Såld

GÖTEBORG / MASTHUGGET - KJELLMANSGATAN 26

Kjellmansgatan 26

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 750 000 kr
Boarea
51 m²
Areauppgifter enligt ekonomisk plan.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Sverigehuset Stigbergshyllan 26-32

Balkong med slående utsikt över Göta Älv!

En tvåa för er som söker något utöver det vanliga. Ljus och social tvåa med öppen planlösning och ljuvlig utsikt!

Planlösning

Balkong med slående utsikt över Göta Älv!

Välkommen till en tvåa som har allt man kan tänkas behöva och lite till! Med en kombination av smakfullhet, bekvämlighet och en spektakulär utsikt, blir resultatet en plats där du verkligen kan njuta och andas ut.

Stig in på våning 6 av 8 och upptäck en värld av elegans och funktionalitet. Med en generös social yta för kök och vardagsrum får du utrymme nog för att skapa din egen personliga fristad. I det rofyllda sovrummet sover du gott om natten och en rymlig klädkammare tar hand om klädvård och annan förvaring. I det stilfulla och rymliga badrummet erbjuds både tvättmaskin och torktumlare för extra komfort. Ute på balkongen njuter ni av förmiddagens ljuva strålar och blickar samtidigt utöver enastående vyer!

I området runt Stigbergshyllan finns något för alla - från marina museer till modern "fun dining". Här varvas stora, gröna ytor med uteserveringar, konsertlokaler och franska bagerier. Här kan man hitta både anrik arkitektur och nyskapande ungdomskultur. Men också bryggerier, konstgallerier och mat från världens alla hörs. En trivselplats, med något för alla! Här bor ni mittemellan myllrande Linné och lugna Majorna. Slottsskogen och Sjöbergen ligger nära till hands och likaså älvinloppet där Klippan och Röda Sten är populära promenadområden.

Varmt välkommen!

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 750 000 kr
Månadsavgift
3 464 kr, Inkl. Tv, bredband (fiber) & telefoni.
Boarea
51 m² Areauppgifter enligt ekonomisk plan.
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
6/8
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
770 447 kr. Beräknad utifrån föreningens ekonomiska plan.
Interiör
Interiör: Ta hissen upp till våning 6 där ni hittar denna exklusiva tvåa! Här möts du av en ljus och luftig hall med plats för att hänga av ytterkläder direkt till vänster. Bakom släta luckor från Marbodal tas ytterligare förvaring hand om i en rymlig garderob samt i ett städskåp. Vita väggar möter praktiskt klinkers i mörkgrått från Höganäs!

Vidare in till bostadens sociala delar där kök och vardagsrummet ligger i en öppen planlösning och skapar en naturlig plats för umgänge. Här får ljuset flöda fritt tack vare stora fönster - Vila blicken över Göteborgs inlopp och takåsarna! Det exklusiva köket är signerat Marbodal. Stänkskydd och arbetsbänk i kvartkomposit, signerat Silstone (nyans Blanco Maple), kompletteras fint tillsammans med den stilrena designen. Köket är utrusat med helintegrerad diskmaskin (Electrolux), mikro (Electrolux), induktionshäll med power boost funktion (Electrolux), multifunktionell ugn med varmluft (Electrolux), inbyggd fläkt (LGG) och rostfri kyl/frys (Electrolux). Köket är i öppen anslutning till de stora sociala ytorna och här ryms plats för matplats för det stora middagssällskapet.

Allrummets rymliga ytor ger utrymme för soffmöblemang med tv-möbel samt middagsbord för trevliga kvällar i goda vänners sällskap. Vita väggar möter ett mattlackat parkettgolv, som utgör en bra bas att inreda efter.

Från vardagsrummet och köket nås den generösa balkongen på strax över 7 kvm. Här njuter ni av förmiddagens ljuva strålar och blickar samtidigt utöver enastående vyer! Här finns utrymme för både sittgrupp och odlingar.

Vidare nås sovrummet, där plats finns för dubbelsäng och tillhörande möblemang. Ljusa väggar möter en mysig beige heltäckningsmatta på golvet, som skapar lyxig hotellkänsla.
Härifrån når ni också en rymlig walk in closet som är inredd med praktiska hyllor och klädstänger. För den som är i behov av ett hemmakontor kan utrymmet här även användas för det syftet.

Badrummet är stort och erbjuder både tvättmaskin och torktumlare för extra komfort! I övrigt finns dusch med glasvägg, wc, handfat med kommod, ovanhängande spegelskåp, ett ytterligare förvaringsskåp samt en handdukstork. Grått klinkersgolv med elburen komfortvärme, bryts av snyggt mot de vitkaklade väggarna.
Total driftkostnad
450 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Föreningen har individuell mätning och debitering. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.
Byggår
2024
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Till lägenheten tillkommer ett förråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
55
Namn
Brf Sverigehuset Stigbergshyllan 26-32
Om föreningen
Längst Stigbergsliden fanns, sedan innan, varierande tegelarkitektur av blandad ålder och karaktär. Här har nu Stigbergshyllans ljusgula tegelfasad kommit att blivit ett modernt tillskott. Bostadsrättsföreningen Brf Sverigehuset Stigbergshyllan 26-42 är den sista av två separata föreningar i området, som planeras att stå klart för inflytt under mars 2024. Föreningen kommer att bestå av totalt 157 bostadsrättslägenheter. Till föreningen hör adresserna Kjellmansgatan 26, 28, 30 & 32. Föreningen äger marken och påverkas därav inte av någon tomträttsavgäld. Föreningens ekonomi utgörs till stor del av räntekostnader för föreningens lån samt driftskostnader för föreningens fastighet. Dessa kostnader täcks av medlemmarnas månadsavgifter som betalas till föreningen. Föreningarna har säkrat räntekostnaden i ca 3-5 år från inflyttning genom räntetak, vilket ger en garanterad takkostnad för föreningens ränta. Den genomsnittliga räntesatsen ligger på cirka 2,10 %, vilket utgör grunden för månadsavgiften. I denna förening kan ni andas ut och känna er trygga. Föreningen har redan från första dagen säkerställt sina lån med en ränteförsäkring som ger stabila räntekostnader i upp till 3-5 år. Det innebär att er månadsavgift kommer att förbli stabil även om räntorna ökar. Föreningen har säkrat en genomsnittlig räntesats på cirka 2,10 %, vilket utgör grunden för månadsavgiften. För ytterligare information om området samt drönarbild med utsikt, besök: https://www.sverigehuset.se/projekt/stigbergsliden
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel Av Årsavgift
0.62797 %
Andel i BRF
0.62738 %
Parkeringar
Garageplatser finns i närliggande garage för cirka 1440 kr/månad. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Digital-TV och bredband via fiber finns i varje lägenhet, samt hemtelefoni via mobilnätet. Telia.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är under entreprenadtiden försäkrad genom entreprenörens försorg. Vid slutbesiktning övertar föreningen ansvaret för att fastigheten är fullvärdesförsäkrad. Fastigheten kommer då fullvärdesförsäkras hos Länsförsäkringar.

Karta

Om Masthugget

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek