Såld

GÖTEBORG / MAJORNA - KAPTENSGATAN 24B

Kaptensgatan 24B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 800 000 kr
Boarea
49 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Kolumbus
Fin landshövdingetvåa i populära Kolumbus. Charmiga detaljer och välutnyttjade kvadratmeter präglar detta hem.

Planlösning

Varmt välkomna till en fin landshövdingetvåa i populära Kolumbus. Charmiga detaljer och välutnyttjade kvadratmeter präglar detta hem. Redan i hallen slås ni av det ljus och den rymd som präglar bostaden. Två stora fönster i vardagsrummet tillsammans med genomgångsläget gör att ljuset sprider sig vackert genom hemmet. Smakfullt renoverat kök och bad. De sju grönskande innergårdarna utgör en lugn och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, apotek, caféer, restauranger, dagis och skolor inom nära räckhåll. Att bo i Kolumbus är att ta del av en hel livsstil baserad på gemenskap, trygghet och glädje.

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 800 000 kr
Månadsavgift
2 849 kr, Inkl vatten, kabel-TV och bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 393 kr/mån och avser bränsle.
Boarea
49 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
98 797 kr. Baserad på senaste årsredovisning.

Interiör

Interiör
Interiör:
En halvtrappa upp från en av Brf Kolumbus ljuvliga innergårdar välkomnas ni in i detta hem. Redan i hallen slås ni av det ljus och den rymd som präglar denna bostad. Hallen är väl tilltagen med plats för avhängning samt rikligt med förvaringsutrymme i skjutdörrsgarderob till höger. Hemmets väggar, tak, lister, dörrar och fönster är målade i vitt och tillsammans med den slipade och lackade parketten som löper genom hela bostaden ges ett smakfullt första intryck som sedan följer med i resten av hemmet. Rakt fram från hallen ligger det rymliga vardagsrummet. De två, höga fönstren ger en ljus och luftig känsla till rummet. Här finns det plats för soffgrupp med tillhörande möblemang, tv-möbel och matplats eller arbetshörna.

Bredvid vardagsrummet ligger sovrummet som är mycket väldisponerat med plats för både dubbelsäng och klädförvaring.

Bostadens trivsamma kök är placerat intill entrén. Ett smakfullt kök med skåpsluckor i vitt nedtill som varvas med öppna hyllplan upp till. Ovan bänkskivan i mörkt trä sitter ett vitt kakel som vid spisen går hela vägen upp till tak. Här ryms matbord för fyra med enkelhet. Den maskinella utrustningen består av diskmaskin, spishäll, ugn, kyl/frys och kolfilterfläkt. Blicka ut över föreningens lummiga innergård eller sträck ut maten genom fönstret och avnjut middagen på en av föreningens ljuvliga uteplatser.

Badrummet är helkaklat där vitt kakel möter gråsvart klinkers. Här finns handfat, WC, dusch och en plats för en hylla för ytterligare förvaring rakt fram eller tvättmaskin för de som önskar det.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
925 kr/månad
Elektricitet
407 kr/månad
Försäkring
125 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser det obligatoriska tillägget för bränsle (uppvärmning).

Byggnad

Byggår
1897-1900
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
93

Förening

Namn
Brf Kolumbus
Om föreningen
Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende. För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 22/23 som följd av ökade driftskostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-2007 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är ommålade. Gymmet renoverades.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2018 Fasad- och takmålning (ett pågående projekt som pågår någonstans hela tiden).
2015 Renovering av bastuavdelning.

I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum behövde brytas upp och en relining genomfördes under våren 2020.

2020 Uppdaterat låssystemen
2020 Övergått till digitalt bokningssystem i tvättstugan

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2013.
Andel Av Årsavgift
0.45396 %
Andel i BRF
0.45359 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
De gemensamhetsutrymmen som finns är gym, bastu, barnvagnsrum/cykelrum och två gästlägenheter. Tvättstugor finns på varje innergård, med undantag för den stora gården som vetter mot Allmänna vägen.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via Tele 2 och fiberbredband via Bredband2 (100MB ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken