Budgivning pågår

GöTEBORG / MAJORNA - JAEGERDORFFSPLATSEN 1A

Jaegerdorffsplatsen 1A

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 795 000 kr
Boarea
68.5 m²
Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB Brf Blåsut i Göteborg

Budgivning pågår

Budgivare 2
tis 19 mars
2 595 000 kr
11:03:43

Nyrenoverad och social tvåa i välskött förening!

Välplanerat hem med sociala ytor. Bo i en havsnära miljö med goda kommunikation!

Planlösning

Nyrenoverad och social tvåa i välskött förening!

I hjärtat av Majorna, välkomnas ni till detta trivsamma hem med hög standard och bekvämlighet. Bostaden erbjuder ett stort kök, bra förvaring och arbetsytor, ett generöst tilltaget vardagsrum med plats för matsalsmöbel och soffgrupp med tillhörande möblemang. Stora fönsterpartier skänker rikligt med Ijus till rummen. Sovrummet är rymligt och erbjuder gott om garderobsförvaring. För den som önskar, kan man med enkla medel göra om lägenheten till en kvadratsmart trea!

Här bosätter du dig med närhet till hav, motionsspår och fina grönområden. Servicebutik ligger runt hörnet och bussen går precis utanför dörren med täta förbindelser till stadskärnan och spårvagnen är ett par minuters promenad bort. Mataffär, pizzeria, bageri och skola når du inom några minuter.

HSB Brf Blåsutgatan i Göteborg är en välskött och engagerad förening där ni bland annat tar del av gemensamhetslokaler i form av festlokal/aktivitetslokal, övernattningslägenheter, tvättstugor, cykelrum och barnvagnsrum.

Välkommen till ett hem att trivas gott och länge i!

Fakta

Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 795 000 kr
Månadsavgift
5 195 kr, Inkl värme, vatten och kabel-tv. Utöver månadsavgifter tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån som avser bredband.
Boarea
68.5 m² Areauppgifter enligt bostadsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
1/10
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
367 640 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.

Interiör

Interiör
Interiör: Välkommen upp till husets andra våning där ni når till denna trivsamma bostad!

HSB Brf Blåsut i Göteborg säljer nu sin hyresrätt. En mycket välplanerad tvåa- som med enkelhet kan bli en bra trea (se alternativ planskiss). Lägenheten är helt nyrenoverad och här blir ni de första som flyttar in.

I hallen möts ni av en ljus och en rymlig atmosfär. Lägenheten har genomgående ljus färgsättning på väggarna och på golvet ligger en fin parkett. I hallen finns avhängning rakt fram, samt ytterligare förvaring i en inbyggd garderob. Hallen förgrenar bostadens alla rum.

Till höger når ni kök och vardagsrum. Idag disponeras rummet med en härlig, öppen planlösning- men vill man kan man dela av rummet genom att sätta upp en vägg. Köket är smakfullt och praktiskt med gott om förvaringsutrymmen och arbetsytor. Här finns kyl / frys, spis, ugn, inbyggd micro, integrerad diskmaskin samt tvättmaskin. Matplatsen för 4–6 personer får plats utan problem. Ljusa väggar möter parkettgolv.

Vardagsrummet ligger smakfullt integrerat med köket och omgärdas även det av fönster som ger rikligt med ljusinsläpp. Här finns plats för en större soffa samt tillhörande TV- möbel.

Rakt fram från hallen nås det rymliga sovrummet. Förvaring erbjuds i form av en garderobsvägg med fyra garderober. Praktiskt och mycket bekvämt! Ljusa väggar, och en mossgrön fondvägg med fint mönster möter parkettgolv. Är man i behov av ett ytterligare sovrum, finns här möjlighet att dela av sovrummet till två (se alternativ planskiss).

Badrummet är helkaklat i vitt med klinkergolv i mörkgrått. Här finns wc, handfat med kommod och spegelskåp med belysning, rymlig duschhörna samt handdukstork.


Varmt välkommen på visning!

Bostadsfakta

Ekonomi & Drift

Total driftkostnad
600 kr/månad
Elektricitet
400 kr/månad
Försäkring
200 kr/månad
Kommentar
Detta är endast riktvärden och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal.

Byggnad

Byggår
1970
Byggnadstyp
Flerbostadshus
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Energiprestanda / Premiärenergital
90

Förening

Namn
HSB Brf Blåsut i Göteborg
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Blåsut är en av Göteborgs största föreningar och förvaltas av HSB. I föreningen finns 580 stycken lägenheter, samtliga bostadsrätter, dessa är fördelade på elva olika fastigheter. Fastigheterna bebyggdes mellan 1967-1970. Brf kräver individuellt medlemskap i HSB-föreningen Föreningen äger husen med tomträtt, föreningen arrenderar alltså marken av Göteborgs kommun och betalar årlig tomträttsavgäld. Tomträttsavgälden omförhandlas 2025-2026 samt 2028-2029. Detta kan medföra avgiftshöjningar. Styrelsen föreslår årliga höjningar av avgiften för att föreningen ska ha god beredskap inför detta. Föreningens ekonomi är god och stabil. Föreningen har omvandlat tre lokaler till åtta nya bostadsrätter vilket gett extra intäkter till föreningen. Avgiften höjdes senast med 3,5% under kvartal 3 2022. Avgiftshöjningen gjordes pga rådande inflationsläge, stigande driftskostnader och förändrat ränteläge. För mer information om föreningen, besök då föreningens hemsida på: https://brfblasut.se
Äger föreningen marken
Nej
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Utförda renoveringar:
- 2010: Stamspolning
- 2013/2014: Renovering av loftgångar och renovering samt utbyggnad av balkonger slutfördes.
- 2015: Det byggdes nio nya lägenheter på Gröna Gatan 32.
- 2016: Påbörjades ett vatten- och avloppsstambyte med efterföljande badrumsrenoveringar samt byte av el. Stambytet på Blåsutgatan stod klart 2018. Arbetet på Gröna gatan påbörjades i början av 2018.
- 2017: Renoverades stuprännor och hängrännor samt ny takbeläggning på Gröna gatan 41-71 och på Kabelgatan 15 A,B och C. OVK-besiktning genomfördes också.
- 2018/2019: Stambytet som har bekostats av föreningen blev klart. I samband med detta drogs även elen om i alla lägenheter (3-fas el). Bricklås samt porttelefoner installerades också.
- 2023: Ny övernattningslägenhet på Gröna Gatan 41 stod klar under 2023 med två bäddsoffor och plats för 4 personer. Samt en sprillans ny bastu på samma adress.

Enligt årsredovisningen framgår det att föreningen utför och planerar följande åtgärder under de kommande 5 åren:
- I föreningen finns det 18 st hissar, varav 3 st har bytts ut. Ombyggnation av resterande 15 st kommer att utföras. Detta kommer pågå under en treårsperiod och samtliga hissar skall vara färdiga under 2024 enligt planen.
- I underhållsplanen för de närmaste verksamhetsåren ligger omfattande invändig målning och uppfräschning av trapphus, tvättstugor och liknande gemensamma utrymmen.
- I budget ligger också utbyte av entrépartier till lägenheterna i loftgångshusen på Blåsutgatan. Antagligen leder det till att brevinkasten ersätts av postboxar i trapphusen. Detta planeras att påbörjas hösten 2022 och i första etappen gäller detta Gröna gatan 32, Blåsutgatan 1,3,5 och 7.
- Tvättstugorna på Blåsutgatan 3, 4, 5 kommer under hösten att få ett ansiktslyft i form av renovering
av golvytor. På Gröna Gatan ses möjligheten över att eventuellt investera i en modernare maskinpark kopplat till lägre el-användning och återvinning av vatten och särskild rening av mikroplaster som ett
led i att bli mer energieffektiva och miljövänliga.

Allmän information som kan vara bra att känna till:
- Föreningen har tagit beslut om att övergå till individuell mätning och debitering av el. Detta innebär att bostadsrättsföreningen kommer ta över ansvaret och leveransen av el till din lägenhet och varje medlem kommer därmed bli av med elnätsavgiften på ca 1 200kr per år. Upphandlingen pågår nu och detta planeras att vara igång till årsskiftet.
Andel Av Årsavgift
0.16299 %
Andel i BRF
0.16222 %
Parkeringar
Föreningen förfogar över ungefär lika många garage-/parkeringsplatser som det finns lägenheter. Till de lägenheter där det tillhör en parkerings-/garageplats till lägenheten ingår det i månadsavgiften, och man får lov att hyra ut sin plats om man ej nyttjar den. Utöver det disponerar föreningen över 28 garageplatser och 32 parkeringsplatser som hyrs ut till medlemmarna och till hyresgäster i föreningens kommersiella lokaler. Utöver detta har föreningen 22 avgiftsbelagda gästparkeringsplatser på Blåsutgatan. Det pågår en upphandling för att utrusta garageplatser med laddplats. För folkbokförd i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering ansökas hos Göteborgs Stad. Du kan gå in på Göteborgs Stads hemsida och få mer information samt beställa ansökningshandlingar där: www.goteborg.se
Tv och Bredband
Föreningen har förmånligt gruppavtal med Telia. Bredband (500/500) och Telia Lagom läggs på avgiften som ett obligatoriskt tillägg om 200 kr/mån.
Övrigt
Föreningen har som policy att den som ska vara bosatt i lägenheten måste äga minst 1/10. Föreningen har en expedition med följande öppettider; måndagar kl 17:00 - 18:00 och torsdagar kl 12.00 - 13.00. Besöksadressen är Gröna Gatan 41. Telefonnummer till expeditionen är tel.nr: 031-147374. Telefontiderna som gäller är måndagar och torsdagar mellan kl 09:00 - 11:00. För att föreningen ska kunna behandla köparens medlemsansökan krävs att samtliga köpare blir medlemmar i HSB Göteborg. Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren, årsredovisningen och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Intresseanmälan

Här kan du anmäla intresse för detta objekt.

*” anger obligatoriska fält

Hidden
*