Såld

GÖTEBORG / KUNGSLADUGåRD - KJELLESTADSGATAN 6A

Kjellestadsgatan 6A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
5 995 000 kr
Boarea
85 m²
Areauppgifter enligt mätning.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4.5 R.O.K.
Förening
Brf Silverkällan nr 6

Omsorgsfullt renoverad landshövdingehem med två badrum och villakänsla!

Här uppstår det perfekta mötet mellan bevarade detaljer från förra sekelskiftet och modern funktion i kök och bad. Kaminen tillför hemtrevnad!

Planlösning

Omsorgsfullt renoverad landshövdingehem med två badrum och villakänsla!

I en lugn och grönskande del av myllrande Kungsladugård välkomnas ni till detta rofyllda hem. Lägenheten ligger en halv trappa upp, vilket ger möjlighet att njuta av alla fördelar med den mysiga innergården eller den charmfulla förträdgården som är direkt utanför bostaden. Ni möts av vackra naturmaterial, generösa umgängesytor och en alldeles särskild atmosfär. Ljuset flödar in genom fönster i motsatta väderstreck. Lägenheten är varsamt renoverad under de senaste åren. Väl utvalda detaljer, dekorativa snickerier, spegeldörrar, takrosetter, plankgolv och vackra fönster som gör att själen och historien verkligen sitter kvar innanför dessa väggar. Planlösningen är genomtänkt, och ger gott om plats för en familj. Ni erbjuds rymliga rum med utsikt mot grönskan, ett underbart kök med full maskinell utrustning och två moderna badrum. Kungsladugård är en mycket populär stadsdel med många restauranger, caféer och små butiker. Här bor ni också i närhet till Kungsladugårdskolan och två förskolor. Spårvagnen tar er enkelt in till stan eller ut till Saltholmen.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
5 995 000 kr
Månadsavgift
3 900 kr, Inkl värme, tv-uppkoppling och vatten. Tillgång till förråd.
Boarea
85 m² Areauppgifter enligt mätning.
Rum
4.5 R.O.K.
Våningsplan
1/3
Interiör
På pittoreska Kjellestadsgatan, en lugn tvärgata till Mariagatan, i ett av de mest välbevarade landshövdingehusen i Kungsladugård återfinns detta hem.
En halv trappa upp ligger denna trivsamma 4,5:a. Ni välkomnas in via den lummiga förträdgården.
I detta hem är takhöjden är generös, och flödar genom stora spröjsade originalfönster i djupa nischer. 2019 renoverades hemmets ytskikt.
En villakänsla infinner sig då hemmet omgärdas av grönska och sittplatser i grönska på båda sidor. Den perfekta kombinationen av att bo centralt men ändå ha tillgång till trädgårdsliv!

I hallen finns yta för avhängning till höger i en praktisk nisch och här finns även en platsbyggd garderob. Väggarna är tapetserade och golvet kläs av vackra brädgolv som fortsätter vidare in i hemmet. Härifrån nås även hemmets gäst wc. Charmfullt tapetserat och schackrutigt klinker.

Rakt fram från hallen nås hemmets första sovrum. Bra storlek och lugnt läge mot innergården. Ett välbevarat skafferi får charmfullt husera klädförvaring. Ljust målade väggar, välbevarad bröstpanel samt välbevarat brädgolv.

Det stora familjära köket, är något alldeles extra. Köket är smakfullt renoverat 2015, då man även flyttade köket till dess nuvarande plats, i en klassisk stil som harmonierar med husets karaktär. Invid fönstret får det stora matbordet sin naturliga plats. Slå er ner här eller njut av frukost med familjen eller middag med vänner- här får alla plats. Köket är utrustat med gasspis, elugn, kolfilterfläkt, kyl/frys samt diskmaskin. Kaminen blir ett smycke i hemmet, värmer skönt om höstkvällarna. Pardörrar i glas skapar ljusgenomströmmning samt en naturlig koppling mellan kök och vardagsrum som ligger belägna i fil. Brädgolv i original samt ljusa väggar som avgränsas tidsenligt med en panellist med en dekorativ tapet ovan.

Intill köket ligger bostadens rymliga och ljusa vardagsrum. Här finns generöst med utrymme för både soffa och tillhörande möblemang. Ett stort vackert fönster bidrar med fint ljusinsläpp. Både kök och vardagsrum vetter mot den välskötta och lummiga förträdgården. Här kan ni med fördel äta både frukost och middag- precis utanför hemmets fönster. Ett brädgolv ger en hemtrevlig atmosfär tillsammans med Carl Larsson tapeten klöver och bin.

Innanför vardagsrummet nås den privata delen med hemmets master bedroom, som idag delats av till två delar som binds samman via ett vackert fönster. Den första delen är perfekt att använda som barnrum alternativt hemmakontor. Välbevarade brädgolv möter väggar i en mjukt gul ton. Ni sover rofyllt om natten tack vare den lugna innergården utanför. Går med enkla medel att återställa till ett större rum om önskas.

Innanför köket nås det sista sovrummet. Rymligt sovrum med charmfull förvaring i det gamla skafferiet. Brädgolv möter väggar som är tapetserade i en diskret tapet. Rofyllt läge mot den lummiga gården.

Bostadens badrum renoverades 2020 i en klassisk stil som smälter fint in med huset. Kaklade väggar i vitt som ovan panellisten är målat i en ljus ton. Marrakechplattor på golvet och en helt kaklad dusch. En separat duschhörna med klinker på golvet. Ett vackert fönster välkomnar ljuset och möjliggör vädring tillsammans med PAX fläkten. Badrummet är utrustat med handfat med specialtillverkad kommod i trä, wc, dusch samt ett vattenburet element med torkställning.

Till bostaden hör tre förråd- två på vinden och ett i källaren.

Källarförrådet är renoverat 2019 och används idag som hängrum/arbetsrum/gästrum etc.
Tv-antennkabel samt nätverkskabel är draget till källarförrådet och ingår. Se bild på detta.

Viktig information:
Alla förråd i hela fastigheten ägs av föreningen. Förråden är inte boyta. Nyttjande av förråden ingår i månadsavgiften.


Varmt välkommen på visning!
Total driftkostnad
1 093 kr/månad
Elektricitet
334 kr/månad
Försäkring
270 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt avser bredband. Sotning vart tredje år tillkommer ca 600kr-200kr/år.
Byggår
1923
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till lägenheten hör två vindsförråd och ett källarförråd.
Namn
Brf Silverkällan nr 6
Om föreningen
Brf Silverkällan nr 6 är en äkta bostadsrättsförening med 8 lägenheter belägna på Silverkällegatan 6A och 6B. Föreningen bildades 2005. Föreningen har inga planerade avgiftsförändringar. Kontrollerat 17/8-2023.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
2006 - Lade om taket
2019 - Målade om fasaderna, samt gick igenom både ytterfönster och skorstenar.

Föreningen har inga planerade stora renoveringar på gång.
Andel i BRF
18.1 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se. 1 p-plats finns i föreningen, den innehas 1 år i taget, pris samma som boendeparkering, nu ca 540 kr/mån. Kö tillämpas för de som är intresserade.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till kabel-TV och bredband via ComHem/Tele2.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är försäkrad via Trygghansa och föreningen har kollektivt bostadsrättstillägg.

Karta

Om Kungsladugård

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson