Snart till salu

GöTEBORG / MAJORNA - KARL JOHANSGATAN 13B

Karl Johansgatan 13B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 900 000 kr
Boarea
38 m²
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Kommendörshuset

Unika bostad i etage, där gammalt möter nytt på allra bästa sätt. Balkong!

Ett hem med smakfull kombination mellan traditionell charm och modern funktion. Uthyrning i andra hand är tillåtet utan tidsbegränsning.

Unika bostad i etage, där gammalt möter nytt på allra bästa sätt. Balkong!

I det vackra Kommendörshuset som stod klart 1881 har man låtit restaurera och återskapa huset till bostäder. I denna unika bostad sker ett vackert möte mellan välbevarad charm, smakfulla materialval och modern funktion. Varje detalj är lika genomtänkt som väl utförd. Allt ifrån att plocka fram de tidstypiska detaljerna till det platsbyggda köket, signerat Taras Hallgren & Son samt det stilfulla badrummet med tvättmaskin och golvvärme. Genomgående hög kvalité, noga utvalda material och smarta lösningar. Här erbjuds du ett social och trevligt hem med fint kök och vardagsrum i botten samt inredd vind med sovrum en trappa upp. Pricken över i:et med denna bostad är också att uthyrning i andra hand är tillåtet utan tidsbegränsning.

Här bor du i en ytterst levande och sprudlande stadsdel. Med ett stort utbud av caféer, restauranger och mysiga butiker. Goda kommunikationer till både city och Göteborgs Skärgård samt härliga promenader i grönskande Slottsskogen eller Röda sten.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 900 000 kr
Månadsavgift
2 660 kr, Inkl. värme och vatten.
Boarea
38 m²
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
3/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
555 493 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2023.
Interiör
Interiör:
Total driftkostnad
200 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till lägenheten hör ett vindsförråd
Energiprestanda / Premiärenergital
83
Namn
Brf Kommendörshuset
Om föreningen
Brf Kommendörshuset består av 18 lägenheter samt två lokaler som stod klara i juli 2019. Med stöd av byggnadsantikvarie Daniel Eriksson och Okidoki arkitekter har Kommendörshuset från 1881 genomgått en grundlig restaurering och återställande som anpassats efter husets karaktär. Allt har försökts bevaras så mycket som möjligt. Föreningen äger sin mark och påverkas därför inte av eventuella höjningar av tomträttsavgälden. I och med de ökade driftkostnaderna så valde föreningen att justera avgiften januari 2023. Enligt styrelsens beslut höjs årsavgifterna 2023-01-01 med 23,19%, (Information från årsredovisning2022).
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
2 625 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
1313 kr
Renoveringar
Kommendörshuset är byggt 1881 men har genomgått en omfattande restaurering och upprustning
2018/2019. Då ombyggnadskostnaderna överstiger 70% av byggkostnaderna ändras värdeåret till ombyggnadsåret.

Föreningen planerar renovera avloppsstam i källren 2025.
Andel Av Årsavgift
4.55103 %
Andel i BRF
5.68952 %
Parkeringar
Föreningen har tillgång till 4 garageplatser för 900kr/mån. Parkering med uthyrning finns också i närliggande Ica Hängmattans garage, förvaltas av Bostadsbolaget, samt i ett garage vid Chapmans torg.
Gemensamma ytor
Föreningen har barnvagnsförråd på markplan och cykelförråd finns i källaren i grannföreningen på samma gård (nås via hiss).
Gårdplats
Föreningen har en gemensam innergård med grannföreningen där det finns ett nybyggt utekök och ett härligt orangeri.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till Kabel-TV och bredband via Telia och fiber och att man därefter väljer själv vilken hastighet och leverantör man vill betala för.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Om Majorna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka ett av områdets olika museum? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*