Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - KAPTENSGATAN 28H

Kaptensgatan 28H

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 250 000 kr
Boarea
63 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
4 R.O.K.
Förening
Brf Kolumbus

Unik och välplanerad fyra på lummig landshövdingegård

En unik fyra i ljuva Brf Kolumbus! Fint ljusinsläpp från två håll och öppen planlösning. Hemmet är i mycket fint skick.

Planlösning

Unik och välplanerad fyra på lummig landshövdingegård

Varmt välkomna till ljuvliga Brf Kolumbus, som omges av prunkande grönska och ett underbart lugn, här välkomnas du till en underbart unikt hem med otroligt välplanerade kvadratmetrar. De sju grönskande innergårdarna utgör en lugn och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, apotek, caféer, restauranger, förskolor och skolor inom nära räckhåll. Att bo i Kolumbus är att ta del av en hel livsstil baserad på gemenskap, trygghet och glädje. Med en halv trappa upp från gården välkomnas du in i ett välplanerat hem med generösa ytor för umgänge och gemenskap.

Genomgångsläget med fönster åt två håll skänker ett behagligt ljusgenomsläpp i hemmet. Kök och badrum är smakfullt renoverat i klassiska färger. Vardagsrummet ligger integrerat med köket vilket skapar härliga umgängesytor. Det är stort och rymmer både soffgrupp och matsalsmöbel i bra storlek. Det stora rummet har gott om plats för dubbelsäng och klädförvaring och de två mindre passar perfekt som barn-, arbets- eller gästrum.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 250 000 kr
Månadsavgift
3 906 kr, Inkl vatten, kabel-TV och bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 531 kr som avser bränsle/uppvärmning.
Boarea
63 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
4 R.O.K.
Våningsplan
1/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
117 052 kr. Baserad på senaste årsredovisning 2021.
Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Det trevliga trapphuset tar er en halv trappa upp till första våningen där ni möts av en välkomnande hall med god förvaring direkt till höger om entrén. Väggarna är ljusgråa och på golvet ligger ett vitoljat furugolv som är genomgående i hela lägenheten.

Rakt fram från entrén ligger vardagsrummet och köket i en öppen planlösning med vackra sekelskiftesdetaljer så som högt i tak, höga golvlister och stort ljusinsläpp från spröjsade fönster som verkligen ger själ till hela lägenheten. Här finns ytor för möblering av större soffgrupp och tv-bänk. Att kök och vardagsrum är integrerade med varandra bidrar till hemmets otroligt välplanerade kvadratmetrar.

Köket är L-format och köksinredningen består av underskåp med vita stilrena luckor med vackra beslag, mörkgrå bänkskiva i laminat och vitt kvadratiskt kakel. Köket är utrustat med kyl/frys integrerat, fläkt, diskmaskin, induktionshäll och varmlufts/ång-ugn. Vid fönstret finns det plats för större köksbord.

Bredvid vardagsrummet ligger ett av de mindre sovrummen. Här får ni plats med säng, sängbord och skrivbord. Detta sovrum vetter mot den lugna återvändsgatan Kaptensgatan.

Det stora sovrummet nås till vänster om hallen. Rummet är stort och rymligt med ordentlig yta för dubbelsäng och tillhörande möbler. Inbyggda garderober finns och rymmer gott om förvaring. Fönster mot den lummiga gården.

Tredje sovrummet nås till höger om hallen. Här får ni plats med säng, sängbord och skrivbord. Även detta rum vetter mot den grönskande gården.

Från hallen nås även badrummet som innehåller spegel ovan kommod och wc samt rymlig dusch med nisch. Väggarna är kaklade i vitt och golvet består av grått klinker. Behagligt med golvvärme.
Byggår
1897-1900
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett stort vindsförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
93
Namn
Brf Kolumbus
Om föreningen
Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende. För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 23/24 som följd av ökade driftskostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-2007 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är ommålade. Gymmet renoverades.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2018 Fasad- och takmålning (ett pågående projekt som pågår någonstans hela tiden).
2015 Renovering av bastuavdelning.
2020 Uppdaterat låssystemen
2020 Övergått till digitalt bokningssystem i tvättstugan

I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum behövde brytas upp och en relining genomfördes under våren 2020.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2023.
Andel Av Årsavgift
0.53784 %
Andel i BRF
0.53738 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via Tele 2 och fiberbredband via Bredband2 (100MB ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Karta

Om Majorna

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson