Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - KARL JOHANSGATAN 13B

Karl johansgatan 13B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
5 250 000 kr
Boarea
86.5 m²
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
Brf Kommendörshuset

Fantastisk landshövdingefyra med två balkonger

En unik fyra med dubbla balkonger belägen i ett av Sveriges äldsta landshövdingehus. Hemmet kombinerar välbevarad originalcharm med modern funktion.

Boka visning

Förbokning krävs, boka en tid här på hemsidan eller kontakta din mäklare om du
vill ha hjälp.

Privat visning

Om du föredrar en privat visning, på plats eller digitalt, vänligen kontakta
mäklaren för att boka en tid.

VISNING

Karl johansgatan 13B, GÖTEBORG

Planlösning

Fantastisk landshövdingefyra med två balkonger

Upptäck ett av de unika landshövdingehusen i Majorna som nu har återställts till moderna bostäder i äldre tappning. I korsningen av Karl Johansgatan och Kommendörsgatan har det så kallade Kommendörshuset, ursprungligen uppfört 1881, återfått sin forna glans.

Ett unikt boende som kombinerar traditionell charm med modern standard. Två balkonger, trivsamma sällskapsytor, platsbyggda garderober samt originaldetaljer så som kakelugn (ej i bruk), är attribut som denna yteffektiva fyrarummare kan erbjuda.

Ljust vardagsrum i anslutning till det hemtrevliga och rymliga köket med utgång till en av hemmets balkonger. Rofyllt sovrum med klädkammare i direkt anslutning, och utgång till hemmets andra balkong, belägen mot den härliga innergården. Två mindre sovrum,

perfekta som barn-, gäst- eller arbetsrum. Exklusivt badrum, men stilsäkra materialval. Ljus hall som knyter samman hemmet.

Den härliga innergården blir en skyddad oas, en hemlig plats med tillgång endast för de som bor i huset. Ett orangeri med sittplatser förlänger säsongen och vid uteköket kan man laga mat tillsammans med grannar och vänner.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
5 250 000 kr
Månadsavgift
5 961 kr, Inkl. värme, vatten och TV-paket Start från Telia.
Boarea
86.5 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
3/3
Areauppgift enligt
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
1 318 370 kr. Baserad på senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Högst upp på husets hörn, som kronan på verket på det fina Kommendörshuset ligger denna unika lägenhet. Ni välkomnas in genom den rofyllda gården eller via den fina röda dörren på Karl Johansgatan.

Två trappor upp finner ni detta ljusa och inbjudande hem med rundgående planlösning. I hallen finns yta för avhängning direkt till vänster och här finns även en platsbyggd dubbelgarderob. Väggarna är vita och golvet kläs av furuplank med profilerade golvsocklar som fortsätter vidare in i hemmet.

Det stora köket, med sin charmiga form och utgång till balkongen, är något alldeles extra. Köket är smakfullt renoverat i en klassisk shakerstil som harmonierar med husets karaktär. Och invid fönstret får det stora matbordet sin naturliga plats. Slå er ner här eller njut av frukosten på den soliga balkongen. Köket är utrustat med vitvaror från Cylinda, varmluftsugn, induktionshäll, inbyggd kyl/frys samt diskmaskin. Kakelugnen är hemmets vackraste smycke, den är inte i bruk men är perfekt för värmeljus. Dubbeldörrar med balkong mot Karl Johansgatan med högt och fritt läge. Här avnjuts många soltimmar. Brädgolv i original samt ljusa väggar.

Innanför köket ligger bostadens rymliga och ljusa vardagsrum. Här finns generöst med utrymme för både soffa och tillhörande möblemang. Två vackra fönster bidrar med fint ljusinsläpp även här. Ett furuplank möter vita väggar.

Innanför vardagsrummet nås den privata delen med hemmets master bedroom, klädkammare samt den privata balkongen mot den fina innergården. Furugolv möter väggar i en mjuk grå ton. Ni sover rofyllt om natten tack vare den lugna innergården utanför.

Från hallen nås båda de två mindre sovrummen. Perfekta som barnrum, eller varför inte gästrum/kontor. Furugolv möter väggar målade i vitt för en neutral och mjuk bas.

Bostadens badrum går i klassisk sekelskiftesstil och har kaklade väggar med tre fjärdedels bröstning och Oxfordkant på sockel och avslut. Klinkers i oktagonmönster samt inbyggda spotlights. Duschhörna med glasdörrar och kvalitetsblandare från Tapwell. Ett vackert dubbelfönster välkomnar ljuset och möjliggör vädring. Badrummet är utrustat med handfat och ovanhängande skåp, wc, dusch med både tak- och handdusch, golvvärme, tvättmaskin samt torktumlare.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
804 kr/månad
Elektricitet
616 kr/månad
Försäkring
188 kr/månad
Personer i hushåll
4
Kommentar
Varav 2 barn. Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1881
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
83

Förening

Namn
Brf Kommendörshuset
Om föreningen
Brf Kommendörshuset består av 18 lägenheter samt två lokaler som stod klara i juli 2019. Med stöd av byggnadsantikvarie Daniel Eriksson och Okidoki arkitekter har Kommendörshuset från 1881 genomgått en grundlig restaurering och återställande som anpassats efter husets karaktär. Allt har försökts bevaras så mycket som möjligt. Föreningen äger sin mark och påverkas därför inte av eventuella höjningar av tomträttsavgälden. I och med de ökade driftkostnaderna så valde föreningen att justera avgiften januari 2023. Inget beslut om ytterligare höjning har tagits.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
2 625 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
1313 kr
Renoveringar
Kommendörshuset är byggt 1881 men har genomgått en omfattande restaurering och upprustning
2018/2019. Då ombyggnadskostnaderna överstiger 70% av byggkostnaderna ändras värdeåret till ombyggnadsåret.

Föreningen har inga större kommande renoveringar inplanerad.
Andel Av Årsavgift
10.40131 %
Andel i BRF
9.87086 %

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken