Till salu

GöTEBORG / MASTHUGGET - KJELLMANSGATAN 32

Kjellmansgatan 32

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 390 000 kr
Boarea
34 m²
Areauppgifter enligt ekonomisk plan.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Brf Sverigehuset Stigbergshyllan 26-32

Sociala umgängesytor och balkong med stående utsikt

Ljus och välplanerad 1,5a med balkong och stående utsikt!

Boka visning

Förbokning krävs, boka en tid här på hemsidan eller kontakta din mäklare om du
vill ha hjälp.

Privat visning

Om du föredrar en privat visning, på plats eller digitalt, vänligen kontakta
mäklaren för att boka en tid.

Visning

Kjellmansgatan 32, Göteborg

Planlösning

Sociala umgängesytor och balkong med stående utsikt

Mittemellan myllrande Linné och lugna Majorna välkomnas du till denna högkvalitativa och välplanerade 1,5a. Här möts ni av ett hem där sociala umgängesytor möter modern funktionalism på allra bästa sätt. Kök och vardagsrum i sin halvöppna disposition blir tillsammans ett härligt utrymme där ljuset flödar fritt. I den rofyllda sovalkoven finns plats för större säng och tillhörande sängbord, och det rymliga badrummet inkluderar både dusch och tvättavdelning. Från lägenheten nås både stadskärnan och havet enkelt genom en kort promenad, cykeltur eller med kollektivtrafik.

I området runt Stigbergshyllan finns något för alla - från marina museer till modern "fun dining". Här varvas stora, gröna ytor med uteserveringar, konsertlokaler och franska bagerier. Här kan man hitta både anrik arkitektur och nyskapande ungdomskultur. Men också bryggerier, konstgallerier och mat från världens alla hörs. En trivselplats, med något för alla! Här bor ni mittemellan myllrande Linné och lugna Majorna. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 390 000 kr
Månadsavgift
2 720 kr, Inkl. Tv, bredband (fiber) & telefoni.
Boarea
34 m² Areauppgifter enligt ekonomisk plan.
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
3/9
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
593 861 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan.
Interiör
Interiör: Välkommen in till den rymliga hallen där avhängningsmöjligheter finns direkt till vänster. Två generösa garderober med släta luckor från Marbodal och stilfulla handtag erbjuder ytterligare förvaringsmöjligheter. På golvet innanför entrén ligger klinkers i mörkgrått från Höganäs. Resterande delar av lägenheten har genomgående mattlackad ekparkett och vita väggar, som blir en bra bas att inreda efter.

Vidare in i bostaden når du kök och vardagsrum i en halvöppen planlösning. Stora fönster bidrar med ljuvligt ljusinsläpp och skapar en känsla av rymd. Vita väggar och smakfull köksinredningen från Marbodal, med arbetsbänk och stänkskydd i kvartkomposit (Silstone, nyans Blanco Maple), kompletterar den över lag, stilrena designen perfekt. Köket är utrusat med helintegrerad diskmaskin (Electrolux), mikro (Electrolux), induktionshäll med power boost funktion (Electrolux), multifunktionell ugn med varmluft (Electrolux), inbyggd fläkt (LGG) och rostfri kyl/frys (Electrolux). I allrummet finns gott om plats för en matgrupp, perfekt för långa middagar i goda vänners lag.

Vardagsrummet rymmer en soffa med tillhörande möblemang och tv-möbel. Balkongen, som nås av förmiddagens solstrålar, når du från köket och vardagsrummet. Plats finns för både utemöbler och växtligheter. Vila blicken över Göta Älv samtidigt som du sippar på morgonkaffet.

I sovrummet finns plats för en större säng med tillhörande sängbord. Ljusa väggar möter en mysig beige heltäckningsmatta som skapar lyxig hotellkänsla.

Det rymliga badrummet nås från hallen. Kaklade väggar i vitt harmonierar fint tillsammans med klinkers i grått. Elburen komfortvärme värmer frusna fötterna på morgonkvisten. Här finns wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp, handdukstork och dusch med glasvägg. En generös tvättavdelning finns även i ena hörnet med kombinerad tvättmaskin och torktumlare med vägghängt skåp och bänkskiva ovanför.

Välkommen till denna kvadratsmarta lägenhet, som har allt du behöver för att trivas gott och länge!
Total driftkostnad
350 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon. Föreningen har individuell mätning och debitering.
Byggår
2024
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Till lägenheten till kommer ett förråd.
Namn
Brf Sverigehuset Stigbergshyllan 26-32
Om föreningen
Längst Stigbergsliden fanns, sedan innan, varierande tegelarkitektur av blandad ålder och karaktär. Här har nu Stigbergshyllans ljusgula tegelfasad kommit att blivit ett modernt tillskott. Bostadsrättsföreningen Brf Sverigehuset Stigbergshyllan 26-42 är den sista av två separata föreningar i området, som planeras att stå klart för inflytt under mars 2024. Föreningen kommer att bestå av totalt 157 bostadsrättslägenheter. Till föreningen hör adresserna Kjellmansgatan 26, 28, 30 & 32. Föreningen äger marken och påverkas därav inte av någon tomträttsavgäld. Föreningens ekonomi utgörs till stor del av räntekostnader för föreningens lån samt driftskostnader för föreningens fastighet. Dessa kostnader täcks av medlemmarnas månadsavgifter som betalas till föreningen. Föreningarna har säkrat räntekostnaden i ca 3-5 år från inflyttning genom räntetak, vilket ger en garanterad takkostnad för föreningens ränta. Den genomsnittliga räntesatsen ligger på cirka 2,10 %, vilket utgör grunden för månadsavgiften. I denna förening kan ni andas ut och känna er trygga. Föreningen har redan från första dagen säkerställt sina lån med en ränteförsäkring som ger stabila räntekostnader i upp till 3-5 år. Det innebär att er månadsavgift kommer att förbli stabil även om räntorna ökar. Föreningen har säkrat en genomsnittlig räntesats på cirka 2,10 %, vilket utgör grunden för månadsavgiften. För ytterligare information om området samt drönarbild med utsikt, besök: https://www.sverigehuset.se/projekt/stigbergsliden
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel Av Årsavgift
0.4836 %
Andel i BRF
0.4836 %
Parkeringar
36 st garageplatser finns i närliggande garage för ca 1440 kr/mån. Utöver det finns 14 parkeringsplatser längs med Kjellmansgatan med tillgång till elladdning för ca 1500 kr/mån.
Tv och Bredband
Digital-TV och bredband via fiber finns i varje lägenhet, samt hemtelefoni via mobilnätet. Telia.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är under entreprenadtiden försäkrad genom entreprenörens försorg. Vid slutbesiktning övertar föreningen ansvaret för att fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Fastigheten kommer då fullvärdesförsäkras hos Länsförsäkringar.

Kontakta Mäklare

Boka visning

Förbokning krävs. Boka en tid här på vår hemsida eller kontakta en mäklare för hjälp.

Visning

Kjellmansgatan 32, Göteborg

Karta

Om Masthugget

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*