Snart till salu

GÖTEBORG / MASTHUGGET - KJELLMANSGATAN 3

Kjellmansgatan 3

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 750 000 kr
Boarea
73 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
BRF Hollandia På Bangatan

Trivsamt och bekvämt boende med hiss och balkong!

Välplanerad gavellägenhet med härlig balkong med utsikt mot Masthuggskyrkan. Trevliga sällskapsytor och fint ljusinsläpp. Hiss.

Planlösning

Trivsamt och bekvämt boende med hiss och balkong!

Välkomna till populära Brf Hollandia på Bangatan och denna härliga trea med balkong. Här erbjuds ett stort, renoverat kök med öppen planlösning med vardagsrummet, balkong med utsikt mot fina Masthuggskyrkan, två bra sovrum där det större har ingång till klädkammare, rymligt badrum med tvättmaskin och badkar. Ett hem med hög komfort! Här bor ni centralt och ändå lugnt precis vid Stigbergstorget med närhet till bra kommunikationer, restauranger, caféer och affärer samt promenadavstånd till Slottsskogen. Grönskande och lugn innergård med flera gemensamma uteplatser, lekplats och grill.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 750 000 kr
Månadsavgift
4 896 kr, Inkl värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 51 kr som avser kabel-TV. Total månadsavgift 4 947 kr/mån.
Boarea
73 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
5/6
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
573 982 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2023.
Interiör
Interiör: Från entrén tar ni hissen bekvämt upp till våning fem och kliver in i detta trevliga hem.

Hallen är välkomnande och öppen. Här finns bra förvaring i skjutdörrsgarderob med elfa-system direkt till vänster. Väggarna är vita och på golvet ligger ett smakfullt stengolv i kalkstensmönster.

Rakt fram når ni kök och vardagsrum i en öppen och social disposition. Här välkomnas ljuset genom det stora fönsterpartiet i gavelläge. Här inryms större soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel samt läshörna för den som önskar det. Väggar målade i vitt möter ett vitpigmenterat ekgolv med breda plankor. Från vardagsrummet tar man sig ut på den stora och härliga balkongen. Balkongen har sol från morgon till tidig eftermiddag. Här njuter ni av den vackra utsikten mot Masthuggskyrkan. Golvet kläs av klinkers i terracottafärg.

Bostadens smakfullt renoverade kök erbjuder både bra förvaring och goda arbetsytor. Valkromatluckor i grå och blå ger ett stilrent intryck. Den maskinella utrustningen består av spis, ugn, fläkt, diskmaskin och kyl/frys. Ett matbord för 6-8 personer knyter ihop kök och vardagsrum.

Det stora sovrummet är generöst tilltaget med plats för dubbelsäng, tillhörande sängbord och arbetshörna. Läget mot Masthuggsberget gör att ni sover ostört och rofyllt. Härifrån nås en rymlig klädkammare med ett praktiskt hyllssystem. Sovrummets väggar går i en varm greige ton. På golvet ligger ekparkett.

Det andra sovrummet används idag som kontor/gästrum en passar även bra som barnrum. Ekparkett på golvet samt väggar i dov grågrön färg. Fönster ut mot den lugna baksidan mot Masthuggsberget.

Till höger från hallen finner man badrummet. Här finns wc, handfat med spegelskåp, badkar, tvättmaskin, torktumlare. Vitt kakel med blå detaljer och ljusblå plastmatta.
Total driftkostnad
474 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
123 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser Kabel-TV. Föreningen har individuell mätning och debitering av hushållsel.
Byggår
1997-1998
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Till lägenheten hör ett källarförråd i samma fastighet.
Energiprestanda / Premiärenergital
119
Namn
BRF Hollandia På Bangatan
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Hollandia på Bangatan ligger precis på gränsen mellan Majorna och Masthugget. Fastigheten, som byggdes av JM, innehåller 53 lägenheter i varierande storlekar och tre affärslokaler. Huset stod klart 1997. Föreningen hyr ut tre affärslokaler på Bangatan 8. Brf Hollandia påverkas inte av höjd tomträttsavgäld- då de äger sin mark. Den gemensamma gården är välskött och lummig. Fina planteringar och mysiga sittgrupper samt grillmöjligheter. Föreningen har en mycket stabil och bra ekonomi. Föreningen gjorde en höjning av avgifterna 2023 på 10%. Innan dess hade avgifterna inte höjts på 23 år, sedan föreningen bildades. Två avgiftshöjningar med 10 % under 2024, en 1/3 och en 1/7 på grund av kostnadsökningar för föreningen, driftskostnader samt räntekostnader. Föreningen har amorterat ca 450 000kr/år senaste åren och planerar att göra en extraamortering på 750 000kr i år. Ekonomisk förvaltning via Nabo. Den tekniska förvaltningen sköter föreningen själva, via trädgårdsgruppen och fixargruppen. Tidigare har föreningen haft en avgiftsfrimånad/år- men har på grund av det ekonomiska läget i världen valt att pausa den detta år. Föreningen har en mycket informativ hemsida, https://www.brfhollandia.se/
Äger föreningen marken
ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Brf Hollandia jobbar efter en underhållsplan. 2015 renoverades fasaden på Bangatan och viss del Åsgatan, man såg då även över taken och installerade ny garageport. Samma år spolades samtliga rör och invändig förbättringsmålning påbörjades. 2016 målades fönster mot Kjellmanssgatan 3, Åsgatan 4, man målade och plåtinklädde vindskivor, behandlade två fasader med klotterskydd, blästrade och målade järngrindar och avslutade den invändiga fasadmålningen. Under 2018 målades huset på Bangatan om. Fönster och undertak mot Åsgatan 2 har målats om. Alla cykelrum har renoverats, samt soprummet. Ett av cykelrummen har gjorts om till barnvagnsrum. Inga större renoveringar planerade- enbart lite förbättringsmålning.
Andel Av Årsavgift
1.6272 %
Andel i BRF
1.62731 %
Parkeringar
Föreningen disponerar 29 parkeringsplatser, samtliga med laddstolpe, i ett varmgarage under fastigheten. Månadsavgift 700 kr. För att ställa sig i kö för garageplats, maila info@brfhollandia.se Det går även att ansöka om parkeringstillstånd via Göteborgs stad.
Tv och Bredband
Fiber via Open Universe, se utbud på openuniverse.se
Övrigt
Här bor du lugnt och bekvämt mellan gemytliga Majorna och myllrande Linnéstaden. Slottsskogen ligger med promenadavstånd och mycket goda kommunikationer från Stigbergstorget. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Om Masthugget

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*