Såld

GöTEBORG / MAJORNA - KAPTENSGATAN 20B

Kaptensgatan 20B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
3 950 000 kr
Boarea
67 m²
Areauppgifter enligt mätning. Registrerad som 65.5 kvm i föreningen.
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Kolumbus

Rymlig tvåa i ljuva Kolumbus!

Generös tvåa med möjlighet att dela av till en trea!

Planlösning

Rymlig tvåa i ljuva Kolumbus!

Säljstart v 31,

boka dig gärna på förhandsvisning 4/8.

Varmt välkomna till ljuvliga Brf Kolumbus, som omges av prunkande grönska och ett underbart lugn, här välkomnas du till en underbar gårdslägenhet i ett centralt boende mitt inne i stan. De sju grönskande innergårdarna utgör en lugn och skyddad oas sommartid. Utanför gårdarna finns ett sjudande småstadsliv med mataffärer, apotek, caféer, restauranger, förskolor och skolor inom nära räckhåll. Att bo i Kolumbus är att ta del av en hel livsstil baserad på gemenskap, trygghet och glädje.

Genomgångsläget med fönster åt två håll ger ett behagligt ljusgenomsläpp i hemmet som även ligger i ett ostört läge. Kök och badrum är smakfullt renoverat i klassiska färger. Vardagsrummet är väl tilltaget vilket skapar härliga umgängesytor. Det är stort och rymmer både soffgrupp och matsalsmöbel om så önskas. Sovrummet ligger innanför köket och är även det i bra storlek. Möjlighet att göra om till en trea, se alternativ planlösning. Nytapetserade väggar med tapeter från Midbec i hall, kök och sovrum.

Varmt välkomna till ett hem att trivas i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
3 950 000 kr
Månadsavgift
4 041 kr, Inkl vatten, kabel-TV och bredband. Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 547 kr som avser bränsle/uppvärmning.
Boarea
67 m² Areauppgifter enligt mätning. Registrerad som 65.5 kvm i föreningen.
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
2/3
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
121 172 kr.

Interiör

Interiör
Interiör: I ett lugnt läge, mellan två av Kolumbus grönskande gårdar välkomnas ni in till detta hem. Redan i hallen märker ni av hemmets generösa ytor. Här finns gott om plats för både avhängning och möblering. Ekparkett möter nyligen tapetserade väggar.

Rakt fram från hallen nås det stora vardagsrummet. Tack vare de två fönstren finns möjlighet att dela av och skapa två sovrum. Nu ryms här enkelt både soffa med tillhörande möblemang, matgrupp och arbetsplats om så önskas. Grå väggar möter den nätta stuckaturen och de höga fotlisterna på ett mycket fint sätt. Centralt skänker takrosetten än mer charm. Ekparkett.

I hallen nås även badrummet som är helkaklat med vita väggar och beigefärgat klinker. Här finns dusch med vikbara glasväggar, wc och handfat med stor kommod. Tvättmaskinen hittar ni i köket så den tar ingen plats här.

Från hallen, ett par trappsteg ned nås köket. Ett underbart kök från 2018 signerat Ballingslöv, med gott om umgängesytor och goda förutsättningar för matlagning. Skåpsinredningen går i vitt med spårade luckor och tidstypiska beslag. Vitt kakel i halvstensförband ovan bänkskivan i stavlimmad ek harmoniserar fint. Köket är utrustat med tvättmaskin, diskmaskin, spishäll, ugn, kolfilterfläkt och kyl/frys. Matbord för 6-8 personer ryms enkelt och kan även förlängas vid middagsbjudningar. Även detta rum har två fönster mot en av föreningens grönskande gårdar. Tarkettgolv möter en vacker tapet.

Innanför köket ligger nästa rymliga rum - sovrummet. Gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och en hel vägg med klädförvaring. Väggarna har nyligen tapetserats för att skapa en hemtrevlig och ombonad känsla i rummet. Ekparkett på golvet även här. En egen ingång till trapphuset möjliggör uthyrning.

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
547 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten "Övrigt avser uppvärmning.

Byggnad

Byggår
1897-1900
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
93

Förening

Namn
Brf Kolumbus
Om föreningen
Brf Kolumbus är en av Majornas populäraste bostadsrättsföreningar. Husen stod färdiga ca 1897 och i föreningen som bildades 1980 finns det sammanlagt 174 bostadsrätter samt 2 affärslokaler som hyrs ut. Föreningens ekonomi är att anses som mycket god. Lite kuriosa är att kvarteret är ett av Göteborgs äldsta kvarvarande sammanhängande landshövdingshus och att innergården 2004 blev utsedd till Göteborgs grönaste gård. Föreningen har en anställd fastighetsskötare som bemannar fastighetsexpeditionen på Kaptensgatan 20 D varje dag mellan 7-16. Han är mycket hjälpsam och omtyckt av de boende. För mer information om föreningen, gå in på föreningens hemsida www.brfkolumbus.se Föreningens ekonomi är god och vid flera tillfällen har avgifterna till och med sänkts. Till det har de också en otroligt låg belåningsgrad. Avgiftshöjning om 5 % vid årsskiftet 22/23 som följd av ökade driftskostnader.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av köpare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
1979- 1982 Fastigheten totalrenoverades. Då byttes VA-stammar, el, ventilation och fönster.
2003-2007 Nya kulörer i såväl i trappuppgångar som fasader i ett försök att återskapa den färgsättning och känsla som kvarteret en gång hade vid uppförandet. Trapphusen och alla dörrar är ommålade. Gymmet renoverades.
2009-2013 renoverades och dränerades gårdarna. Till detta tog man hjälp av White arkitektbyrå för att få dem finare. 2013 renoverades trapphusen och gymmet.
2014-2018 Fasad- och takmålning (ett pågående projekt som pågår någonstans hela tiden).
2015 Renovering av bastuavdelning.

I underhållsplanen låg ett stambyte 2022. Föreningen tillsatte en projektgrupp som utredde omfattningen. Den visade att de horisontella stammarna (i källaren) behövs bytas men ej de vertikala. Detta innebär alltså att inga badrum behövde brytas upp och en relining genomfördes under våren 2020.

2020 Uppdaterat låssystemen
2020 Övergått till digitalt bokningssystem i tvättstugan

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2007 och sträcker sig fram till 2044. Den uppdaterades under 2013.
Andel Av Årsavgift
0.55677 %
Andel i BRF
0.55627 %
Parkeringar
För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se.
Gemensamma ytor
De gemensamhetsutrymmen som finns är gym, bastu, barnvagnsrum/cykelrum och två gästlägenheter. Tvättstugor finns på varje innergård, med undantag för den stora gården som vetter mot Allmänna vägen.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabelnät via Tele 2 och fiberbredband via Bredband2 (100MB ingår i avgiften).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.
Försäkring
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad via Länsförsäkringar.

Karta

Hör av dig till oss

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek