Såld

GöTEBORG / MAJORNA - KARL JOHANSGATAN 8

Karl Johansgatan 8

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 275 000 kr
Boarea
34 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
1 R.O.K.
Förening
Bostadsrättsföreningen Kampanillen

Klassisk landshövdingsetta i hjärtat av Majorna

På den myllrande Karl Johansgatan och i det välbevarade landshövdingehuset på nummer 8, välkomnas ni till denna trevliga etta högt upp i huset.

Planlösning

Klassisk landshövdingsetta i hjärtat av Majorna

Hör av dig till mäklaren för möjlighet till förhandsvisning, inflyttning är möjlig i januari 2023.

På den myllrande Karl Johansgatan och i det välbevarade landshövdingehuset på nummer 8, välkomnas ni till denna trevliga etta högt upp i huset. Det ljusgråa landshövdingehuset byggdes år 1886, detta genomsyrar såväl trapphus, gården och bostaden. En genomgångsetta med både smart planlösning och vackert ljusinsläpp. Ett hemtrevligt kök med bröstpanel som smyckar matplatsen . Köket är smakfullt renoverat med full maskinell utrustning och plats för matbord för fyra. Rymligt allrum som är lättmöblerat, med en praktisk sovalkov. Helkaklat och rymligt badrum med dusch.

Här bor ni mitt i hjärtat av Majorna i en stabil förening, med låga månadsavgifter och god ekonomi. Gemensamma uteplatser och sittgrupper. Mycket trevligt och populärt område med närhet till det mesta såsom Slottsskogen, mataffär, restauranger och kommunikationer utanför porten.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 275 000 kr
Månadsavgift
1 989 kr, I månadsavgiften ingår värme och vatten. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 120 kr/mån som avser bredband.
Boarea
34 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
1 R.O.K.
Våningsplan
3/4

Interiör

Interiör
Interiör: Högt upp i huset välkomnas ni in i denna charmiga och unika lägenhet.

Innanför ytterdörren, som är en säkerhetsdörr, möter ni en rymlig, ljus och funktionell hall med förvaring i form av skjutdörrsgarderob. På golvet ligger en fin ekparkett.

I anslutning till hallen finns ett stort helkaklat badrum med svart klinker och kaklade väggar i vitt. Badrummet är försett med dusch med vikbara dörrar, kommod med ovanhängande spegelskåp samt WC.

Vidare in i rummet kommer man till vardagsrummet som är ett inbjudande och ljust rum som trevligt ansluter till hall och kök. I vardagsrummet finns plats för både soffgrupp och naturlig plats för sovdelen. Det stora fönsterpartiet ger rummet ett härligt ljusinsläpp och utsikt mot Sjömanshustrun.

Ljust och luftigt kök med mönstrad tapet och vitmålad pärlspont. Här finns det gott om förvaring och plats för matbord, invid det vackra fönstret med utsikt mot innergården. Köket har vita fina släta luckor och bänkskiva i massivt trä och ovan sitter det ljust kakel. Det finns en kyl/frys samt ugn och häll.

Välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
270 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland personlig förbrukning och avtal. Övrigt avser obligatoriskt tillägg för bredband.

Byggnad

Byggår
1886
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
131

Förening

Namn
Bostadsrättsföreningen Kampanillen
Om föreningen
Fastigheterna i Brf Kampanillen ingår i kulturreservatet Gatenhielm, ett unikt område i Göteborg, med både trädgårdar och hus från 1700- och 1800-talen. Kampanillen äger sex av sju byggnader i kvarteret 7 Solon. De innefattar 17 bostadsrätter och tre näringsverksamheter. Det äldsta huset ligger på Allmänna vägen 5 och är byggt 1769. År 2009 köptes huset av bostadsrättsföreningen Kampanillen som året därefter lät lägga om taket, byta ut murket virke och måla om fasaden. Huset kallas för Lefflerska huset och är ett timrat hus i två våningar. I bottenvåningen finns en färgaffär och övervåningen är inredd med lägenheter. Bredvid Lefflerska huset ligger ett litet timrat hus i två våningar. Nedervåningen är byggd någon gång på 1700-talet, förmodligen på slutet. Ovanvåningen och tillbyggnaden på gården är byggda 1812. På den nedre våningen har färgaffären sitt lager och övervåningen är inredd med en lägenhet. Det tredje och sista huset på Allmänna vägen som tillhör Kampanillen kallas Kommendanthuset och är ett stort grått trähus i klassicistisk stil som är byggt mellan åren 1813-1815, och inrymmer lägenheter. På Karl Johansgatan 8 ligger ett landshövdingehus som är byggt 1886. I bottenvåningen finns en frisörsalong. De övre våningarna är inredda med lägenheter. Bredvid landshövdingehuset på Karl Johansgatan 8 ligger ett smalt trevåningshus i trä med entrén till en restaurang i bottenvåningen och lägenheter på övervåningen. Husets byggnadsår är okänt men troligtvis under mitten av 1800-talet. Restaurangen fortsätter i det yngsta huset i föreningen som är byggt 1933 och har adressen Karl Johansgatan 6. Bostadsrättsföreningen har fått sitt namn efter det närliggande Sjömanstornet, som ibland också kallas kampanilen (men kanske är mest känd som Sjömanshustrun som bronsskulpturen på toppen populärt kallas). Föreningens ekonomi är väldigt god vilket speglar sig i de låga avgifterna. De gör i år en vinst på 200.000 kr -300.000 kr. Beslut taget på att höja avgifterna vid årsskiftet med 7 % för att följa index. (2022-10-28).
Överlåtelseavgift
1 208 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
483 kr
Renoveringar
Föreningen följer en underhållsplan.

Gjorda renoveringar:
Renovering av trapphusen samt portgångarna
Föreningen har godkänd OVK
Entréportarna har bytts ut mot nytillverkade med originalportarna från 1800-talet som förlaga
Andel Av Årsavgift
3.45 %
Andel i BRF
3.45 %
Gemensamma ytor
Föreningen har gemensam uteplats, terrass, grillplats och cykelförvaring samt barnvagnsförvaring. Föreningen har även tvättmaskin, torktumlare och torkskåp.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek