Såld

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - KENNEDYGATAN 6B

Kennedygatan 6B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 950 000 kr
Boarea
81 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Majstången

Härliga umgängesytor

Öppen och social trea med generösa umgängesytor, stort badrum och solig balkong!

Planlösning

Härliga umgängesytor

Varmt välkomna till denna härliga trea i Brf Majstången! Här möts ni av härliga sällskapsytor, ett fint Marbodalkök, två bra sovrum samt ett härligt badrum med tvättavdelning! Solig balkong som nås från köket. Hiss och garage.

Brf Majstången är en välskött förening där medlemmarna trivs. Innergården blir en mötesplats där plats finns för både grillmiddagar i pergolan, lek och odling. Kungsladugård har utvecklats till att vara en av de mest attraktiva stadsdelarna i Göteborg. En levande och charmig stadsdel med skön atmosfär och prunkande trädgårdar. Inom gångavstånd finns Slottsskogen och Botaniska trädgården som bjuder på naturupplevelser, där det även finns möjlighet till olika aktiviteter. Här bor man i en mysig stadsdel med affärer, restauranger runt hörnet, dessutom med direkt närhet till skolor, förskolor och goda kommunikationer. En kort promenad bort kommer man till Linné med dess varierade utbud av restauranger och åt andra hållet nås med lätthet hamnen vid Klippan och älv promenaden mot Nya Varvet.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 950 000 kr
Månadsavgift
4 422 kr, Inkl värme. Utöver avgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån som avser Triple Play. Föreningen har individuell mätning och debitering av vatten och el.
Boarea
81 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
854 425 kr.

Interiör

Interiör
Interiör: Ta hissen till våning två och ni välkomnas in i detta hem. I hallen finns en skjutdörrsgarderob längs hela väggen till höger med elfa-system, som tar hand om alla ytterkläderna. Tapeterserade väggar i blommigt mönster möter en parkett i ask som är genomgående för hela bostaden.

Rakt fram når ni kök och vardagsrum i en öppen och social planlösning. Köket till vänster är signerat Marbodal och längs väggen till vänster finns dubbla kylar och frysar, ugn, micro och ett högskåp samt överskåp för förvaring. I en köksö i mitten finns induktionshäll, fläkt, diskho, diskmaskin samt generöst med förvaring och bra arbetsytor. På ena kortsidan går också bänkskivan ut och skapar på så sätt plats för två barstolar, perfekt för frukosten eller trevligt häng vid matlagningen. Samtliga vitvaror är signerade Siemens. Framme vid fönstret har matplatsen för 6-8 personer sin givna plats. Ljust tapetserade väggar.

Härifrån nås också hemmets härliga balkong i soligt läge. Plats för både sittgrupp och odlingar.

I vardagsrumsdelen ryms soffa med tillhörande möblemang, tv-möbel, bokhyllor och läshörna. Rummet ihop med köket har fönster i motsatta väderstreck vilket skapar ett helt fantastiskt ljusflöde genom hemmet.

Intill vardagsrummet ligger det största sovrummet. Väl tilltaget med plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och en hel garderobsvägg med skjutdörrar och elfa-system. Läget mot gården gör att ni sover rofyllt om natten.

Det andra sovrummet ligger intill köket och passar utmärkt som barn- arbets- eller gästrum.

Badrummet nås från hallen och är även detta smakfullt inrett. Vita stora kakelplattor med ljusgrå fog möter lite mindre klinkerplattor i grått. Här finns dusch med vikbara glasväggar, wc, handfat med kommod och ovanhängande spegelskåp samt en praktisk tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare, bänkyta ovan, tre förvaringsskåp samt vägghängd klädtork.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
910 kr/månad
Elektricitet
460 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser Telia Triple Play.

Byggnad

Byggår
2017/2018
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Energiprestanda / Premiärenergital
56

Förening

Namn
Brf Majstången
Om föreningen
Brf Majstången är en äkta bostadsrättsförening i Kungsladugård, en av de mest populära stadsdelarna i Göteborg. Föreningen registrerades 2016 och består av ett flerbostadshus i fyra våningar med totalt 79 bostadsrättslägenheter. Fastighetetens adress är Kennedygatan 6A, Kennedygatan 6B, Kennedygatan 8, Majstångsgatan 5, Majstångsgatan 7A, Majstångsgatan 7B, och Majstångsgatan 7C. Föreningens ekonomi är mycket välskött och föreningen har fram till i år amorterat ca 700 000 kr extra per år gentemot deras ekonomiska plan. Så det finns goda marginaler inför kommande räntehöjningar. Föreningen tog dock beslutet, i samråd med deras ekonomiska förvaltare, att höja månadsavgiften med 5% vid årsskiftet 2022/2023. Detta var då den första höjningen sedan inflytt 2017.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2020 och 2025.

Planerade renoveringar:
2022 - Slamsugning
2022 - Taksäkerhetsbesiktning
2023 - Obligatorisk ventilationskontroll
2025/2026 - Målning av träfasad
2025 - Behandling av entrépartier i trä

Utfört underhåll:
2021 - Behandling av entrépartier i trä
2020 - Obligatorisk ventilationskontroll
Andel Av Årsavgift
1.3579 %
Andel i BRF
1.3579 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 34 garageplatser för bil som kan hyras till en kostnad om 1400kr/mån och 6 garageplatser för motorcykel. 16 av garageplatserna är utrustade med uttag för laddning av elbil. Föreningen har även p-platser utomhus som går att hyra för 700kr/mån. Föreningen har även några gästplatser som kan användas när familjen får besök. Ingen kö till garageplats just nu. Kö till uteplatser. (2023-06-26).
Gemensamma ytor
Föreningens gemensamma innergård blir en mötesplats för medlemmarna. Här finns lekytor, en pergola med utemöbler, gemensam grill samt odlingslådor för de med gröna fingrar. I varje uppgång finns cykel- och barnvagnsförråd i direkt anslutning till hissen. föreningen finns också soprum med sorteringskärl, kompostering, lägenhetsförråd och extra lägenhetsförråd för uthyrning som kan hyras för 100-200 kr/mån. (separat kö till dessa).
Gårdplats
Uteplats med grill och odlingslådor.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till Triple Play, Bredband, TV och Fast telefoni via Telia (100/100).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadstillägg för medlemmar samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek