Såld

GöTEBORG / KUNGSLADUGåRD - KåLGåRDSGATAN 3B

Kålgårdsgatan 3B

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 695 000 kr
Boarea
50 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
Brf Sötblomstret

Modern vindstvåa med härlig karaktär!

Ljus och rymd är ledorden för denna härliga vindstvåa! Sociala umgängesytor möter bekvämlighet i modernt kök och bad samt generösa förvaringsutrymmen.

Planlösning

Modern vindstvåa med härlig karaktär!

I Kungsladugårds lugnaste läge hittar ni denna charmiga vindstvåa belägen högst upp i ett vackert landshövdingehus, bara ett stenkast från Slottsskogen. Runt hörnet finns mataffärer och spårvagn som snabbt tar dig in till centrala Göteborg eller ut mot Saltholmen och havet. Bostaden ligger ostört mellan två gårdar och har fönster åt båda håll. Lägenheten präglas av en härlig vindskaraktär genom frilagda träbalkar, putsad murstock, vackra fönsterkupor och takfönster där ljuset tillåts flöda in. Kök och badrum med tvättavdelning i modernt utförande. På den privata innergården finns gemensam uteplats med nya utemöbler och grill för härliga sommarkvällar. Här bor ni i mysiga och trygga kvarter samtidigt som ni har närhet till Mariaplan med dess restauranger, caféer och butiker.

En idyll mitt i stan!

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 695 000 kr
Månadsavgift
3 869 kr, Inkl vatten, värme och kabel-TV
Boarea
50 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
4/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
366 911 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.
Interiör
Interiör:
Högst upp i huset på mysiga Kålgårdsgatan välkomnas ni in i detta unika landshövdingehem. Redan i hallen slås ni av det ljus och den rymd som präglar detta hem. Den öppna planlösningen mellan vardagsrum och kök bjuder in till umgänge. Högt i tak kombinerat med snedtak och takbjälkar inger lägenheten dess karaktär.

I vardagsrummet finns plats för soffa och tillhörande möblemang samt ett matsalsbord där middagar med goda vänner kan avnjutas. Fönstret i den djupa takkupan skänker rikligt med ljus till rummet. På golvet ligger en vacker trestavig ekparkett.

Köket är av det högkvalitativa danska märket Aubo och går i stilrent vitt. På arbetsytorna ligger en bänkskiva i ek (behandlad med pigmenterad hårdvaxolja) och ovan finns grått kakel och snygga spotlights. På golvet ligger en brunmelerad klinkers med golvvärme som vackert komplementerar de bruna takbjälkarna. I en bardisk finner man spishällen vilket bjuder in till konversation mellan kock och gäster sittandes vid bardisken. Ett takfönster ger ett rikligt
ljusinflöde. Kombinerad kyl/frys och fläkt i rostfritt från Siemens, diskmaskin och ugn från Bosch och induktionshäll från Samsung.

Sovrummet, liksom vardagsrummet, vetter mot det mysiga kvarteret Lugnet och även här återfinns samma lätta och ljusa färgsättning som i resten av lägenheten, vilket inger en genomgående varm och ombonad känsla. Även i sovrummet finns en vacker takkupa med fönsterkarm i marmor. Det finns plats för dubbelsäng och arbetshörna samt god förvaring i de garderober som finns här. Mittemot sovrummet återfinns en rymlig klädkammare med ytterligare förvaring för den som önskar.

Badrummet är rymligt och stilrent. Väggarna är helkaklade i vitt och golvet är belagt med ett snyggt svart/vitt kakel. Utrustningen består av handfat med ovansittande badrumsskåp, dusch, vägghängd WC samt kombinerad tvättmaskin/torktumlare från LG (bytt 2021).
Total driftkostnad
645 kr/månad
Elektricitet
524 kr/månad
Försäkring
121 kr/månad
Personer i hushåll
2
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.
Byggår
1932
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör ett källarförråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
130
Namn
Brf Sötblomstret
Om föreningen
Brf Sötblomstret förvärvade fastigheten 2010 och har adressen Kålgårdsgatan 3 A och Kålgårdsgatan 3 B. Föreningen innefattar 11 lägenheter med bostadsrätt. Fastighetens tomtareal är 890 kvm med en lägenhetsyta på 546 kvm. Föreningen lämnade årsavgifterna oförändrade inför 2022. Beslut om 5 % avgiftshöjning vid årsskiftet 2022/2023 gjordes.
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 313 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
525 kr
Renoveringar
Gjorda renoveringar:
2006 - Fastigheten genomgick en sk ROT- renovering, varvid lägenheter samt kök och badrum helrenoverades. Även byte av tambur- och källardörrar, fönsterbyte till 3- glas, tilläggsisolering, omläggning av dränering, inredning av vindar, omläggning av yttertak, byte av VA- stammar och ny elinstallation utfördes i samband med denna
renovering. OVK- besiktning är utförd.
2019 - Energideklarationsbesiktning utfördes

Inga stora förändringar är planerade.
Andel Av Årsavgift
9.15754 %
Andel i BRF
9.15751 %
Gemensamma ytor
Föreningen har cykelförvaring och tvättstuga som är belägen i källaren och är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, torkskåp och städtillbehör.
Gårdplats
Föreningen har en innergård grill, utemöbler och trädgårdsredskap.
Tv och Bredband
Föreningen är ansluten till kabel-TV och bredband via Comhem.
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Om Kungsladugård

Antagligen är du redan förälskad i Majorna och Västra centrum. Vi klandrar dig inte, för som en av Göteborgs äldsta stadsdelar ligger området perfekt inbäddat mellan älven och den lummiga Slottsskogen. Men trots sin ålder har de gamla landshövdingehusen vackert bevarats – där en ny generation “Majbor” låtit kreativiteten och entreprenörskapet flytta in i gatuplan. Efter bara en kort promenad i området hittar du nämligen ett stort utbud av mysiga kaféer, spännande restauranger, små konceptbutiker och ett rikt kulturliv.
Men, måste man vara en hipster för att passa in? Inte alls. Livet här präglas snarare av en avslappnad och bohemisk miljö där mottot är att alla ska få vara sig själva. Det ger en härlig mix av sprudlande liv och rörelse i kombination med en lugn atmosfär. Och kanske är det just detta varma välkomnande som får området att snabbt kännas som hemma — oavsett vem du är eller var du kommer ifrån.
Som din senaste sökning på Hemnet redan avslöjat är Majorna populärt. Det som tidigare varit en traditionell arbetarstadsdel med flerbostadshus och små lägenheter har idag blandats upp med smakfullt ritade nyproduktioner. Har du barn finns också närliggande förskolor, grundskolor och vårdcentral att välja bland. Och så snart du lärt dig gatorna hittar du enkelt förbindelser med buss och spårvagn som snabbt tar dig till centrum för jobb eller ett kvällsdopp ute vid Saltholmen.
Alla gillar fika, och i Majorna hittar du flertalet caféer som håller hög nivå. För att nämna några favoriter som är värda ett besök finns den ekologiska bakverkstan Cum pane, det skönt inredda Kafé Gapet och lite längre bort ligger Matería – som med sina gröna växter blir en välkomnande oas vid Mariaplan.
Även i restaurangväg finns flera guldkorn, men för dig som finsmakare är kanske Hoze ett ställe som sticker ut lite extra. Hit vallfärdar såväl matfantaster som stjärnkockar för att få smaka på José Cerás perfekt komponerade sushibitar. I samma kvarter hittar du även vegetariska Ilse Grøn Krog och Moreno som råkar vara världens största pizzeria.
Är du snarare hungrig på kultur finns det alltid något att se, göra och uppleva. Varför inte besöka nyrenoverade Sjöfartsmuseet? Eller gå på utställning i Röda Sten eller en vernissage hos någon av områdets konstnärer? Varje helg spelar aktuella indieband på Oceanen, och gillar du vad du hör kan du säkert köpa deras första album tvärs över gatan på legendariska Bengans.
Området har även flertalet lummiga parker och grönområden. I öster kommer du snart in i Slottsskogen som med sina härliga picknickplatser, fina promenad- och löpstråk och sin mysiga djurpark passar göteborgare i alla åldrar. Inte långt från Stigbergstorget hittar du den vackra Gathenhielmska parken med anor från 1700-talet. Och borta vid Djurgårdsgatan ligger den Söderlingska trädgården som har en underbar lekplats för de små.

Vi tror det räcker så för stunden, men om det ändå är något du undrar över är det bara att höra av dig till någon av våra områdesexperter. Välkommen hem, till ditt Majorna.

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Julia Albinsson

Fastighetsmäklare

Delägare

Julia Albinsson