Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - KAPTENSGATAN 24D

Kaptensgatan 24D

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 200 000 kr
Boarea
68 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2.5 R.O.K.
Förening
Brf Kolumbus

Lägenhet med radhuskänsla

Äntligen en gårdslägenhet i Brf Kolumbus! Idag disponerad som en 2,5:a med ljusinsläpp från två håll. Möjlighet att skapa en trea. Behov av renovering

Planlösning

Lägenhet med radhuskänsla

FÖRHANDSVISNING 24/5 kl 12:00-13:00

vänligen anmäl dig.

Varmt välkomna till ljuvliga Brf Kolumbus, som omges av prunkande grönska och ett underbart lugn, här välkomnas du till en underbar gårdslägenhet som ger radhuskänsla i ett centralt boende mitt inne i stan. De sju grönskande innergårdarna utgör en lugn och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, apotek, caféer, restauranger, förskolor och skolor inom nära räckhåll. Att bo i Kolumbus är att ta del av en hel livsstil baserad på gemenskap, trygghet och glädje.

Denna gårdslägenhet är Idag disponerad som en 2,5:a med ljusinsläpp från två håll. Möjlighet att skapa en trea, se alternativ planskiss. Hemmet har behov av renovering, både ytskikt samt kök/badrum.

Genomgångsläget med fönster åt två håll skänker ett behagligt ljusgenomsläpp i hemmet. Vardagsrummet är rymligt och ljust vilket skapar härliga umgängesytor. Det rymmer både soffgrupp och matsalsmöbel om så önskas. De två sovrummen nås innanför vardagsrummet. Det stora rummet har plats för dubbelsäng och och det mindre passar perfekt som barn-, arbets- eller gästrum. Ursprungligen ett sovrum- som har delats till två.

Varmt välkomna på visning!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 200 000 kr
Månadsavgift
3 966 kr, Inkl vatten, kabel-TV och bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 572 kr som avser bränsle/uppvärmning. Totala månadsavgift blir 3 966 kr.
Boarea
68 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2.5 R.O.K.
Våningsplan
1/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
117 472 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2021.

Interiör

Interiör
Interiör: I ett gårdshus, en trappa upp från Brf Kolumbus rofyllda gårdar välkomnas ni in i detta hem. I hallen finns avhängning direkt till vänster i garderob med skjutdörrar. Väggarna är vita och golvet är belagt med terracottafärgat klinker.

Till höger från hallen ligger köket. Köket ligger med fönster mot gårdens grönska, vid fönstret är en naturlig matplats. Ett vitt kök med gott om förvaring och arbetsyta. Blå mosaik ovan arbetsbänken. Ljusa väggar och bokparkett på golvet. Utrustat med hällspis, fläkt, ugn och diskmaskin

Rakt fram från hallen ligger bostadens rymliga vardagsrum. Här finns generöst med utrymme för både soffa med tillhörande möblemang och matsalsmöbel om så önskas. Stora fönster i söderläge bidrar med fint ljusinsläpp. Bokparkett på golvet och vitmålade väggar.

Intill vardagsrummet sovrummet, som är delat i två mindre rum. Ni sover rofyllt om natten tack vare den lugna innergården utanför. Bokparkett på golvet och ljusa väggar.

Se alternativ planskiss för att se hur du förslagsvis kan optimera kvadratmetrarna för att skapa en trea.

Bostadens badrum nås från hallen. Bra storlek, utrustat med dusch, väggskåp med spegel, handdukstork. Våtrumstapet samt plastmatta.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
1 022 kr/månad
Elektricitet
300 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt avser uppvärmning.

Byggnad

Byggår
1897-1900
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
93

Förening

Namn
Brf Kolumbus
Om föreningen
Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende. För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 23/24 som följd av ökade driftskostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-2007 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är ommålade. Gymmet renoverades.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2018 Fasad- och takmålning (ett pågående projekt som pågår någonstans hela tiden).
2015 Renovering av bastuavdelning.
2020 Uppdaterat låssystemen
2020 Övergått till digitalt bokningssystem i tvättstugan

I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum behövde brytas upp och en relining genomfördes under våren 2020.

Kommande renoveringar:
Föreningen kommer göra om en hyreslokal till en samlingslokal med ett litet kök och toalett som medlemmarna kan nyttja för t.ex. kalas, studiecirklar eller liknande.
Beräknas stå klart i maj 2024.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2023.
Andel Av Årsavgift
0.53977 %
Andel i BRF
0.54028 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via Tele 2 och fiberbredband via Bredband2 (100MB ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken