Snart till salu

GÖTEBORG / KUNGSLADUGåRD - KENNEDYGATAN 6A

Kennedygatan 6A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 650 000 kr
Boarea
68 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Majstången

Sociala och väldisponerade kvadratmeter, solig balkong mot den lummiga gården och två bra sovrum.

Modernt boende av högsta kvalitet med en härlig öppen planlösning, genomtänkta val och rymlig balkong mot innergård. Hiss och garage finns i huset.

Planlösning

Sociala och väldisponerade kvadratmeter, solig balkong mot den lummiga gården och två bra sovrum.

Nu erbjuds en trea högst upp i huset i populära Brf Majstången! Balkong mot den lugna gården. Ni möts av ett otroligt ljusinsläpp, fin utsikt mot omgivningarna och härliga sällskapsytor. Kök och vardagsrum möts i en öppen och social disposition. Två bra sovrum samt ett härligt badrum med tvättavdelning.

Detta boende är alltså för dig som önskar något utöver det vanliga - ett hem som andas kvalitet och där ljusflödet är ständigt närvarande!

Lägenheten stod klar i slutet av 2017 och är i ett ypperligt skick. Här har Sweco arkitekter tillsammans med JM lyckats skapa en av de allra vackraste nyproduktioner med ett utmärkt läge i härliga Kungsladugård och ett kvalitetstänk utöver det vanliga. Fastigheten är, med en ytterst tilltalande arkitektur, sin trivsamma innergård, de vackra entréerna och föreningens egna parkeringsplatser under huset, unik i sitt slag. Moderna och påkostade hissar ger naturligtvis extra bekvämligheter till de välplanerade bostäderna. Detta boende är alltså för dig som önskar något utöver det vanliga - ett hem som andas kvalitet, bekvämligheter och nytänkande med noggrann materialval, generösa ljusinsläpp och en social planlösning.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 650 000 kr
Månadsavgift
4 332 kr, Inkl värme. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 220 kr/mån för Triple Play. Total månadsavgift: 4 552 kr/mån. Föreningen har individuell mätning och debitering av el och vatten.
Boarea
68 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
4/4
Interiör
Interiör : Ta hissen högst upp i huset och välkomnas in i detta ytterst smakfulla hem. I hallen finns avhängning direkt till höger samt ytterligare förvaring i en skjutdörrsgarderob längre in till höger. Väggarna är målade i vitt och golvet kläs av klinker i grått.

Till höger möts ni av rymd och ljus där hemmets kök och vardagsrum bjuder in till umgänge och gemenskap i en social planlösning. Genom tre stora fönster strömmar ljuset in. Första delen av rummet är vardagsrumsdelen och här ryms soffa med tillhörande möblemang, läshörna och byråer. Vita väggar samt två tapetserade väggar med Morris Honeysuckle & Tulip Grey. Mattlackad askparkett löper genom hemmet.

Från vardagsrummet nås den härliga balkongen. Stor nog att rymma både sittgrupp och odlingar. Här nås ni av solen från morgon och stor del av dagen.

Köket är signerat Marbodal och är ett resultat av smakfulla val och tillval. Vita luckor, grått kakel och en bänkskiva i l mörk laminat. Här finns induktionshäll, varmluftsugn, fläkt, integrerad diskmaskin och dubbla kyl/frys.

Det stora sovrummet ligger intill köket och rymmer dubbelsäng med tillhörande sängbord, arbetshörna och en garderobsvägg med skjutdörrar inrett med Elfa-system. Väggarna går i en sober gröngrå kulör. Härifrån har ni fin vy utöver Kungsladugårds vackra landshövdingefasader samt Gråbergets grönska.

Det mindre sovrummet passar utmärkt barnrum/gästrum/kontor.

Badrummet nås från hallen och här möts vita rektangulära kakelplattor och klinkers i greige. Här finns wc, badkar, handfat med kommod och belyst spegelskåp. Till vänster finns en tvättavdelning med tvättmaskin, torktumlare och ovanpåliggande arbetsbänk samt tre väggskåp för extra förvaring.

Varmt välkomna på visning!
Total driftkostnad
220 kr/månad
Kommentar
Föreningen tillämpar individuell mätning och debitering av varmvatten och hushållsel. Posten övrigt står för det obligatoriska tillägget för Telia triple play.
Byggår
2017
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Ja
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett källarförråd som ni når bekvämt via hissen.
Energiprestanda / Premiärenergital
56
Namn
Brf Majstången
Om föreningen
Brf Majstången är en äkta bostadsrättsförening i Kungsladugård, en av de mest populära stadsdelarna i Göteborg. Föreningen registrerades 2016 och består av ett flerbostadshus i fyra våningar med totalt 79 bostadsrättslägenheter. Fastighetens adress är Kennedygatan 6A, Kennedygatan 6B, Kennedygatan 8, Majstångsgatan 5, Majstångsgatan 7A, Majstångsgatan 7B, och Majstångsgatan 7C. Föreningens ekonomi är mycket välskött och föreningen har fram till i år amorterat ca 700 000 kr extra per år gentemot deras ekonomiska plan. Så det finns goda marginaler inför kommande räntehöjningar. Avgiften höjdes från årsskiftet 2023/2024 med 10% på grund av ökade kostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan 2020 och 2069 enligt årsredovisning.

Planerade renoveringar:
2023 - Obligatorisk ventilationskontroll
2025/2026 - Målning av träfasad
2025 - Behandling av entrépartier i trä

Utfört underhåll:
2021 - Behandling av entrépartier i trä
2020 - Obligatorisk ventilationskontroll
Andel Av Årsavgift
1.20915 %
Andel i BRF
1.20916 %
Parkeringar
Föreningen disponerar över 34 garageplatser för bil som kan hyras till en kostnad om 1400kr/mån och 6 garageplatser för motorcykel. 16 av garageplatserna är utrustade med uttag för laddning av elbil. Föreningen har även p-platser utomhus som går att hyra för 700kr/mån. Föreningen har även några gästplatser som kan användas när familjen får besök.
Gårdplats
Uteplats med grill och odlingslådor.
Tv och Bredband
Föreningen är anslutna till Triple Play, Bredband, TV och Fast telefoni via Telia (100/100).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Länsförsäkringar. I försäkringen ingår kollektivt bostadstillägg för medlemmar samt ansvarsförsäkring för styrelsen.

Karta

Om Kungsladugård

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*