Såld

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - KåLGåRDSGATAN 3B

Kålgårdsgatan 3B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 695 000 kr
Boarea
50 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Sötblomstret

Modern vindstvåa med härlig karaktär!

Ljus och rymd är ledorden för denna härliga vindstvåa! Sociala umgängesytor möter bekvämlighet i modernt kök och bad samt generösa förvaringsutrymmen.

Planlösning

Modern vindstvåa med härlig karaktär!

I Kungsladugårds lugnaste läge hittar ni denna charmiga vindstvåa belägen högst upp i ett vackert landshövdingehus, bara ett stenkast från Slottsskogen. Runt hörnet finns mataffärer och spårvagn som snabbt tar dig in till centrala Göteborg eller ut mot Saltholmen och havet. Bostaden ligger ostört mellan två gårdar och har fönster åt båda håll. Lägenheten präglas av en härlig vindskaraktär genom frilagda träbalkar, putsad murstock, vackra fönsterkupor och takfönster där ljuset tillåts flöda in. Kök och badrum med tvättavdelning i modernt utförande. På den privata innergården finns gemensam uteplats med nya utemöbler och grill för härliga sommarkvällar. Här bor ni i mysiga och trygga kvarter samtidigt som ni har närhet till Mariaplan med dess restauranger, caféer och butiker.

En idyll mitt i stan!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 695 000 kr
Månadsavgift
3 869 kr, Inkl vatten, värme och kabel-TV
Boarea
50 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
4/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
366 911 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör:
Högst upp i huset på mysiga Kålgårdsgatan välkomnas ni in i detta unika landshövdingehem. Redan i hallen slås ni av det ljus och den rymd som präglar detta hem. Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök bjuder in till umgänge. Högt i tak kombinerat med snedtak och takbjälkar inger lägenheten dess karaktär.

I vardagsrummet finns plats för soffa och tillhörande möblemang samt ett matsalsbord där middagar med goda vänner kan avnjutas. Fönstret i den djupa takkupan skänker rikligt med ljus till rummet. På golvet ligger en vacker trestavig ekparkett.

Köket är av det högkvalitativa danska märket Aubo och går i stilrent vitt. På arbetsytorna ligger en bänkskiva i ek (behandlad med pigmenterad hårdvaxolja) och ovan finns grått kakel och snygga spotlights. På golvet ligger en brunmelerad klinkers med golvvärme som vackert komplementerar de bruna takbjälkarna. I en bardisk finner man spishällen vilket bjuder in till konversation mellan kock och gäster sittandes vid bardisken. Ett takfönster ger ett rikligt
ljusinflöde. Kombinerad kyl/frys och fläkt i rostfritt från Siemens, diskmaskin och ugn från Bosch och induktionshäll från Samsung.

Sovrummet, liksom vardagsrummet, vetter mot det mysiga kvarteret Lugnet och även här återfinns samma lätta och ljusa färgsättning som i resten av lägenheten, vilket inger en genomgående varm och ombonad känsla. Även i sovrummet finns en vacker takkupa med fönsterkarm i marmor. Det finns plats för dubbelsäng och arbetshörna samt god förvaring i de garderober som finns här. Mittemot sovrummet återfinns en rymlig klädkammare med ytterligare förvaring för den som önskar.

Badrummet är rymligt och stilrent. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet är belagt med ett snyggt svart/vitt kakel. Utrustningen består av handfat med ovansittande badrumsskåp, dusch, vägghängd WC samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare från LG (bytt 2021).

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
645 kr/månad
Elektricitet
524 kr/månad
Försäkring
121 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1932
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
130

Förening

Namn
Brf Sötblomstret
Om föreningen
Brf Sötblomstret förvärvade fastigheten 2010 och har adressen Kålgårdsgatan 3 A och Kålgårdsgatan 3 B. Föreningen innefattar 11 lägenheter med bostadsrätt. Fastighetens tomtareal är 890 kvm med en lägenhetsyta på 546 kvm. Föreningen lämnade årsavgifterna oförändrade inför 2022. Beslut om 5 % avgiftshöjning vid årsskiftet 2022/2023 gjordes.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
2006 - Fastigheten genomgick en sk ROT- renovering, varvid lägenheter samt kök och badrum helrenoverades. Även byte av tambur- och källardörrar, fönsterbyte till 3- glas, tilläggsisolering, omläggning av dränering, inredning av vindar, omläggning av yttertak, byte av VA- stammar och ny elinstallation utfördes i samband med denna
renovering. OVK- besiktning är utförd.
2019 - Energideklarationsbesiktning utfördes

Inga stora förändringar är planerade.
Andel Av Årsavgift
9.15754 %
Andel i BRF
9.15751 %
Gemensamma ytor
Föreningen har cykelförvaring och tvättstuga som är belägen i källaren och är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och städtillbehör.
Gårdplats
Föreningen har en innergård grill, utemöbler och trädgårdsredskap.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Comhem.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson