Såld

GÖTEBORG / - HARåSGATAN 3

Haråsgatan 3

Snabbfakta - Bostadsrättslägenhet
Utgångspris
2 995 000 kr
Boarea
53.6 m²
Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Objekttyp
Bostadsrättslägenhet
Antal rum
2 R.O.K.
Förening
HSB Brf Ankaret

Rofyllt läge med oslagbar utsikt

På en lugn återvändsgata mitt i Majorna, högst upp i huset bor ni här i en ljus tvåa med fantastisk utsikt över välkända landmärken.

Planlösning

Rofyllt läge med oslagbar utsikt

På toppen av Ankarberget, och högst upp i huset, ligger denna fina tvåa med Majornas kanske bästa utsikt?

Ljuset flödar fritt genom hemmet, med fönster åt två väderstreck. På den härliga balkongen njuter man av utsikt och solens strålar från lunch till solnedgång. Den hänförande utsikten över Majorna med landmärken såsom Älvsborgsbron, Sjömanshustrun och Eriksbergskranen i vyn ger en underbar frihetskänsla, och solnedgångarna är oslagbara. Kvadratmetrarna är på de rätta ställena och i det rymliga vardagsrummet kan man ha både soffa och matgrupp om så önskas. Modernt kök och nyrenoverat badrum, 2019, med tvättmaskin. Ett välbevarat funkishus med flera bevarade originaldetaljer såsom fiskbensparkett och fönsterbänkar i natursten. Ett mycket trivsamt boende erbjuds, och föreningen har en lummig innergård med natur och grönska. Läget är lugnt- men mitt i Majorna, och på kort gångavstånd finns Hängmattan och Stigbergstorget med ett myller av kaféer och restauranger. Det är även nära till Slottsskogen och Älvinloppet med härliga stråk att promenera längs havet. Med spårvagn eller varför inte cykel, så tar man sig snabbt till både stadens puls och salta bad från klipporna.

Här bor du i en välskött HSB-förening som värnar om ett tryggt och bekvämt boende både genom att hålla en låg belåning, se till att husen är i gott skick samt genom att erbjuda medlemmarna gott om fördelar. Här finns tex många parkeringsplatser varav flera med laddstolpar, cykelgarage, cykelverkstad och pumpstation. Dessutom finns hela sex nyrenoverade tvättstugor som enkelt bokas digitalt. För den som har långväga gäster finns en trivsam övernattningslägenhet och den händige kan dra nytta av snickarrummet.

Fakta
Objekttyp
Bostadsrätt
Utgångspris
2 995 000 kr
Månadsavgift
3 306 kr, Utöver månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg om 125 som avser bredband. Totala månadskostnad blir 3 431kr/mån.
Boarea
53.6 m² Areauppgifter enligt bostadsrättsföreningen
Rum
2 R.O.K.
Våningsplan
4/4
Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning
100 410 kr. Beräknad utifrån föreningens senaste årsredovisning 2022.
Interiör
Allmän beskrivning av interiör: Mitt i hjärtat av Majorna, på lugna återvändsgatan Haråsgatan, välkomnas ni till detta hem som präglas av ljus och utsikt! Högst upp i huset finner ni denna ljuvliga bostad.

Ni kliver in i hallen som har rikligt med förvaringsmöjligheter i stor garderob till vänster. Väggarna är målande i en lugn grön ton och på golvet ligger originalparkett i ek.

Om ni följer hallen, uppenbarar sig hemmets ljusa och fina kök till höger. Här bryts vita väggar av med det praktiska klinkergolvet i naturtoner. Ett härligt fönster bjuder in dagsljuset och utanför blickar ni ut över föreningens lummiga gård och har också en vidsträckt vy över Majornas takåsar samt mot Masthuggskyrkan. Vita köksluckor i en klassisk utformning som bryts snyggt av arbetsbänken i granit, ovan arbetsytan är det kaklat i vitt. Den maskinella utrustningen består av kyl/frys, diskmaskin, induktionshäll, ugn samt mikrovågsugn. Förvaring och arbetsyta råder det ingen brist på. Köket blir en social plats för häng vid gemensamma matlagningen. Gott om plats för matbord invid fönstret.

Mitt emot köket öppnar vardagsrummet upp sig. En stor och härlig sällskapsyta som präglas av ljus och rymd tack vare den generösa takhöjden och det stora fönsterpartiet. Här får ni med enkelhet plats med soffgrupp med tillhörande möblemang samt tv-möbel. Väggarna är ljusa och en vacker fiskbensparkett i original pryder golvet.

Från vardagsrummet nås bostadens rymliga och ljuvliga balkong i ett högt och insynsskyddat läge. Härifrån bjuds på en spektakulär vy över Majornas vackra landshövdingefasader, takåsar och Älvsborgsbron därbortom. Västerläget ger många sköna soltimmar och på eftermiddagen kan ni njuta av den vackra solnedgången över horisonten. Förutom den platsbyggda sittmöbeln finns också utrymme för planteringar för den med gröna fingrar. Trätrall skapar en ombonad känsla.

En praktisk inre hall binder samman vardagsrummet med hemmets sovrum. Sovrummet ligger i lugnt och svalt läge mot gårdens lummiga grönska. Från sängen ser man även om kvällen den pampigt upplysta Masthuggskyrkan. Förutom dubbelsäng ges också plats för sängbord och praktisk garderobsförvaring. Garderoberna som återfinns i sovrummet inrymmer gott om förvaringsmöjligheter. Den lugna ljusgrå väggfärgen kompletteras av ekparkett även här.

Det moderna och nyrenoverade badrummet nås rakt fram från hallen. Det genomgick en totalrenovering 2019. Väggarna går här i vitt och på golvet ligger Terazzoinspirerat klinker i granitkeramik. Här finns kommod med överhängande rund spegel, förvaring, wc och handdukstork. Tvättmaskinen underlättar vardagen.

Välkommen på visning och njut av utsikten!
Total driftkostnad
475 kr/månad
Elektricitet
200 kr/månad
Försäkring
150 kr/månad
Kommentar
Driftkostnaderna är en uppskattad schablon enligt ekonomisk plan och kan variera beroende på bland annat personlig förbrukning och avtal. Posten övrigt avser obligatoriskt tillägg som avser bredband.
Byggår
1959
Uppvärmning
Fjärrvärme
Hiss
Nej
Övriga byggnader/Utrymmen
Till bostaden hör två förråd.
Energiprestanda / Premiärenergital
87
Namn
HSB Brf Ankaret
Om föreningen
Bostadsrättsföreningen Ankaret på Haråsgatan ligger i hjärtat av Majorna. Husen är uppförda på en av de allra äldsta delarna av stadsdelen med en vacker utsikt över hamnen och mot Masthuggskyrkan. Föreningen innehar 152 stycken bostadsrätter. Föreningen har en god och stabil ekonomi. Policyn är att upprätthålla en god, stabil och långsiktig ekonomi. Föreningen har en underhållsplan. Föreningen äger sin egen mark och påverkas därför inte av eventuell höjning av tomträttsavgälden. Föreningen har en god ekonomi med 2 248 kr i lån/kvm(enligt senaste årsredovisning) trots flera större och renoveringar utförda. Föreningen har under en längre tid höjt avgifterna med 1 - 3 % per år och kommer troligtvis fortsätta på samma spår. Föreningen är en HSB-förening så det krävs ett medlemskap för samtliga köpare i HSB Göteborg, för att överlåtelsen ska bli giltig och att ansökan ska skickas vidare till föreningen för godkännande. https://blimedlem.hsb.se/index.html Fastighetsförvaltare & administrativ förvaltning via HSB. Fastighetsskötsel/trädgårdsskötsel av MBA fastighetsservice. Lokalvård sköts av Ada Service partner. Samtlig information finns på föreningens mycket informativa hemsida: www.brfankaret.se
Äger föreningen marken
Ja
Överlåtelseavgift
1 433 kr Betalas av säljare
Pantsättningsavgift
573 kr
Renoveringar
Under senaste åren har bland annat följande genomförts:

1999: Takrenovering

2002 - 2003: Relining av avloppsstammar

2009 - 2011: Delar av fasaden renoveras

2013: Trapphusen renoveras

2018: Reling av avloppsstammar i bottenplattan samt byte av vattenledningar i garage och källare. Ny primäranslutning för fjärrvärme till B-huset.

2019: Renovering och utökning av tvättstugorna.

2020: Nytt passagesystem, installation av elbilsplatser.

2021: Fasadrenovering, översyn av balkonger samt förbättring av ventilation i A-huset (västra huset)

2022: Fasadrenovering, översyn av balkonger samt förbättring av ventilation i B-huset (östra huset).

Fastigheterna är i gott skick.
Stambyte ligger som nästa punkt i underhållsplanen. Detta arbete kommer tidigast att påbörjas 2025.
Andel Av Årsavgift
0.5664 %
Andel i BRF
0.5664 %
Parkeringar
I föreningen finns 29 garageplatser, 75 parkeringsplatser (varav 8 är gästparkeringar och 2 är 30 minuters-parkeringar) samt 11 garageplatser för motorcykel. Föreningen har nyligen försett ca 20 av dessa parkeringsplatser med laddstolpe för elbil. P-plats 215:-/månad. Garageplats 443:-/månad. MC-plats 85:-/månad. 14 st laddplatser för elbil ute, 317kr/mån + elkostnad och 4st inne med laddbox, 546 kr/mån + elkostnad samt gästparkering utomhus.
Gårdplats
På den lummiga innergården finns egen lekpark med gungor, rutschkana och sandlåda samt flera grupper av utemöbler. Föreningen har två permanenta (murade) grillar
Tv och Bredband
Bredband och TV levereras via ett gruppavtal från Telenor (250 MB hastighet).
Övrigt
Uppgifterna i objektsbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och årsredovisningen som kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta.

Karta

Hör av dig till oss

Zara Ek

Fastighetsmäklare

Delägare

Zara Ek

Tilde Aurbakken

Fastighetsmäklare

Tilde Aurbakken