster låter ljuset flöda in och balkongen bjuder på en av stans bästa utsikter. Klassiska och stilrena materialval genomsyrar detta hem.

En havsnära och unik miljö i det kulturbevarade området Klippan som kännetecknas av gammal och modern tegelbebyggelse. Hemmet har ett fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier från golv till tak där ljuset flödar vackert. Vitt kök i modern stil med integrerade vitvaror gör helheten stilren och harmoniserar perfekt med lägenhetens ytskikt och genomgående parkettgolv. Badrummet är rymligt och har en lyxig hotellkänsla. Praktiskt utrustad med tvättmaskin och torktumlare. Silon är ritad av arkitektfirman Wingårdh och utgör med sitt karakteristiska spetsiga tak och fasad i brunt danskt tegel ett landmärke vid älvens inlopp och Älvsborgsbron. Här kan ni utanför dörren strosa på bryggorna längs kajen, fika, ta en kall öl eller besöka Röda Stens konsthall. Att ha den välkända restaurangen Sjömagasinet som kvarterskrog är få förunnat. Promenera annars över till stadsdelen Majorna/Kungsladugård som ligger alldeles intill med sitt rika utbud!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 250 000 kr
Månadsavgift
5 987 kr, Inkl vatten, värme. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 230 kr/mån som avser Bredband. Total månadskostnad: 5 819 kr. Ny avgift 5 757 fr. 1/1-2024, total månadsavgift vid årsskiftet är 5 987 kr/mån.
Boarea
78 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
6/15
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
932 363 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Högt upp i huset, på våning 6, ligger detta hem med hänförande utsikt över hamnen, city och Eriksberg. Panoramafönster ger ett härligt ljus åt hela bostaden.

Detta hem disponeras enligt följande:
Den välkomnande hallen med goda avhängningsmöjligheter i en garderob leder oss vidare in i vardagsrum och kök som integreras i en öppen och social planlösning. En härlig sällskapsyta, ett rum som är perfekt för familjen och vännerna att umgås i. Det första man slås av, när man kliver in i detta hem, är den hänförande utsikten över hamnen och vattnet. Genomgående är golvet belagt med en ekparkett och väggarna går i ljusa toner.
Det ljusa och öppna köket passar dig som älskar matlagning och att underhålla gäster. Köket är ett fullt maskinellt utrustat HTH- kök. Gott om arbetsyta och förvaring tack vare praktisk köksö. Vita köksluckor med vitt kakel ovan arbetsdel. Samtliga vitvaror från Electrolux såsom integrerad kyl och frys, spishäll, varmluftsugn, fläkt och diskmaskin. En köksö skapar arbetsyta men framförallt en trevlig plats att sitta att njuta!

Vardagsrummet är stort och enkelt att möblera. Den öppna planlösningen inger en fantastisk känsla av rymd. Här finns plats för soffgrupp och större matsalsmöbel där familj och vänner kan samlas och njuta av varandras sällskap. Härifrån nås även den stora balkongen som går utmärkt att möblera och varifrån man kan betrakta den fantastiska utsikten.

Det finns två väl tilltagna sovrum med samma oslagbara utsikt som i vardagsrum och kök, en utsikt som är få förunnad att vakna till. De vänstra av sovrummen används idag som föräldrasovrum, med stor och lyxig klädkammare. Det finns gott om plats för dubbelsäng samt tillhörande möblemang såsom sängbord. Det högra sovrummet, används som arbetsrum/gästrum men kan med fördel disponeras som barnrum. Även här finns plats för dubbelsäng och sängbord. Gott om förvaring finns i flera garderober.

Till vänster i hallen når man det stilsäkra badrummet. Badrummet är helkaklat i vitt och golvet är belagt med grått klinker. Utrustningen består av vägghängd WC, duschhörna med praktisk glasvägg samt tvättmaskin och torktumlare.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
730 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg bredband.

Byggnad

Byggår
2006-2008
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
85

Förening

Namn
Brf Silon Göteborg
Om föreningen
Brf Silon. Bostadsrättsföreningen Silon upplåter 56 lägenheter med bostadsrätt samt 2 lokaler med hyresrätt. Fastigheten bebyggdes 2006-2008 och består av ett flerbostadshus i 15 våningar samt källare. Ekonomisk förvaltning sköts av SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Klippan kulturfastigheter. Föreningens andel är 8,7 procent. Samfälligheten förvaltar parkeringsplatser och därtill hörande anslutningsvägar. Föreningens ekonomi är stabil enligt senaste årsredovisningen. Styrelsen ser över möjligheter till ett långsiktigt sparande. För att långsiktigt planera föreningens ekonomi upprättades 2023 en långtidsbudget som sträcker sig fram till 2028. Föreningen höjde årsavgifterna med 3 % den 2023-01-01 och kommer att göras detsamma 2024-01-01.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2021 och sträcker sig fram till 2050.

Urval av tidigare renoveringar:
2022 - Byte av porttelefoni 2022
2021 - Utbyte av husets samtliga vattenrör (Fabrikationsfel redan när huset
byggdes. Uppdagades under året
vilket ledde till att alla rör byttes)

Föreningen planerar målning av tak och vägg i källaren 2024 och målning av tak och väggar i
soprummet 2026.

För mer information om ytterligare planerade renoveringar, se senaste årsredovisning.
Andel Av Årsavgift
1.79018 %
Andel i BRF
1.73913 %
Parkeringar
Föreningen har inga egna parkeringsplatser. Parkering för bil och båt finns att hyra i mån av plats av Klippans Kulturfastigheter eller av Parkering Göteborg. För besökande till huset finns besöksparkeringar vid bland annat Klippans konstkafé, framför hotellet och vid Sjömagasinet. För information om, och för att ansöka om p-tillstånd, kontakta Klippans Kulturfastigheter AB. Mejla, ewa@klippan-kulturfastigheter.se eller ring 031-720 22 82. Garageplats bil: 1 428 kr/mån Garageplats MC: 590 kr/mån P-plats bil utomhus: 628 kr/mån Om du vill ha en p-plats i garaget eller utomhus kontaktar du info@klippan-kulturfastigheter.se.
Gårdplats
Föreningen har en gemensam gård.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken