Budgivning pågår

GÖTEBORG / MAJORNA - KAPTENSGATAN 28D

Kaptensgatan 28D

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
4 250 000 kr
Boarea
66 m²
Areauppgifter enligt mätning.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
3 R.O.K.
Förening
Brf Kolumbus

Budgivning pågår

Budgivare 1
tis 9 april
4 000 000 kr
18:02:56

Landshövdingejuvel på lummig gård!

Väldisponerad trea i ljuva Brf Kolumbus! Fint ljusinsläpp från två håll och öppen planlösning.

Boka visning

Förbokning krävs, boka en tid här på hemsidan eller kontakta din mäklare om du
vill ha hjälp.

Privat visning

Om du föredrar en privat visning, på plats eller digitalt, vänligen kontakta
mäklaren för att boka en tid.

Visning

Kaptensgatan 28D, GÖTEBORG

Planlösning

Landshövdingejuvel på lummig gård!

Varmt välkomna till ljuvliga Brf Kolumbus, som omges av prunkande grönska och ett underbart lugn. De sju grönskande innergårdarna utgör en lugn och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, apotek, caféer, restauranger, förskolor och skolor inom nära räckhåll. Att bo i Kolumbus är att ta del av en hel livsstil baserad på gemenskap, trygghet och glädje.

Lägenheten och hela fastigheten är varsamt renoverad och här uppstår det perfekta mötet mellan bevarade detaljer från förra sekelskiftet, tidsenliga renoveringar och modern funktion i kök och bad. Hela hemmet har en noggrann och väl utvald färgsättning som harmoniserar med varann och möts i en mycket tilltalande helhet. Genomgångsläget med fönster åt två håll ger ett behagligt ljusgenomsläpp i hemmet som även ligger i ett ostört gårdsläge. Två bevarade kakelugnar och brädgolven utgör ett smycke i sig. Här gifter sig nutid med dåtid i en smakfull balans.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
4 250 000 kr
Månadsavgift
3 618 kr, Inkl vatten, kabel-TV och bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 547 kr som avser bränsle/uppvärmning.
Boarea
66 m² Areauppgifter enligt mätning.
Rum
3 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
111 385 kr. Baserad på senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Det trevliga trapphuset tar er två trappor upp till detta färgsprakande hem. Redan i hallen sätter generös takhöjd och ett härligt ljusinsläpp stämningen. Direkt till höger finns plats för avhängning i platsbyggd förvaring från Elfa, och gott om plats för förvaring har även låtits bygga upp på väggen till vänster om ytterdörren. Den platsbyggda förvaringen är målad i Beckers ljuva nyans "stålgrå" som kontrasteras harmoniskt med de ljusa väggarna i Beckers nyans "snäckskal". Det höga fönstret bjuder på en vacker vy över en av Kolumbus karaktäristiska innergårdar. Hallens storlek förenklar tacksamt vardagsbestyren. Golvet är belagt med ett ljust brädgolv som löper enhetligt genom hela bostaden.

Längre in i hemmet, tar två trappsteg er ner till hemmets ljuva umgängesytor. Här sträcker kök och vardagsrum ut sig i fil, sömlöst sammanlänkade av det ljusa golvet och tre praktfulla fönster på rad. Utanför ligger ännu en av föreningens välskötta innergårdar. Slå upp fönstren och njut av det lugna läget, eller håll ett öga på lekande barn.

I det inbjudande köket finns rejält med bänkyta, förvaring och takhöjden tas till vara på genom dubbla rader överskåp. Samtliga överskåp är vitrinskåp. Övriga bänkskåp har målats in i en grågrön kulör som verkligen fångar ögat. Nyansen är Beckers "mistel", som går smakfullt ihop med med enhetliga handtag av stål. Den breda köksbänken, som gör matlagningen något roligare och enklare, är i massiv ek och ovanför letar sig vitt fasat kakel i halvförband hela vägen upp till tak – mycket smakfullt. Utöver det är köket utrustat med en infälld diskho, induktionshäll, fläkt, integrerad kyl/frys, kombinerad ugn / mikro samt integrerad diskmaskin. Den integrerade kylen/frysen och skafferiet har målats i Jotuns "blushing peach". Tack vare den öppna och sociala planlösningen är möbleringsalternativen för en matplats många. Välj mellan en mindre matgrupp intill köksfönstret, en större matgrupp i mitten av köket, eller varför inte ett dukat långbord genom båda rummen för stora middagar i goda vänners lag.

Sömlöst sammanlänkat med köket nås vardagsrummet. Här är känslan av rymd påtaglig tack vare den väl tilltagna takhöjden och två höga fönsterpartier som släpper in rikligt med ljus. I ett av hörnen ståtar en vacker kakelugn som ej är i bruk men som ändå blir en mysfaktor med några levande ljus i eldstaden. Rummet är lättmöblerat och här finns gott om plats för en större soffgrupp med tillhörande möblemang. Väggarna i vardagsrummet går i samma behagliga nyans som i hallen, Beckers nyans "snäckskal".

Hemmets ena sovrum nås från hallen. Här finns gott om plats för dubbelsäng. Tre inbyggda garderober finns och rymmer gott om klädförvaring och även här, smyckar en vacker kakelugn, där levande ljus höjer mysfaktorn. Rummets höga fönster vetter mot den lummiga gården. Bröstpanel i en dov blå nyans, mer exakt Beckers "dark teal" möter en behaglig rödbrun nyans, Beckers "rooibos". Andas ut och känn den varma och inbjudande atmosfären.

Innanför vardagsrummet, två trappsteg upp, ligger det mindre sovrummet. Här får ni plats med säng, sängbord och skrivbord. Även detta rum vetter mot den grönskande och rofyllda innergården. Här har Jotuns behagliga nyans "linblå" målats. Kulören går fint ihop med det vita snickerierna.

Badrummet, som nås från hallen, är även det i gott skick med vitt kakel som möter ett golv i microcement. Här finns badkar, wc, handfat och ovanhängande spegelskåp med belysning. Här har kreativiteten låtits flöda och det blåa porslinet har därför noga valts ut för att passa in med hemmets resterande delar.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
997 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt avser uppvärmning. Driftkostnaderna är en uppskattad schablon.

Byggnad

Byggår
1897-1900
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
93

Förening

Namn
Brf Kolumbus
Om föreningen
Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende. För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 23/24 som följd av ökade driftskostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-2007 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är ommålade. Gymmet renoverades.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2018 Fasad- och takmålning (ett pågående projekt som pågår någonstans hela tiden).
2015 Renovering av bastuavdelning.
2020 Uppdaterat låssystemen
2020 Övergått till digitalt bokningssystem i tvättstugan

I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum behövde brytas upp och en relining genomfördes under våren 2020.

Kommande renoveringar:
Föreningen kommer göra om en hyreslokal till en samlingslokal med ett litet kök och toalett som medlemmarna kan nyttja för t.ex. kalas, studiecirklar eller liknande.
Beräknas stå klart i maj 2024.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2023.
Andel Av Årsavgift
0.54855 %
Andel i BRF
0.54857 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via Tele 2 och fiberbredband via Bredband2 (100MB ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*