Såld

GÖTEBORG / KUNGSLADUGåRD - KJELLESTADSGATAN 6A

Kjellestadsgatan 6A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
5 995 000 kr
Boarea
85 m²
Areauppgifter enligt mätning.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4.5 R.O.K.
Förening
Brf Silverkällan nr 6

Omsorgsfullt renoverad landshövdingehem med två badrum och villakänsla!

Här uppstår det perfekta mötet mellan bevarade detaljer från förra sekelskiftet och modern funktion i kök och bad. Kaminen tillför hemtrevnad!

Planlösning

Omsorgsfullt renoverad landshövdingehem med två badrum och villakänsla!

I en lugn och grönskande del av myllrande Kungsladugård välkomnas ni till detta rofyllda hem. Lägenheten ligger en halv trappa upp, vilket ger möjlighet att njuta av alla fördelar med den mysiga innergården eller den charmfulla förträdgården som är direkt utanför bostaden. Ni möts av vackra naturmaterial, generösa umgängesytor och en alldeles särskild atmosfär. Ljuset flödar in genom fönster i motsatta väderstreck. Lägenheten är varsamt renoverad under de senaste åren. Väl utvalda detaljer, dekorativa snickerier, spegeldörrar, takrosetter, plankgolv och vackra fönster som gör att själen och historien verkligen sitter kvar innanför dessa väggar. Planlösningen är genomtänkt, och ger gott om plats för en familj. Ni erbjuds rymliga rum med utsikt mot grönskan, ett underbart kök med full maskinell utrustning och två moderna badrum. Kungsladugård är en mycket populär stadsdel med många restauranger, caféer och små butiker. Här bor ni också i närhet till Kungsladugårdskolan och två förskolor. Spårvagnen tar er enkelt in till stan eller ut till Saltholmen.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
5 995 000 kr
Månadsavgift
3 900 kr, Inkl värme, tv-uppkoppling och vatten. Tillgång till förråd.
Boarea
85 m² Areauppgifter enligt mätning.
Rum
4.5 R.O.K.
Våningsplan
1/3

Interiör

Interiör
På pittoreska Kjellestadsgatan, en lugn tvärgata till Mariagatan, i ett av de mest välbevarade landshövdingehusen i Kungsladugård återfinns detta hem.
En halv trappa upp ligger denna trivsamma 4,5:a. Ni välkomnas in via den lummiga förträdgården.
I detta hem är takhöjden är generös, och flödar genom stora spröjsade originalfönster i djupa nischer. 2019 renoverades hemmets ytskikt.
En villakänsla infinner sig då hemmet omgärdas av grönska och sittplatser i grönska på båda sidor. Den perfekta kombinationen av att bo centralt men ändå ha tillgång till trädgårdsliv!

I hallen finns yta för avhängning till höger i en praktisk nisch och här finns även en platsbyggd garderob. Väggarna är tapetserade och golvet kläs av vackra brädgolv som fortsätter vidare in i hemmet. Härifrån nås även hemmets gäst wc. Charmfullt tapetserat och schackrutigt klinker.

Rakt fram från hallen nås hemmets första sovrum. Bra storlek och lugnt läge mot innergården. Ett välbevarat skafferi får charmfullt husera klädförvaring. Ljust målade väggar, välbevarad bröstpanel samt välbevarat brädgolv.

Det stora familjära köket, är något alldeles extra. Köket är smakfullt renoverat 2015, då man även flyttade köket till dess nuvarande plats, i en klassisk stil som harmonierar med husets karaktär. Invid fönstret får det stora matbordet sin naturliga plats. Slå er ner här eller njut av frukost med familjen eller middag med vänner- här får alla plats. Köket är utrustat med gasspis, elugn, kolfilterfläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Kaminen blir ett smycke i hemmet, värmer skönt om höstkvällarna. Pardörrar i glas skapar ljusgenomströmmning samt en naturlig koppling mellan kök och vardagsrum som ligger belägna i fil. Brädgolv i original samt ljusa väggar som avgränsas tidsenligt med en panellist med en dekorativ tapet ovan.

Intill köket ligger bostadens rymliga och ljusa vardagsrum. Här finns generöst med utrymme för både soffa och tillhörande möblemang. Ett stort vackert fönster bidrar med fint ljusinsläpp. Både kök och vardagsrum vetter mot den välskötta och lummiga förträdgården. Här kan ni med fördel äta både frukost och middag- precis utanför hemmets fönster. Ett brädgolv ger en hemtrevlig atmosfär tillsammans med Carl Larsson tapeten klöver och bin.

Innanför vardagsrummet nås den privata delen med hemmets master bedroom, som idag delats av till två delar som binds samman via ett vackert fönster. Den första delen är perfekt att använda som barnrum alternativt hemmakontor. Välbevarade brädgolv möter väggar i en mjukt gul ton. Ni sover rofyllt om natten tack vare den lugna innergården utanför. Går med enkla medel att återställa till ett större rum om önskas.

Innanför köket nås det sista sovrummet. Rymligt sovrum med charmfull förvaring i det gamla skafferiet. Brädgolv möter väggar som är tapetserade i en diskret tapet. Rofyllt läge mot den lummiga gården.

Bostadens badrum renoverades 2020 i en klassisk stil som smälter fint in med huset. Kaklade väggar i vitt som ovan panellisten är målat i en ljus ton. Marrakechplattor på golvet och en helt kaklad dusch. En separat duschhörna med klinker på golvet. Ett vackert fönster välkomnar ljuset och möjliggör vädring tillsammans med PAX fläkten. Badrummet är utrustat med handfat med specialtillverkad kommod i trä, wc, dusch samt ett vattenburet element med torkställning.

Till bostaden hör tre förråd- två på vinden och ett i källaren.

Källarförrådet är renoverat 2019 och används idag som hängrum/arbetsrum/gästrum etc.
Tv-antennkabel samt nätverkskabel är draget till källarförrådet och ingår. Se bild på detta.

Viktig information:
Alla förråd i hela fastigheten ägs av föreningen. Förråden är inte boyta. Nyttjande av förråden ingår i månadsavgiften.


Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
1 093 kr/månad
Elektricitet
334 kr/månad
Försäkring
270 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt avser bredband. Sotning vart tredje år tillkommer ca 600kr-200kr/år.

Byggnad

Byggår
1923
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej

Förening

Namn
Brf Silverkällan nr 6
Om föreningen
Brf Silverkällan nr 6 är en äkta bostadsrättsförening med 8 lägenheter belägna på Silverkällegatan 6A och 6B. Föreningen bildades 2005. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat 17/8-2023.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
2006 - Lade om taket
2019 - Målade om fasaderna, samt gick igenom både ytterfönster och skorstenar.

Föreningen har inga planerade stora renoveringar på gång.
Andel i BRF
18.1 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se. 1 p-plats finns i föreningen, den innehas 1 år i taget, pris samma som boendeparkering, nu ca 540 kr/mån. Kö tillämpas för de som är intresserade.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till kabel-TV och bredband via ComHem/Tele2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är försäkrad via Trygghansa och föreningen har kollektivt bostadsrättstillägg.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson